Tom Sjöstedt Familj

Tom Sjöstedt Familj
Tom Sjöstedt Familj

Tom Sjöstedt Familj – Den berömde svenske kocken Tom Sjöstedt sitter i juryn för “Sveriges mästerkock”. Stjärnans hängivenhet till sin fru och bandet Kent är påtaglig. Kocken Tom Sjöstedt är känd av flera anledningar, bland annat hans tid med att tävla i det svenska landslaget, rollen som domare i Stjärnkockarna och utnämningen till Årets kock. Två Nobelbanketter har också varit värd för honom. Vem är han egentligen med tanke på sin nuvarande roll som jurymedlem på “Sveriges mästerkock”?

Kan du berätta hur gammal Tom Sjöstedt är?

Sjöstedt är 48 år när detta skrivs, född den 5 september 1975. Den östgötska staden Gusum var kockens hemstad.

Tom Sjöstedts familjehistoria – vilka är hans folk?

Expressen intervjuade Sjöstedt som sa att hans föräldrars kreativitet måste ha smittat. De har en fotograf till en pappa och en grafisk formgivare till en mamma. Han är det äldsta syskonen bland tre systrar.

Vilka är systrar till Tom Sjöstedt?

Romanförfattaren Sofie Sarenbrant är en av hans systrar; hon har talat uppriktigt om hur hon övervann mobbning och en ätstörning i sin barndom. Hon diskuterar också sin sexuella övergrepp som barn i ett sommartal. Storebror är nöjd över hur ärlig hon är. Hennes beslut att göra detta permanent visar på stor styrka.

Efter det går det ingenstans, men åtminstone att ta upp det offentligt har förmodligen hjälpt. Ändå är det tråkigt, och det går kanske inte att säga så mycket mer om det. Han säger till Expressen att man också behöver förmågan att gå vidare. Hans syster Tyra är bloggare och ryttare och hans syster Linn är barnmorska.

Kan du berätta vem Tom Sjöstedt dejtar?

Tom Sjöstedt träffade Maria Lindqvist när han arbetade i Trysil för mer än 20 år sedan och de är nu gifta. Hon var pr-specialist innan hon blev lärare, förklarar han Expressen. Tidigare arbetade hon på en PR- och reklambyrå, men nu är hon lärare. Då blev det svårt att kontrollera getingen.

Tom Sjöstedt Familj

Finns det några avkommor till Tom Sjöstedt?

Sigge är tretton år, och Asta är sexton år; Tom Sjöstedt är gift med Maria.

Vad går Tom Sjöstedts restaurang efter?

Han äger puben “Lilla ego” tillsammans med Daniel Räms. Tvärtemot vad många tror har vi aldrig velat bli kända. Anledningen är att en vacker miljö med bekväma sittplatser och läckra avsmakningsmenyer är nödvändigheter för alla stjärnspäckade affärer. Om man vill tjäna en stjärna, säger han till Expressen, måste man jobba på en à la carte “full restaurang” där de gör allt målande och skrivande själva.

Men för de nordiska länderna spelar vi för mycket rock and roll. Saker och ting skulle ha sett annorlunda ut i London. Bandet Kent är enormt populärt på Sjöstedts krog, enligt fansen. Användare har klagat på en “ansträngande ljudmiljö” i recensioner av “Little Ego” på Google. Men det har Sjöstedt inte för avsikt att ändra på. Vi transporterar endast Kent.

Svenske kocken Tom Svanteson Sjöstedt valdes till Årets Kock 2008. Han föddes den 5 september 1975 i Högalids församling, Stockholm. Sjöstedt tävlade i det svenska kocklandslaget som tog silvermedalj vid VM i Luxemburg 2006. Sjöstedt flyttade från Stockholm till Gusum vid 5 års ålder. Han började arbeta för en tysk golfklubb tillsammans med sin moster.

Med Karin Fransson på Hotell Borgholm, Gert Klötzke på Högbo Brukshotell, Fågelbrohus, och krögaren Pontus Frithiof har han varit förlovad sedan dess. Sedan priset som Årets Kock 2008 har han arbetat som frilansare med gästspel på olika restauranger, matlagningskurser och med annan konsultverksamhet.

2012–2013 var han programledare för det kulinariska barnprogrammet Fågel, Fisk och marängswiss . Han lagade Nobelsupé i Stockholms Stadshus 2017 och 2018. Sjöstedt ersatte Leif Mannerström som jurymedlem i Sveriges mästerkock från 2021.

Nära släktingar

Hans föräldrar, Svante och Ann Sjöstedt, är fotografer och grafiska formgivare, och han är deras son. Han är barnbarnsbarn till både Anders och Sture Sjöstedt. Förutom att vara Björn Sjöstedts brorson. Sofie Sarenbrant och Tyra Sjöstedt är skribenter och bloggare, och Sjöstedt är deras storebror.

