Therese Neaime Barn

Therese Neaime Barn
Therese Neaime Barn

Therese Neaime Barn – Therese Neaimé blev mamma för första gången när hon var fyrtio år gammal. Vid 53 års ålder väntar hon just nu sitt fjärde barn via äggdonation. Det är ett stort nöje för mig, säger Therese Neaimé, att uppmuntra andra att ta risker direkt. Therese Neaimé är trebarnsmamma och arbetar också som konstnär.

Vid 53 års ålder är hon för närvarande 36 veckor med i graviditeten och kommer att träffa sitt fjärde barn om bara fyra veckor. Enligt min mening bör hälsorelaterade faktorer ha företräde framför kronologisk ålder. Hon uppger att hon inte skulle påstå att att vara 53 år är helt annorlunda än att vara gravid vid 40.

Medellivsmoderskap

Therese Neaimé hade en framgångsrik karriär i många länder, inklusive USA och Mellanöstern. Mamman berättar att hennes yrke och tid borta från Sverige gjorde det så att hennes barn fick vänta. Efter en lång och jobbig graviditet födde hon äntligen barn vid 40 års ålder. Enligt henne var det mycket efterlängtat.

Therése Neaimés önskan att få en stor familj bestod när hon var 47 år. Efteråt fick hon också kontakt med en klinik på global nivå. Hon hoppade på chansen att bli mamma en gång till så fort hon fick reda på att hon kunde. Efter det var det verkligen ett enkelt beslut. På den tiden tog jag inte hänsyn till det. Hon är nu en singel kvinna som planerar att bilda familj ensam.

Hennes två första barn föddes till henne och hennes dåvarande partner; hennes senaste två barn föddes via äggdonation. Att motivera andra att tro att de kan balansera arbete och familjeliv är något jag är djupt engagerad i att göra. Jag prioriterade mina två barn och arbetade hårt för att utveckla ett jobb som skulle göra det möjligt för mig att försörja dem. Många år gick. Jag kände att “det där med en stor familj är min högsta dröm” när jag fyllde 47.

Therese Neaime Barn

Att ta en risk

Det är viktigt att ha en noggrann prenatal behandling för att utesluta allvarliga hälsoproblem som högt blodtryck eller underliggande sjukdomar innan man blir gravid i den åldern. Hon är också medveten om att hon kommer att få kritik, men än så länge hävdar hon att inget av det har nått henne. När det kommer till folks åsikter är jag inte naiv; Jag fattar.

Hon har dock ofta fått positiv feedback och finner stor glädje i att uppmuntra människor att ta risker. Det är ett stort nöje för mig, säger Therese Neaimé, att uppmuntra andra att ta risker direkt. Fertilitetskliniken meddelade Therese Neaime att hon väntade sitt tredje barn när hon var 52 år. Ett potentiellt fulltidssyskon till hennes yngsta son var ett embryo som de hade fryst.

Hon tog det svåra beslutet att acceptera. Att vara artist, skådespelerska och talare är hennes karriär, och hon är för närvarande gravid med sitt fjärde barn på egen hand. Hon vill uppmuntra människor att ta risker nu. De tre ungdomarna ger en enorm glädje i Thereses liv. Trots alla hinder förverkligades önskan om en stor familj. Som ensamstående mamma förstår hon behovet av en familj.

Det graffiti-stänkta meddelandet Therése Neaimé, en 10-årig flicka, fick utstå två år av isolering och elände efter att ha hört orden “Vi hatar dig Tessan!” i början av hennes läsår. Vänner från skolan hade dessförinnan trivts i den livliga familjens bostad. Han kommer från en libanesisk familj och en svensk. Jag är mycket stolt över mitt blandade arv.

Kanske var vårt hus annorlunda än andras. Det var högt i tak i vårt hem, pappa spelade Tom Jones på hög volym och han grillade hamburgare till alla som ville ha en. Therése, en liten flicka, ryckte oupphörligt i sina bruna lockar. Hon strävade efter att ha samma fina “Pernilla Wahlgren-hår” som sina klasskamrater. Vi lekte en omgång fråga och svar när tjejen med de där låsen kom för att träffa mig en gång.

Jag undrade hur det skulle vara att ha afrohår bland annat. Vännens rykte om att jag var rasist spreds efter matchen och satte scenen för den efterföljande mobbningen och marginaliseringen. Therese berättar om ett ögonblick då hennes snabbhet och danskunskaper var hennes mentala räddare under en svår period.

På Enskede idrottsplats, där vi skulle springa, var jag alltid först. Jag njöt av att resultatet betydde något, och jag var snabbare än de flesta män. Som ett resultat blev jag mer motståndskraftig. Det visade mig också att jag kan kontrollera mitt eget öde och uppnå mina mål genom att öva tills jag är utmärkt på det jag gör. När jag tog beslutet att fullfölja mina ambitioner tog jag det med mig.

Inte förrän Thereses pappa fick reda på det slutade trakasserierna. Någon sa “Vi hatar dig” till mig när vår hemtelefon ringde. Tills han identifierade mobbarna, fortsatte min far att besöka deras hem och pratade med deras föräldrar i sin eldgula Renault 12. “Vet du vad din son gör med min dotter?

