Vem är Mamma Till Börje Salmings Barn?

Vem är Mamma Till Börje Salmings Barn?
Vem är Mamma Till Börje Salmings Barn?

Vem är Mamma Till Börje Salmings Barn? – En ikonisk figur i ishockeyns historia, Börje Salming föddes den 17 april 1951 i Kirunas Jukkasjärvi församling i Norrbottens län, och avled den 24 november 2022 i Nacka, Stockholms län. Salming var ett svenskt proffs. I 2008 års IIHF Team of the Century utsågs han tillsammans med Wayne Gretzky, Vladislav Tretiak, Vyacheslav Fetisov, Sergey Makarov och Valery Charlamov.

Som en av de första svenska proffsen att åka utomlands kom Salming 1973 in i Juha Widing och Thommie Bergmans led, efter att ha vunnit två SM-guld med Brynäs IF. Han spelade i National Hockey League (NHL) med Toronto Maple Leafs. Namn som “BJ” och “The King” började följa honom dit. Efter 16 år med laget blev Salming en ikon.

Från 1972 till 1992 tävlade Salming i 46 Tre Kronor-landskamper, inklusive evenemang i Canada Cup och World Cup. Han är inte bara medlem i Hockey Hall of Fame och Internationella ishockeyförbundets Hall of Fame, utan han är också Big Boy nummer 112. Alla vet att Stig Salmings yngre bror Börje var far till mångkamparen Bianca Salming. Vem var han? samiska.

Personlig historia

Andra barnet till Erland Salming (1921–1956) och Karin Salming, f. Persson (1927–2022), Börje Salming kom till denna värld. Uppe i Kiruna och den närliggande byn Salmi gjorde han sitt hem. Fadern, en gruvarbetare, dog i en arbetsolycka när Salming var fem år gammal. Hans farfar, Anders Nikolaus Salming (1896–1971), var ursprungligen från same och fick efternamnet Sarri.

År 1922 hade han tagit efternamnet Salming, efter byn han föddes i, som ett led i försvenskningen av samiska och finska namn. Salming fanns med på Sametingets röstlängd på grund av sitt samiska arv; han hade tidigare identifierat sig som halvsamer men därefter som same. En av hans mostrar var gift med skidåkaren Erik August Larsson.

Vem är Mamma Till Börje Salmings Barn?

Börje Salming började åka skridskor vid sex års ålder och kom senare med i killtruppen i Kiruna AIF; hans familj bodde nära Matojärvi ishall. Under barndomen var han också en begåvad handbollsspelare. Margitta Wendin var Salmings hustru 1974 till 1993. De fick två barn, Anders och Therese. Hans andra äktenskap med Katarina Pettersson fick två barn, Bianca och Rasmus. Någon gång runt mitten av 2000-talet bestämde sig paret för att avsluta sitt äktenskap.

Gift med Pia Lindahl (född 1968) från 2016 till hans bortgång, de hade ett välsignat äktenskap. Deras hem låg i Nacka. Salming genomgick ballongvidgning för sin nygifta dotters angina pectoris kort efter bröllopet. Salming gick offentligt ut med sin kamp mot amyotrofisk lateral skleros (ALS) den 10 augusti 2022 och gick bort den 24 november, 71 år gammal, allt på grund av sjukdomens konsekvenser. Från och med den 20 december 2022 begravdes Salming vid en privat ceremoni i Skogskyrkogården. Min mamma, Karin, gick bort tre dagar tidigare vid 95 års ålder.

Karriär

Salming tillbringade tre år i Kiruna AIF innan han värvades av Brynäs IF 1970. Tillsammans med sin äldre bror Stig Salming vann han den svenska titeln två år i rad på just den arenan. Efter att ha fått en plats i landslaget 1972, vann han brons i VM 1972 och silver 1973. När Toronto Maple Leafs draftade honom 1973 blev han en av de första europeiska spelarna att göra ett namn för själv i National Hockey League.

Under sina 17 år av National Hockey League-karriär tillbringade Börje Salming 16 av dem med Maple Leafs och 1 med Red Wings. Efter att ha samlat på sig 620 assist har han för närvarande rekordet för flest assist i lagets historia i Toronto. Till exempel hjälpte han till med att lansera Canada Cup-tävlingarna 1976. När Salming fick stående ovationer från den kanadensiska publiken under Canada Cup-matchen 1976 mellan USA och Sverige, hyllades han inhemskt.

Dessutom utsågs Salming till turneringens All-Star-trupp. “Jag kommer aldrig att glömma spelet i Toronto,” säger Salming med hänvisning till kontroversen. Innan matchen började reste sig åskådarna och applåderade mig. För att representera Kanada blev publiken vild och gav mig en stående ovation. Ibland överskrider hockeyn nationella gränser. (Ungefärlig engelsk översättning)

Han återvände till Sverige, spelade ett tag i AIK och bodde sedan i Vaxholm. Där grundades Salaming Sports. Nuförtiden är han involverad i underkläder och alkoholhaltiga drycker. Många ishockeytillbehör, inklusive pinnar och handskar, bär hans namn. Dessutom finns Börje Salmings självbiografi, Blood, Sweat, and Hockey—17 Years in NHL, tillgänglig på begäran.