I Sveriges Mästerkock har Tom Sjöstedt tagit Leif Mannerströms plats i juryn. Tom Sjöstedt, en 45-årig känd krögare, har ersatt 80-årige Leif Mannerström i juryn för TV4:s populära program Sveriges Mästerkock. Även om det är en stor beställning, kommer Tom tappert att utföra sina uppgifter som ny köksmästare.

En triumfsaga för Tom Sjöstedt

Tom Sjöstedt deltog i det svenska kocklandslagets VM-vinst 2008 i Luxemburg, och han hade alklar att bli Årets kock två år tidigare. Toms kanske mest kända prestation är att det var han som lagade aptitretaren och huvudmenyn vid Nobelfirandet. Det krävdes mycket mod för honom att vara den första kock som serverade vegetariska alternativ.

Förutom att driva den populära Stockholmsrestaurangen Lilla Ego tillsammans med Daniel Räms sedan 2013, har Tom skrivit och gett ut flera kokböcker. Många känner kanske igen efternamnet Sjöstedt; i själva verket har kocken en relation till Tyra Sjöstedt och Sofie Sarenbrant, två kända svenska kockar.

Har Tyra och Sofie Sarenbrant någon relation till Tom Sjöstedt?

Att Tom kommer från en känd familj gör att efternamnet Sjöstedt låter bekant. Egentligen är två av de tre systrarna välkända. Men Sofie, den yngre systern, är nu 43 år och går under efternamnet Sarenbrant. Hennes deckarromaner med Emma Sköld har passerat två miljoner sålda exemplar och hon är en välkänd författare inom området.

Dessutom har böckerna blivit nationella och till och med sålts i fjorton olika länder. 39-åriga mellansyster Linn Sjöstedt håller dock helst en låg profil och jobbar som barnmorska. Men kanske ännu vanligare sågs Tyra Sjöstedt, den yngsta systern, som är 35 år. Hon har fotograferats ett flertal gånger på ett flertal röda mattor i sina många skepnader som ryttare och bloggare.

Tom Sjöstedts lysande folk

För att vara mer exakt så är det inte bara syskonen som har uppnått berömmelse. Dessutom är Toms föräldrar välkända. Ann Sjöstedt är sexbarnsmamma och har en omväxlande karriär som logoped, skribent, dekoratör och stylist. Och pappa Svante Sjöstedt , 83, har fotograferat mycket under sitt liv.

Sveriges mästerkock visas i TV4 och kan ses på TV4 Play och C More. Tom Sjöstedt , 47, är en av de kända jurymedlemmarna i Sveriges Mästerkock som har börjat ännu en säsong. Det var 2021 som Tom tog plats i juryn efter att Leif Mannerström dragit sig ur uppdraget . Stjärnkocken Tom har en lång och framgångsrik karriär men han är desto mer försiktig med att diskutera sitt privatliv.

Men nu kan han avslöja att han och hustrun Maria Lindqvist , 47, har genomsökt en stuga i Bönan, Gävle.
“Hus och hus. Det är en blygsam stuga”, skriver Tom i ett meddelande till Hänt. Förvärvspriset var 3 250 000 kronor och de nya ägarna tog över bostaden i december 2022. Byggåret är 1929 och det har en bostadsyta på 85 kvadratmeter.

Där bor Tom Sjöstedt och hans fru Maria

Tom har varit gift med Maria i flera år, men de har valt att bevara sina respektive efternamn. Asta och Sigge är deras barn. Deras nya fastighet kan teoretiskt sett fungera som en semesterretreat då de är baserade i Stockholm under veckan. Han är syskon till Tyra Sjöstedt, en känd influencer, och Sofie Sarenbrant, en författare – något som inte alla känner till.

Sjöstedt Tom går med i Sveriges Mästerkocks VIP-jury

Tom delar nu sin tid mellan sin roll som jurymedlem i Sveriges Mästerkock och sin restaurang Lilla Ego i Stockholm, som han äger tillsammans med Daniel Räms. Senare i år kommer han dessutom att ses i sin debutsäsong på Sveriges Mästerkock VIP. Ha det så trevligt! Bara sätt dig i bilen och åk! Inspelningen pågår bara i två veckor. Det lovar att bli kanon. Under en intervju med Hänt nämner Tom att det blir lite annorlunda eftersom han inte har gjort det tidigare.

Nu när Sveriges mästerkock officiellt har börjat filma förra veckan är alla ögon riktade mot honom, och alla ser med spänning fram emot den nya säsongen. Med så många fantastiska kockar i personalen lovar den här säsongen att bli utmärkt. Jag skulle säga att det är en stark matsäsong, enligt Tom Sjöstedt.

Tom Sjöstedt Familj
Tom Sjöstedt Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!