Inte förrän Thereses pappa fick reda på det slutade trakasserierna. Någon sa “Vi hatar dig” till mig när vår hemtelefon ringde. Unt Om han identifierade mobbarna, fortsatte min far att besöka deras hem och pratade med deras föräldrar i sin eldgula Renault 12. Enligt Therese har hon bestämt sig för att kliva upp som förälder genom att vara engagerad i sina barns idrottslag och fungera som klassförälder.

Hon är medveten om hur viktigt det är att vara engagerad och inte ignorera barnens vardagliga upplevelser. Therese väntade länge på att få barn, och de skulle alltid komma först i hennes liv. Hon har fått anstränga sig mer för att bygga familjen hon alltid drömt om. Allt har inte varit peachy. Det fanns ett naturligt förekommande barn, ett inseminerat barn och ett tredje barn som var ett resultat av sperma- och äggdonation i Ryssland.

Therese, en 46-årig ensamstående tvåbarnsmamma, ville verkligen ha ett tredje barn men hade problem med att bli gravid den här gången. Mina tankar gick till Doris, min farfars syster, som kände ånger över sitt barnlösa liv hela livet. Mitt mål var att undvika en upprepad prestation. Jag tittar på mitt treåriga jag när jag känner att livets osäkerheter smyger sig på.

På den platsen viftar jag med armarna och utstrålar tanken att allt är möjligt. Konstverket fungerar som en ständig påminnelse om att jaga efter sina passioner och inte låta rädsla stå i vägen. Mina två största ambitioner i livet är att få en stor familj och att en dag kunna framföra min musik professionellt. Båda två, förklarar 52-åriga Therése Neaimé, har jag insett.

Lucas, tolv, Nikki, nio och Lennox, tre – det här är människorna som ger absolut glädje in i Thereses liv just nu. Therése har ägnat sitt liv åt att öka medvetenheten om äggdonation, utöver sitt konstnärliga yrke. Jag hjälper reproduktionskliniken OLGA med att sprida information om metoder för att bli gravid i senare ålder.

Genom att donera ägg kan kvinnor bilda en familj självständigt upp till 51 års ålder. Det blir inte mer utmanande än att ibland behöva låna ett ägg eller ett hjärta! Överraskande nog ärver embryot verkligen gener från moderns livmoder. På grund av sin naturliga dansförmåga kunde Therese uppfylla sin andra livslånga ambition och uppträda på scen.

Som gogo-dansare på Sturecompagniet har hon stöttat många legendariska artister. Min lust att sjunga solo var intensiv när jag var 26 år och dansade i Mexiko bakom Pandora på turné. Jag var medlem i en gospelkör, även om jag alltid var tvungen att sitta längst bak när vi spelade. Jag väljer att investera alla intäkter från min danskarriär i sångträning.

Som jag hade gjort när jag var liten, planerade jag att träna tills jag var kompetent. Med orubblig beslutsamhet sökte Therese till en musikskola i Hollywood, där hon blomstrade och skaffade ovärderliga kontakter, allt i jakten på sin ambition. Jag var modig även om det fanns många fler duktiga sångare i min klass.

Jag kunde tappert sjunga mina tidiga låtar utan scenskräck eftersom jag hade varit med i en “We hate you, Tessan”-grupp. Jag fick samarbeta med några välkända producenter medan jag var med i succéprogrammet Soultrain. Åh, och jag var med i Ben Afflecks TV-program också. Trivdes jättebra!

Allt är relativt hur länge du har liv

Även om hennes ursprungliga plan var att tillbringa ett år i Amerika, stannade Therese i fem. Det ovälkomna samtalet kom äntligen efter två år. Bröstcancer tog hennes mammas liv. Hon gav mig två veckor när jag kom hem. Ännu mer så, på min mammas dödsbädd svor jag att aldrig släppa mina drömmar. Det var förödande att förlora min mamma när jag var så ung. Hennes alltför tidiga bortgång har gjort oss alla osäkra på vår återstående tid på jorden. Tron på att “livet är allt som finns” har varit min ledstjärna under hela mitt liv.

Medan Therése var bosatt i USA upprätthöll hon ett jämnt flöde av demos som skickades till en framstående svensk producent. Han sa så småningom att han ville få ett skivkontrakt med Therese eftersom hon hade utvecklats så mycket som låtskrivare. Vid det tillfället återvände flyttlasset hem. Något gick ändå upp för Therese när hon landade på Arlanda, enligt henne. När hon såg Jante vid porten förvandlades Tessan, som tvivlade på sin sångförmåga, till sig själv. Therese ryckte dock till på grund av benet i pannan.

Jag hade kunnat smälta in med de andra som jobbade med producenten Jörgen Elofssons lista av enorma internationella akter, men jag vägrade ge mig. Varje dag satt jag i hans utedass på gården och komponerade musik. Det händer saker om jag vägrar ge mig, det är något jag har upptäckt, skrattar Therese.

Therese Neaime Barn
Therese Neaime Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!