Peter Johansson Familj

Peter Johansson Familj
Peter Johansson Familj

Peter Johansson Familj – Peter Johansson är en svensk konstnär som föddes den 22 augusti 1977 i Norra Finnö, S:t Anna församling, Söderköpings kommun. Peter Johansson gjorde sin skådespelardebut i 2001–2002 Köln, Tyskland, produktionen av Saturday Night Fever, där han porträtterade Gus, Bobby C och Tony.

Peter Johansson gav ut albumet I min fantasia (1985) med bandet Mie Band på 80-talet innan han gick vidare till Duo Vox. Innan han släppte Inte utan dig (2010), Om igen (2013), I denna verklighet (2015), och Tillit (2017) som soloartist, samarbetade han med Sören Ylenfors på albumet En litene bit päg (2006). Dessutom har han orkestrerat kristna föreställningar för Jönköpingssamhället.

Peter Johansson startade sin egen reklambyrå 1991, efter att ha växt upp i Bankeryd, norr om Jönköping. Han knöt samman med Carina Gunnarsson (född 1969) 1989 och paret har nu tre barn. När han återvände till Sverige hösten 2002 gjorde han rollen som “Mark Anthony” i Göteborgsoperans uppsättning av A Chorus Line.

Peter Johansson Familj : Lydia Johansson(Peter Johanssons hustru)

Johansson spelade i Londonproduktionen av We Will Rock You från april 2003 till september 2007, och från juni 2005 spelade han huvudrollen som Galileo cirka 850 gånger. Som “Ren” i Footloose på Stora teatern i Göteborg och Intiman i Stockholm 2007 återvände han till sitt hemland Sverige. Johansson porträtterade Stacee Jaxx i 2013 års Chinateatern-uppsättning av Rock of Ages. Johansson porträtterade Judas i 2014 års produktion av Jesus Christ Superstar. En stadionturné med Ola Salo i titelrollen som Jesus.

2015 medverkade han tillsammans med Bruno Mitsogiannis, David Lindgren och Robert Rydberg i debuten av den svenska produktionen av Jersey Boys på Chinateatern, där han spelade rollen som Tommy DeVito. 2018 spelade Johansson huvudrollen i “Sam Wheat” i musikalen Ghost på China Theatre.

Dokumentär

We Will Rock You och Rhapsody in Rock var bara två av de många shower som Magnus “Roddan” Roudén och Gunnar Ernblad Johansson dokumenterades arbeta med under sin tid i London och Sverige mellan våren 2006 och november 2007. Detta ledde till att sändningen i december 2007 av SVT-dokumentären Rösten från Sankt Anna – Peter Johansson.

Peter Johansson Familj

Framträdanden i svenska medier och på scen

I slutet av januari 2007 medverkade Johansson i SVT-programmet So ska det lt. På Nationaldagsprogrammet från Skansen i SVT gjorde han flera framträdanden. Musikalen Footloose hade premiär i Göteborg hösten 2007 på Storan och uppträdde i Stockholm på Intiman från februari till december året därpå. Ren, huvudpersonen, framfördes av Johansson.

Han återvände till tv 2008, först i mars i SVT:s S ska det lt och sedan i april i TV3:s Sing-A-Long. Dessutom innehöll Robert Wells sommarkonserter Rhapsody In Rock flera framträdanden som en speciell gästartist. Hösten 2008 medverkade Johansson på de svenska varietéerna Musikmaskinen, Sing-A-Long p nytt och Doobidoo.

På Idrottsgalan 2009 den 19 januari i SVT uppträdde Johansson tillsammans med operasångerskan Malena Ernman. Barcelona, en klassiker av Freddie Mercury och Montserrat Caballé, spelades. Den 1 maj 2009 träffade han och Emilia de Poret September och Mojje för andra gången på So ska det lt.

Samma dag, den 18 januari 2010, uppträdde han även på Idrottsgalan med Per Andersson och Babben Larsson i ett komiskt nummer. Medan det låg på en soffa framför en TV som inbitna sportfans, bältade tremannabandet ut Va faan gör dom nu, den svenska tolkningen av Queens The show must go on. Peter Johansson återvände till scenen i So ska det lt våren 2012. Han kom med sin kusin Matilda Hansson, pianist, i Angelica Alms trupp den här gången.

Legendariska rockstjärnor

Johansson kunde bekanta sig med Queens musik och ordna en egen konserthyllning till bandet i Norrköping dagarna efter Idrottsgalan. We Will Rock Yous ursprungliga skådespelare, inklusive sångarna Kerry Ellis och Mazz Murray, återförenades för fyra shower i Norrköpings Louis De Geer (konsertlokal) 23-25 januari 2009. Bitar ur Queens historia visades på bioduken medan gitarristen Brian May presenterade dem. Repertoaren av låtar inkorporerade flera välkända musikvideor.

Årets Sommarkryssning på TV4 avslutades den 5 september med ett framträdande av Johansson och Nina Söderquist av We are the champions. De hade en full orkester bakom sig, och alla deras musikaliska gäster – inklusive de från Europa – var närvarande. Champions of Rock hade premiär den 2 och 3 oktober i Lisebergshallen i Göteborg, som en del av deras Sverigeturné.

