Torbjörn Jansson Barn

Torbjörn Jansson Barn
Torbjörn Jansson Barn
Torbjörn Jansson Barn

Torbjörn Jansson Barn – Tränaren och travkusken Torbjörn Jansson föddes i Sverige den 17 juli 1954. Sedan några år tillbaka har han koncentrerat sig på kuskuppdrag, ibland kallat catch-driving. Några av hästarna han har ridit eller kört är Lisa America och Dibaba från Malabar Circle. Genom åren har han tränat sådana som Meadow Road och Atas Fighter L, som båda har vunnit Olympic Trav (1985), Elitlopp (1985), Finlandia Race (1991), Prix de France (1992) och International Trot (1992).

Han har vunnit många stora evenemang inom svensk travsport som catchdriver, inklusive Swedish Tratting Oaks (1983, 1991), Sundsvall Open Trot (1996, 2010), Stora Pris (2010), Swedish Tratting Derby (2011) ), och UET Trotting Masters – final (2014). Den 21 juli 2016 lotsade Jansson Ed Tanic till seger på Karlshamns travbana.

Efter denna seger var Jansson den ende föraren i historien som vunnit på samtliga 33 banor i Sverige. På Horse Show den 23 februari 2018 avslöjades det att han skulle fungera som hedersambassadör för Travet. Medlem i Travet Hall of Fame sedan juli 2018, då han valdes in. Född den 17 juli 1954 bor Torbjörn numera på Seglinge 55 i Almunge.

Namnsdag för Torbjörn är den 9 mars. Han har bott i sin nuvarande okonventionella miljö i 16 år, den 21 september 2007. Hans och Evas bostad. De senaste månaderna har antalet förfrågningar på Torbjörn ökat. Bara den här månaden har vi släppt 74 separata nyheter om honom. Torbjörn sitter i styrelsen för en ideell organisation som drar nytta av hans expertis och engagemang. De som försöker lokalisera Torbjörn är koncentrerade till Stockholms storstadsområde. I 44 000 totala lopp hade vi en vinstgrad på 4,7 procent.

Torbjörn Jansson är en nationalhjälte i Sverige för sina prestationer inom trav. I en intervju med Expressen berättar den 68-årige mannen om tiden då han tränade världens bästa häst, det enklaste beslutet han någonsin behövt fatta och sin rehabilitering efter en bilolycka som förändrade livet. Läkare “skruvade och spikade” ihop Jansson, hävdar han. Den här månadens sista söndag är den 31 maj. Det är bara två veckor kvar.

Torbjörn Jansson Barn

Väntar på de få som har blivit utvalda

Det är ett av världens mest prestigefyllda travlopp, därför står mycket heder på spel. På gården Seglinge, inte långt från Almunge, har han bosatt sig i Upplandstrakten. Jansson anses allmänt vara den bästa travtränaren och kusken i USA:s historia. En sann gentleman som alltid är redo att hjälpa honom. Någon som är generös, ljus och en bokmal.

Endast Jansson, av 33 svenska inspelningar, fick pris. Det finns 14 länder där hans musik har nått nummer ett. Jansson har sagt, “Jag är tacksam och nöjd med min karriär.” Insatserna för flera travlopp varierar kraftigt. I racingbranschen vill alla komma ut i toppen. På svenska stavas termen “elitloppet”.

“Var utan tvekan en av världens bästa”

Exakt 38 år kommer att ha gått sedan Torbjörn Janssons utbrytningshit Meadow Road första gången såg dagens ljus. Efter att ha fötts i mars 1979 tillbringade detta föl flera år som den bästa travaren i världen. Som ett resultat av denna makt överlämnades fransmännen, italienarna och amerikanerna till stödjande positioner.

När det kom till att träna och köra Meadow Road var Jansson suverän. Det är inte roligt att ha 34 segrar på 43 försök. Medlemskap i den inre kretsen är den stora finalen. Torbjörn Jansson berättade att Solvallas gator var fullsatta och vackert väder.

Diskutera några av loppen du har sett

I försöket slutade jag på fjärde plats på åttondespår. Den sjunde låten var den längsta i mitten och den sista i mål. Vid 250-metersmärket flyttade jag till tredje ytterposition och red. Detta upplopp kommer att gå till historien som ett mästerverk. Under de sista 300 meterna av loppet uppmanade Torbjörn Jansson sin hjälte att ge allt. Atleten följde och laddade till framsidan av packningen på sista varvet.

När visste du först att du skulle vinna?

Jag hade en stor känsla av självsäkerhet precis innan pistolen gick av för att starta loppet. Även om jag har ridit många fantastiska hästar under mina femtio år, har ingen varit så fantastisk som Meadow Road. Onekligen var han bland de största travarna någonsin. Veijo Heiskanen placerade sig tvåa på den ursnygga finska hästen Rosalind’s Guy.

Under flera år reste Torbjörn Jansson och hans ögonglob världen runt och vann en rad lopp. Det var stor konkurrens i USA. De allra flesta hästar kan helt enkelt inte konkurrera med Meadow Road. 1984 och 1985 var de bästa åren i lagets historia. Janssons framgångar har uppmärksammats internationellt, med hans stjärna som fick Österrikes Graf Kalman Hunyday Memorial och Italiens Nations Prize. De dominerade året därpå på Meadowlands Racetrack i Rutherford, New Jersey, vann Olympic Trot, Elite Race och Status of Liberty Trot. Officiellt ett nytt högvattenmärke på 1.11.1.

