Ted Åström Familj

Ted Åström Familj
Ted Åström Familj

Ted Åström Familj – Född i Essinge församling, Stockholm stad, Ted Bengt Georg Åström är en musiker och skådespelare från Sverige. Åström gick på Stockholms Adolf Fredriks Musikskola när hon var elev där. Sedan 1970 har han gjort framträdanden i över 20 filmer och TV-program. Från början i musikbranschen var Åström medlem i popgruppen Ted & the Caracas, tillsammans med Janne Schaffer med flera.

Gruppens producent döpte om dem till Ted and the Top Teens när de snabbt skrev på ett skivkontrakt. Sömnstenarna och 1968-attraktionerna var namnen som ändrades igen 1964. I Fattighusabarén var han också en vanlig ensemblemedlem. Åström har varit en del av ett flertal scenproduktioner, TV-program och långfilmer sedan han tog examen från Göteborgs Statens scenskola.

Några av hennes uppmärksammade roller är bland annat soparen i filmatiseringen av Madicken av Astrid Lindgren, Furir Börje Larsson i Repmånad, Kotte i julkalendern Trolltider, reseledare i första Sällskapsresan, och “Olyckan” i Trazan & Banarne. Åström är känd för sina roller i musikaler som Jesus Christ Superstar och West Side Story.

I Göteborg uppträdde han i en revy med Hagge Geigert på Lisebergsteatern. Han har även gjort ståuppkomedi och hyllat Johnny Cash. I SVT:s julkalender för 2023 spelar Åström en liten roll. De galna samvaron med andra skådespelare är nu i det förflutna. Nu njuter populära Ted Åström av lugna kvällar hemma med sin 18 år yngre fru Charlotte.

Han spelar bönor på sitt romantiska liv, hälsoproblem och bajsoro till Hänt. Med sina framträdanden i “Trolltider”, “Madicken”, “Repmånad” och “Sällskapresan” har Ted Åström blivit en av de mest älskade artisterna i Sverige. Förutom sitt framgångsrika arbete har han ett tillfredsställande personligt liv med sin 18 år yngre fru, Charlotte.

Ted Åström Familj

Han blev vän med Brasse Brännström, Lasse Hallström och Jojje Wadenius när han skrevs in i Adolf Fredriks musikklasser när han var i skolåldern. När 1960-talet rullade på blev musiken allt viktigare för Ted. Skivbolagen insåg direkt bandets potential och signerade dem under namnet Ted och “Top Teens” och började producera deras musik.

Även om Ted omhuldade sin karriär som musiker, tog han beslutet i slutet av 1960-talet att följa sin livslånga ambition att bli skådespelare. Att byta karriär var aldrig ett alternativ för mig. Han sa till Hallands Nyheter att det var tydligt. Efter inskrivningen på teaterskolan i Göteborg gjorde Ted extrajobb på Cabaret Skrotten där han framförde Johnny Cash-intryck med mera.

Ted Åström deltog i en revy med Hagge Geigert och arbetade som Nöjesmazarinen för TV-underhållning efter examen från Stockholms Fattighusabarén. Hans karriär skjuter i höjden efter hans roll i Polare 1976, regisserad av Janne Halldoff. Han började samarbeta med Lasse Åberg, landade karaktären Kotte i Trolltider, och spelade sedan rollen som den käcka soparen i filmversionen av Astrid Lindgrens Madicken-berättelse.

Ted Åström kallades för “olyckan” av hela svenska befolkningen. Många av oss tänker dock mest på honom i rollerna som Banarne och Olyckan i Trazan. Barn skulle lära sig att vara försiktiga på vägen efter den här katastrofen, och minnet av den kommer att eka ner i generationerna. Idag upptäcktes allt detta Madiken och Olyckan, Sällskapsresan, Repmanad .

Så även om jag inte var känd vid den tiden så behandlar alla mig som jag var. Han uppger till tidningen att den sedan dess har expanderat och blivit större. Det faktum att jag nu kan sjunga bra, få folk att skratta och spela en anständig roll i en skådespelarproduktion är det som gör mig gladast. Det faktum att jag har varit tvungen att ändra hur jag gör alla dessa saker. Du bör också vara stolt över dina prestationer från 25 år sedan, för folk kommer ihåg dem. Kanske innehåller den lite information.

Var stolt över karriären

West Side Story och Jesus Christ Superstar är bland musikalerna som Åström medverkat i under hela sin karriär. Bland hans andra prestationer finns ståuppkomedi, en hyllning till Johnny Cash och en revy med Hagge Geigert på Göteborgs Lisebergsteatern. Att han har kunnat passa in i så många av sina favoritaktiviteter gör honom nöjd.