Femtio hockeyexperter, inklusive nuvarande och tidigare NHL-spelare, journalister, programföretag, tränare och styrelsemedlemmar, handplockades av The Hockey News magazine 1998 för att fastställa ligans 100 bästa spelare genom tiderna. Även om han var den enda svensken på listan, t.exexperter rankade Salming på 75:e plats

Under det följande decenniet rankades Salming som en av de sex bästa ishockeyspelarna under det senaste århundradet. Den 17 maj 2008, i Québec, för att fira Internationella ishockeyförbundets 100-årsjubileum, anordnades en bankett kopplad till detta. Salming gjorde ett framträdande den 13 juli 2014 som gästtalare i radioprogrammet Sommar i P1.

Bara en vecka innan han gick bort gjorde Börje Salming sitt sista offentliga framträdande på Tidernas hockeygala den 17 november 2022 i Avicii-arenan, där han hyllades hårt. Var positiv och ha kul oavsett vad; det har varit hans livsfilosofi. Ishockeyveteranen Börje Salming har fyra egna vuxna barn. Han är 71 år gammal. Syskonen Salming – Bianca, Teresa, Rasmus och Anders – lever sina liv på det här sättet nu.

Förre Kiruna-hockeyspelaren Börje Salming är känd för mer än bara sin fantastiska ishockeykarriär; han äger också klädserien Salming, har skrivit en självbiografi och driver import/distributionsverksamheten Bornicon. Dessutom är han en familjefar; hans fyra barn från hans två tidigare äktenskap illustrerar detta. Vi kommer att undersöka dem mer i detalj nu!

Personen som kallas Anders Salming föddes 1979

Börje gifte sig med Margitta 1974 och de fick en son som hette Anders Salming. Bert var Börjes första äktenskap. Nu 46 år gammal kallar Anders och hans älskade Jenny den vackra skärgårdskommunen Vaxholm, strax utanför Stockholm, för sitt hem. Anders är grafisk designer, 3D-projektor och planeringstekniker till yrket. Anders har arbetat på samma arkitektbyrå sedan 2008. På fritidsnivå fortsätter han i sin pappas fotspår genom att spela ishockey för IK Waxholm i D4.

Anders har, till skillnad från sina bröder, aldrig hoppat på chansen att följa med sin pappa på röda mattan, därför har han också undvikit den besvärliga praktiken att posera på foton tillsammans med sin pappa. Däremot delade Börje en Instagram-bild på Anders och Teresa, taget tillsammans:

1976 kom Teresa Salming till denna värld

Tereza Salming, som är 45 år, är Börjes andra barn från äktenskapet med Margitta. Hon delar bostad i Vaxholm med sin älskade Tord, ungefär som sitt äldre syskon. Teresa har varit kontorschef på Första AP-fonden i drygt tre år. Hon har tidigare erfarenhet av ISS och NatWest, två leverantörer av finansiella tjänster. Teresa fungerade som chef för Salmings huvudbutik i Stockholm under en period av tre år under år 2000. Teresa har varit lite tyst den senaste tiden, men det här fotot från 1997 på henne och hennes far vid galapremiären av All Inclusive visar dem tillsammans igen:

En man vid namn Rasmus Salming föddes 1995

Det första av Börjes tre barn, Rasmus Salming, föddes till sin andra ex-fru Katarina Pettersson. Katarina, som är livsstilscoach, är också mycket aktiv på Instagram, där hon ofta delar bilder på Rasmus. I början av oktober delade hon ett foto på sin son i sociala medier och taggade sin exman Börje. Som svar använde han frasen “Handsome” tillsammans med en uppsättning emojis för att beskriva henne.

Både Rasmus och hans halvbror Anders har erfarenhet av att spela ishockey för IK Waxholm i division 4. Lägenhet i Stockholms innerstad är där Rasmus bor. Tillsammans med sin pappa Börje var han nyligen på premiären av filmen Pleasure:

Året 1998 var Bianca Salmings födelseår

Sist men inte minst i Salmings släktträd finns dottern Bianca, vars mamma är Katarina Pettersson. Jämfört med de tre ungdomarna som redan beskrivits är Bianca märkbart mer sällskaplig på grund av sin kändisposition. Innan det nya året 2021 började var Bianca och Börje förbi SVT-chatten Skavlan för att diskutera bland annat Börjes roll som pappa. “Jag sa till dig”, förklarade Bianca.

Min pappa är så söt; han gör inget annat än bra saker för mig; han älskar mig – för mycket. Detta får mig att må dåligt eftersom mina irritationer kan vara så allvarliga ibland. Det är anledningen till att mina irritationsnivåer stiger. Bianca gillar också friidrott, precis som sin pappa. Friidrottsidrottaren har vunnit flera medaljer, inklusive ett SM-guld, för sina allsidiga insatser.

Vem är Mamma Till Börje Salmings Barn?
Vem är Mamma Till Börje Salmings Barn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!