I dagsläget har Torbjörn Jansson klarat elva Elitlopp. Nyligen, 2011, triumferade Brioni och Joakim Lövgren över den åttonde italienska hästen Lisa America. Med tanke på att jag inte längre har tillgång till en gyllene häst, är det osannolikt att jag kommer att tävla i några fler Elitlopp. Men jag tänker besöka Solvalla där jag kan springa andra lopp.

Elitloppssegern måste ha förändrat ditt liv på många sätt

På ett annat sätt blev jag i centrum för uppmärksamheten.

Finns det någon uppdatering

Det faktum att du får någon form av uppmärksamhet överhuvudtaget i den här branschen är en enorm sak.

Sex år gammal och övergiven

Som en grupp upplöstes Meadow Road 1986. Det fanns sex stigande stjärnor, men de var alla tvungna att gå i pension på grund av skador. Under loppet av sin extraordinära karriär tjänade hästen totalt 3,2 miljoner kronor i prispengar. Den 23 augusti 2006 hade Meadow Road varit borta i 27 år.

Landsbygdens ml, Dalsland är där Torbjörn Jansson tillbringade sina uppväxtår. Torsten Sr:s yrke var som hästtränare. Hans liv var hans träning, och han gav det bara en liten mängd uppmärksamhet. Efter gymnasiet bestämde sig Torbjörn Jansson för att han ville träna travhästar. Det var ett lätt val att göra. Mina klasskamrater gick alla olika vägar efter gymnasiet, så jag tänkte att trav var ett bra val.

Nu när du har gjort ett val idag, hur känner du för det?

Du har inget sätt att veta om du har fattat rätt beslut. Personligen kunde jag inte vara mer nöjd med hur det har blivit. Att säga att jag har sett världen och vunnit flera stora lopp vore en underdrift. Allt med det här gör mig glad. Professionell coachning blev Torbjörns fokus 1979. Hans utbildning förberedde honom väl för livet på egen hand när han blev vuxen.

Arbetsgivare jag har arbetat med är bland annat Hkan Wallner, Berndt Lindstedt, Tommy Hanné, Stig H Johansson och Gunnar Nordin. Mitt liv skulle inte vara vad det är idag utan dessa människor. Under flera år arbetade jag för Gunnar Nordin. Min ryktbarhet började växa i det området.

En gång i tiden anställde Torbjörn Jansson 33 arbetare för att sköta sitt stall på hundra hästar. En trevlig avslutning, men inte utan pris för tränaren och kusken av travhästarna. Fler hästar innebär fler problem, därför är det bäst att hålla ditt stall på den mindre sidan. Jansson säger att coaching är ett av de mest utmanande yrkena.

Utveckla gärna vad du menar med det

När jag var vaken sprang jag i tankarna med idéer om hur jag skulle bli bättre. En tung börda har lagts på mina axlar.

Varför njöt du inte bara av din framgång?

Sant, men jag gick inte ut och firade. Morgonen måste komma så småningom, tänkte jag. helt nya träningspass, tävlingar etc. Det är på grund av hur mycket Eva betyder för mig som uttrycket “betyder allt för mig” kom till användning. Torbjörn och Eva Jansson har knutit ihop säcken. När de båda upptäckte en passion för löpning 1976 blev de snabba vänner.

Hon har alltid gått utöver sina plikter, och jag värderar henne mycket på grund av det. Vi brukade gå tillsammans på tävlingar, men nu är hon aldrig med mig. Tränaren och rivalen Eva är en av oss! Hon gör ofta dubbel tjänst som fårskötare. Under större delen av sitt liv fram till år 2000 var Torbjörn tränare.

Torbjörn Janssons hemstad Uppsala har totalt 6 327 mångmiljonärer. Det är 5,6 % av 741 97 invånare som fortfarande har obetalda avdrag från sina tidigare års inkomst, trots att medianlönen där är 370 574 kr. Det finns en större löneskillnad än vanligt mellan män och kvinnor på detta område, där kvinnor tjänar 78,9 procent lika mycket som män.

Han bor i Almunge socken. De enda som bor där är Torbjörn Jansson (69 år) och Eva Karlsson (67 år). Förutom den bosatta Border Collien från 2023 finns det även två Border Collies från 2012 och en från 2021, plus ytterligare en hund. Torbjörn Janssons födelse leddes av Tage Erlander, Sveriges socialdemokratiska statsminister.

Svenska herrfotbollsmästaren GAIS bytte namn det året, medan landets befolkning toppade med 7 234 664 personer. Hans födelseplats sommartid gör honom till en cancer (kinesiska: Horse Year). Han är en ganska mogen vuxen nu. Den nordiske guden Thor är inspirationen till det björnliknande namnet Torbjörn. Hans födelsedag är om 269 dagar, men vi kommer att fira hans namnsdag år 139. Hans civilstånd har officiellt ändrats.

Torbjörn Jansson Barn
Torbjörn Jansson Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!