Det som gör mig gladast är att jag har utvecklat en mångbegåvad färdighet, som inkluderar sång, komedi och skådespeleri. Det faktum att jag har varit tvungen att ändra hur jag gör alla dessa saker. Du bör också vara stolt över dina prestationer från 25 år sedan, för folk kommer ihåg dem. Han sa till Hallands Nyheter att det kanske innehåller något.

Å andra sidan har han ett långt och tillfredsställande äktenskap vid sidan av sitt framgångsrika jobb. Ted beskriver hur han träffade sin fru Charlotte, som är 18 år yngre, på en pub och hur de träffades i en gunga. Ted tberättar om detta i en intervju med Hänt. Efter mer än två decennier av äktenskap talar han nu om huruvida hans partner inom livsmedelsindustrin, Charlotte, belönar honom eller inte:

Jag är den som skämmer bort henne, faktiskt. Egentligen är hon inte riktigt aktiv hemma. De flesta dagar “hänger” hon bara och sitter. Och hon är ganska uttrycksfull. Du vet, kvinnor som är 58 år pratar mycket. Hon sa knappt ett ord när vi träffades första gången. Hon är nu riktigt pratsam. Biologiska indikatorer är inblandade.

Han förstår inte ett ord som hon säger. Eftersom jag inte är så bra på att uppmärksamma har jag ingen aning. Jag antar att jag säger “ja” ibland. Så här i efterhand tycker jag inte att det var så illa. Det är vad det är. Det finns 53 044 höginkomstmiljonärer i Stockholms kommun, där Ted Åström är bosatt. Hans postnummer 118 49 har 2,5 % andel av betalningsanmärkningar och en genomsnittlig årsinkomst på 684 079 SEK.

Jämfört med riksgenomsnittet på 73,7 % är medelinkomsten för kvinnor i detta postnummer 57,1 % av männens. Åström Ted är antecknad i Stockholms kommuns kansli på posten i Stockholm, 29 C Hornsgatan, lägenhet 1102 Stockholm. Maria Magdalenas församling är där han bor. Adressen är registrerad av två personer: Ted Åström (78 år) och Charlotte Stenberg Androw (60 år).

Per Albin Hansson (Socialdemokraterna) var Sveriges statsminister när Ted Åström inledningsvis kom fram. Det året ringde 6 673 749 personer till vår stad och IFK Norrköping vann Svenska mästerskapet i fotboll för herrar. Han kom in i denna värld under vårsäsongen, under Tvillingarnas tecken, som är förknippat med tuppens år i kinesisk astrologi. I fyrtioårsåldern står han. Han kommer att fylla 79 år om 176 dagar, medan hans namnsdag är om 341 dagar. Han har ingen make.

Rockstjärnan Ted Åström blev känd som “Olykkan” och “Kotte” bland svenska folket. Bland annat kommer den 78-årige underhållaren att finnas med i SVT:s kommande julkalender. Samtidigt kämpar han mot en sjukdom som i hög grad påverkar hans dagliga tillvaro. Han uppger i P4 Extra att det har satt sig i fötterna.

Ted Åström har djup tillgivenhet för att uppträda på scen. Hans musikaliska karriär började i ung ålder när han och gitarristen Janne Schaffer etablerade Ted & the Caracas. Efterföljande band inkluderade The Sleepstones och Attraktioner. Att stå på scen har alltid varit en självklarhet för mig. Jag brukade sjunga för alla mina föräldrars gäster när jag var runt fem eller sex år. Ingen tog någonsin upp det; Jag skulle helt enkelt sjunga. Enligt Ted i P4 Extra, framför.

Resten är historia när han gick på Göteborgs Scenskolan för att träna. Med delar i Lasse Åbergs klassiker som “Sällskapsresan” och “Repmånad” har Åström outplånligt etsat sig fast i den svenska filmens annaler. spelar rollerna som Sotaren på “Madicken” och Kotte, trollet från “Trolltiders” julkalender. “Olycka” i Trazan och Banarne förstås.

Jobbar just nu på min personliga konst och nya Trolltider för SVT

Ted Åström berättar att han stött på pressintervjuer från sin ungdom, då han redan var fast besluten att bli skådespelare. På grund av något unikt. Att vara känd verkade vara väldigt kul på den tiden, hehe. Du tyckte förmodligen att det var trevligt att vara känd för att du var tvungen att laga brudar och sånt. Det låter kanske grunt, men jag tror verkligen att det var det, hehe.

Den 78-årige artisten och skådespelaren har sysslat med nästan allt som händer på scenen – och han är fortfarande stark. Han har just nu en solomålningsshow och kommer att synas i SVT:s “Trolltider – legenden om Bergatrollet” julkalender för 2023. Han visar stolt upp några av sina konstverk i videoklippet nedan.

Ted Åström Familj
Ted Åström Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!