Amie Bramme Sey Barn

Amie Bramme Sey Barn
Amie Bramme Sey Barn

Amie Bramme Sey Barn – Amie Bramme Sey fyller 36 år sommaren 2023; hennes födelsedag är den 12 augusti 1987. Född av föräldrarna Maudo Sey och Katarina Bramme, växte Amie Bramme Sey upp på Södermalm tillsammans med sina systrar, sångarna Seinabo Sey (halvsyster) och Fatima Bramme Sey. Hon är utbildad från Södertörns högskola.

Som programledare för Sveriges Radios Metropol med Amie på Metropol 93.8 och grundare av Kulturvalet, ett initiativ av Sveriges Radios kulturredaktion som lanserades strax före riksdagsvalet 2014, har hon varit programledare för en rad program. Förutom att ha varit krönikör på Aftonbladet sedan 2015 har hon även tjänstgjort som co-sitter i Aftonbladets morgonradioprogram, programledare för Svenska hjältegalan 2018 och 2019 med mera.

De två gjorde också ett framträdande i dokumentären Amie & Fannas strippresa på SVT (2018), där de intervjuar unga kvinnor i höften -hoppa under jorden i olika städer runt om i USA. Säsongen 2017–18 tävlade Bramme Sey och Gunnar Bolin i Sveriges televisions P-spret där de slutligen kom tvåa. Säsongen 2018–19 var inte den enda gången vi såg dem.

Bramme Sey kommer att fungera som programledaren 2023. Grammy Awards har arrangerats av Bramme Sey vid flera tillfällen, inklusive 2021, 2022 och 2023. Med start hösten 2023 kommer Bramme Sey att följa med Pär Lernström i Idols livesändningar. Anis Don Demina, som innehade denna position från 2021 till 2022, har efterträdts av denna nya utnämning.

Vilka är Amie Bramme Seys son och dotter?

Amie Bramme Seys enda barn är hennes dotter Eira från 2017.

Har Amie Bramme Sey en pojkvän, eller är hon singel nu?

Förhållandet mellan Amie Bramme Sey och hennes ex-pojkvän Lucien har nyligen upphört. Amie Bramme Sey verkar vara ogift för tillfället, men hon kanske gömmer en potentiell friare från sina onlineföljare.

Amie Bramme Sey Barn

Är Amie Bramme Sey en medlem av Seinabo Seys familj?

Amie Bramme Seys föräldrar är Katarina Bramme och Maudo Sey. Hon är yngre halvsyster till Fatima Bramme Sey, medan hennes äldre syster är Fatima Bramme Sey.

Är Bagarmossen hennes permanenta bostad, Amie Bramme Sey?

Amie Bramme Sey och hennes kusin Fanna Ndow Norrby var värdar för podden “Raseriet” fram till sommaren 2022. Lyssna idag på deras podcast “Amie & Fanna” istället.

Har Amie Bramme Sey och Bäst i test någonsin varit på P?

De tävlade igen nästa år, men det gick inte lika bra. Amie Bramme Sey gjorde ett framträdande i “Bäst i test” våren 2023. Testmästaren 2023: Skådespelare, särskilda gäster och sändningstid för SVT-premiären

Hur kan man hitta Amie Bramme Sey på Instagram?

Amie Bramme Seys Instagramkonto är @amiethekid. Eira utvecklades i livmodern hos Amie Bramme Sey. Hon, som alla väntande mammor, föreställde sig hur hennes barn skulle se ut och hur det skulle utvecklas. Men Amies sinne jonglerade samtidigt med ett antal andra ämnen. Jag hade många tankar om hennes hudfärg redan innan jag insåg att det var Eira inombords.

Det är hemskt att tänka på ett barns utveckling i form av hennes hudfärg. Vid 3 års ålder har Eira ännu inte blivit medveten om de ojämlikheter som finns i världen. Amie och hennes pojkvän är noga med innehållet i böckerna de läser för Eira och filmerna de låter henne se, men diskussioner om rasism får vänta. De kommer dock att dyka upp så småningom.

Även om jag kan se känslorna hos dem som hellre vill skydda sina barn från livets hårda realiteter så länge som möjligt, tror jag personligen att det är att föredra att vara förberedd. Då har ungen större chans att vara modig nog att prata om det när det händer. Det skulle vara naivt att anta att rasism aldrig skulle lyfta sitt fula huvud; nästan alla mina bekantskaper med färgade barn kan ge anekdoter om möten med trångsynthet i deras dagliga liv.