Den 9-10 oktober stannade turnén vid Sundspärlan i Helsingborg, den 11 oktober på Idrottshuset i Vänersborg, den 13-14 oktober på Cirkus i Stockholm, den 17 oktober på Conventum i rebro, den 21 oktober på Konserthuset i Uppsala, end den 23-24 oktober på Stadium Arena i Norrköping.

Nina Söderquist var inbjuden av Johansson på denna utflykt. Kerry Ellis, som låter Brian May producera sitt debutalbum, var också på plats. Hon flög in från London för att följa med på turnén, där hon och de andra musikerna tidigare hade uppträtt i Norrköping i januari. Biljetterna till tio av de elva föreställningarna sålde snabbt slut.

Turnén 2009 var så framgångsrik att den följdes av ytterligare en året därpå. Premiären var den 1 oktober 2010 på Scandinavium i Göteborg. Jenna Lee James, hennes motspelare i We Will Rock You, gjorde också ett besök, liksom Jessica Andersson, svensk popsångerska. Neil Murray (Whitesnake, Gary Moore, Black Sabbath), på bas, och Tony Bourke (trummor) stannade kvar från bandets tidigare turnéer.

De har uppträtt omkring tre tusen gånger som housemusiker för We Will Rock You på Londons Dominion Theatre. We Will Rock You-gitarristen Phil Hilbourne gav också sin egen version av Queens signaturljud. Champions of Rock har genomfört ytterligare tre turnéer: i februari/mars 2015, oktober/november 2017 och februari/mars 2023. Ola Salo var en speciell gästartist på 2017 års turné.

Gudstjänster

Johansson och hennes kusin Matilda Hansson har uppträtt i stergötska kyrkor, särskilt S:ta Annas, sedan 2006. De har sjungit välkända sånger från musikaler och andra genrer. S:ta Annas kyrka stod värd för tio konserter under 2010.

Skivor

Peter Johanssons första låt från hans självbetitlade första album kom ut i juni 2011. “One Love” skrevs tillsammans av Hanif “Hitmanic” Sabzevari och Johan Sommevg. Hösten 2011 släpptes en andra singel med titeln “Breathe”. Låtar som “Back to you” och “Miss you tonight” dyker upp på skivan “Back to you”, som publicerades den 30 januari 2017, och producerades i samarbete med Bruno Mitsogiannis. Queen-skådespelaren Peter Johansson fick förslag på saker att se och undvika i London av RES. Den kommande Queen-turnén i Sverige föranledde ytterligare förfrågningar.

En helt ny cykel av Champions of Rock har precis börjat. Vad är det för dig?

På den här resan får vi sällskap av den 40–50 röstande Joyvoice-kören för ett antal framträdanden. Så starkt kommer det att bli! I vinter tycker jag att det är särskilt viktigt att kunna “fly” den trista i vår nuvarande situation genom att blunda och låta musiken ge oss energi. Släpp taget och slappna av en liten stund!

Vad ger Queens musik samma kraft som ABBAs?

Liksom ABBA har Queen en omfattande repertoar full av radiovaror och publikfavoriter. Universellt tilltalande musik som har bestått tidens tand. Det faktum att var och en av Queens fyra medlemmar är en begåvad låtskrivare skiljer dem från grupper som ABBA. Var och en av de fyra har producerat en enorm hit. På grund av detta omfattade deras musik ett så brett utbud av stilar. Eftersom var och en av de fyra medlemmarna tar med sin egen unika stil till bordet.

Karlstad, Linköping, Göteborg, Växjö, Malmö och Stockholm står alla på resplanen. I vilken stad kan man ha den finaste tiden? Motivera din ståndpunkt, tack. Jag skulle behöva välja Linköping, studentstaden (främst för att jag kommer från stgöte), men jag vet verkligen inte. Jag är ingen social fjäril, men jag gillar en bra natt med nära och kära. Det är inte mycket av en förändring i arenans “dragning” mellan de två evenemangen.

Du har varit med i We Will Rock You för 1 500 föreställningar i London. Hur kan du behålla en så jämn låga?

Att uppträda i denna show var en viskning. Det var en fantastiskt intressant tid, som började våren 2003 (efter att den hade pågått i ett år) och varade fram till hösten 2007. Då och då följde Queens Brian May och Roger Taylor med oss på scenen. Husbandet innehöll tidigare och nuvarande medlemmar av Whitesnake, Black Sabbath och Wishbone Ash.

David Beckham, Emma Thompson, Tina Turner, Britney Spears, Pink och Beyonce var bara några av de kända personerna som tittade förbi. På grund av detta och denna otroliga musikaliska pärla, var det en bris att uppträda 1 500 gånger.

Vilken är Londons största tillgång?

Att allt är där och redo att börja… Inte bara museerna och monumenten, utan även kaféerna, barerna och parkerna. Jag uppskattar brittisk gästfrihet.

Peter Johansson Familj
Peter Johansson Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!