Amie och hennes familj bor i Bagarmossen, en mångsidig förort till Stockholm. Det var en ren tillfällighet att de kom dit, men de tog ett medvetet beslut att stanna kvar. Eiras förskola ska ha en mångsidig elevkår, det är något vi värdesätter. Jag är själv en produkt av Stockholms stadsdel Södermalm där jag ofta var den enda färgade i klassrum och lekgrupper.

Som barn utsattes jag för samma slags kommentarer riktade mot mina bruna vänners barn som de riktade mot deras oattraktiva hår. Även om Sveriges mångkultur är ett sidpositivt har det lett till full segregation av många stadsdelar i Stockholm. Acceptansen av språklig och kulturell mångfald är något du bör betona för dina vita barn, enligt mig.

Amie är dock medveten om sina egna fördelar i jämförelse med många andra. Jag har berättat allt för Eira om hur lyckligt lottade vi är. Vi reser med henne regelbundet och hon har tillgång till alla leksaker hon någonsin kan önska sig. Varför använder hon det bara? Kanske handlar det mer om social status än så, men det är fortfarande relevant.

– Nyligen diskuterade jag det här med en niondeklassare. Alla dessa fakta var bekanta för honom; han visste till exempel att vissa vänner inte reser med familjen och att det finns yrken oproportionerligt många av färgade. På grund av rasismens inneboende förvirring är det svårt att ge en förklaring till det. För att förklara att en konflikt kan ha brutit ut i ett land som tvingat invånarna att fly, och att de har välkomnats här, men att de tycker det är svårt att lära sig ett helt nytt språk. Jag tror att det är viktigt att vara ärlig mot barn, och jag tror att de kan hantera det.

Amie Bramme Sey lät inte en paus i journaliststudierna vid Södertörns högskola bromsa henne alls. Amie, 31 år gammal, har haft en imponerande framgångsrik karriär som har sett henne vara programledare för sitt eget radioprogram, resa till Afrika och USA för att göra intervjuer för Sveriges Radio och SVT, fungera som programledare för TV3 och synas i SVT:s P Spret.

Det är som att få en vitaminspridning när du träffar Amie. Vi träffas på ett kafé och hon springer in, säger hej till flera stammisar och beställer en frukostmacka. Amie gick med en restaurang hon kände för sin frukost hela dagen. Bra för Amie, som hoppade över frukosten för att titta på tv med Robert Aschberg, Lena Mellin och Johan Norberg på Aftonbladets Morgon-TV samma morgon. Amie har arbetat på Aftonbladet i fyra år, med undantag för en fjorton månader lång mammaledighet.

Eira föddes den 14 februari, för över tre år sedan. Amie var värd för TV3:s Svenska hjältargala med Peter Settman bara två dagar innan vårt möte, men nu är hon tillbaka på jobbet i full fart. Amie hävdar att de två kompletterar varandra, men i nuläget vet vi inte hur konkurrensen med radiojournalisten Gunnar Bohlin i P sp ret skulle bli. Alla våra verkligheter är unika. Enligt Amie är det 30 år mellan Gunnar och mig. Han började på radio 1987, samma år som hon föddes.

Även om Amie ingår i TV-redaktionen på Aftonbladet är de båda radiojournalister i sin kärna. på P5, medan Amie var besökare på Metropol, tog hon upp Rättvisebyrån. Efter att ha gjort ett regelbundet framträdande i programmet, anställdes hon så småningom som forskare trots att hon hade övergett sin journalistexamen.

Sedan tog jag över som programledare när Sanna Brding, programmets ursprungliga programledare, blev sjuk. Jag fick lära mig radiosändningar på en fantastisk institution där vi gick live i tre timmar om dagen. Amie har varit discjockey och klubbägare, bland annat på Fredsgatan 12 med sina kompisar. Hon växte upp omgiven av musik, främst hiphop. Även om hon tycker om den genren har det blivit ganska problematiskt för en feministisk och socialt medveten kvinna som henne.

Även om jag har sett damerna som dyker upp i hiphop-videor (och som ofta är strippor), har jag aldrig hört deras bakgrund berättat. Mitt mål var att använda dem för att kommentera amerikansk kultur. Som ett resultat av detta fick jag och min kusin Fanna Ndow Norrby möjlighet att resa till USA och producera en serie berättelser för SVT som heter Amies & Fannas Striptrip.

Vi åkte till New York, Miami och Atlanta och såg kvinnor strippa på film och på klubbar. Eftersom jag var mamma, och många av kvinnorna som lever i fattigdom också var det, tillförde det ett nytt lager av komplexitet till min upplevelse. Raseriet, en podcast skapad av Amie och hennes kusin, har blivit ett fenomen i kampen mot rasism.

Amie Bramme Sey Barn
Amie Bramme Sey Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!