Ann-Sofie Hermansson Familj

Ann-Sofie Hermansson Familj
Ann-Sofie Hermansson Familj

Ann-Sofie Hermansson Familj – Ann-Sofie “Soffan” Hermansson är en svensk socialdemokratisk politiker. Hon föddes den 2 oktober 1964 i Stala församling, Göteborgs och Bohus län. Den 1 april 2016 efterträdde hon Anneli Hulthén som chef för kommunstyrelsen i Göteborgs stad. När Socialdemokraterna tappade tillräckligt många mandat i valet 2018 för att hindra dem från att bilda en majoritetsregering avgick hon den 22 november.

Hermansson har varit anställd på Renova som städare sedan år 2020. Hermansson är född och uppvuxen på Tjörn, men hon flyttade till Göteborg 1985 för att arbeta på Volvo i Torslanda. Hon gick in i politiken genom fackföreningar på arbetsplatsen. Fram till nyligen satt hon i förbundsstyrelsen som representerade SSU.

1994 tog hon en kandidatexamen i sociologi från Göteborgs universitet. Hermansson var ett halvår på Aftonbladet, ett och ett halvt år som Mona Sahlins politiska sekreterare i regeringskansliet, sju år på LO i Stockholm och åren 2003–2008 som Göran Johanssons politiska sekreterare i Göteborg. 2012 valdes hon att representera Europaparlamentets socialdemokrater som deras officiella ombudsman. I den rollen var hon baserad från IF Metalls Göteborgskontor.

I april 2016 valdes hon till ordförande i Göteborgs kommuns kommunstyrelse, en post hon hade tills hon besegrades i september 2018. Hermansson har varit städare på Renova sedan år 2020. Hon har även skrivit som gästskribent för Göteborgs-Posten och som särskild utredare med uppdrag att utvärdera effektiviteten i det brottsförebyggande arbetet på kommunerna.

offer för förtal

Göteborg, Sverige, planerade att vara värd för en paneldiskussion i mars 2018 med Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi, talespersoner för Islamist Muslim Human Rights Committee (MMRK), efter att ha visat. Filmvisningen och paneldiskussionen ställdes in i sista minuten på grund av oro för att extremistiska åsikter skulle dominera samtalet.

I detta avseende sa Hermansson på sin blogg att Doubakil och Abdullahi var “extrema röster” och att MMRK ofta hade försvarat islamisk extremism. Efter att Doubakil och Abdullahi anmält händelsen till polisen, beslutade dock poliserna att inte fortsätta ärendet. Sedan beslutade de att lämna in ytterligare anklagelser om grovt ärekränkning mot Hermansson, som så småningom ogillades av en enig Göteborgs tingsrätt i februari 2020.

Ann-Sofie Hermansson Familj

Den tre dagar långa förhandlingen i september 2021 i Hovrätten för Västra Sverige följde på ett överklagande av målet. Advokaten Allan Stutzinsky och Sofie Löwenmark vid Stiftelsen Doku företrädde Hermansson i detta mål. Hermansson friades från grovt förtal av hovrätten den 30 september 2021. Motparten är därför skyldig att betala henne 376 300 kronor i rättegångsavgift. Högsta domstolens beslut att neka prövningstillstånd i ärekränkningsfallet avslöjades i mars 2022. Hermanssons friande dom består följaktligen.

Göteborgs stad, där Ann-Sofie Hermansson är född och uppvuxen, är hem för 16 066 miljonärer. Ann-Sofies postnummer, 417 64, har en årsinkomst i median på 428 138 kronor och 3,7 % av de invånare som har klagat på att ha blivit överdebiterade. Jämfört med riksgenomsnittet i Sverige (73,7 %) tjänar kvinnor i detta land i snitt 74,4 % av vad män gör.

Göteborg är en stad i Sverige och där bor Ann-Sofie Hermansson i en lägenhet på Styrgngen 7 lgh 1301. Hennes kvarter är en del av Lundby församling. Där finns folkbokförd Ann-Sofie Hermansson (58 år). Tage Erlander (Socialdemokraterna) var statsminister när Ann-Sofie Hermansson föddes. Samma år som Sveriges befolkning nådde 7 695 200 vann Djurgrden IF det svenska mästerskapet i fotboll för herrar.

Hon föddes på hösten under vågens tecken och är nu i 60-årsåldern; i den kinesiska kalendern var hennes födelseår Drakens år. Om 38 dagar fyller hon 59 och om 43 dagar är det hennes namnsdag. Ann-Sofie är just nu singel. Britt Ann-Sofie, göteborgare på Styrgngen 7, föddes den 2 oktober 1964. För nio år sedan, den 13 juni 2014, flyttade hon in i sin nuvarande lägenhet.

Det finns ingen särbehandling för Britt Ann-Sofie. Hittills denna månad har vi gjort 15 tillkännagivanden om henne. Britt Ann-Sofie är innehavare av sitt eget företag eller organisation. Hennes hyreshus delar trapphus med 13 andra. Britt Ann-Sofie-relaterade jobbsökningar tenderar att koncentreras kring Göteborgsområdet. Tidigare kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson, S, frias från grovt förtal även av hovrätten. Sedan Hermansson stämplat

Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi som extremister kände de att de hade blivit förtalade. Det totala beloppet för domstolsavgifter mot dem är $376 300. Ett evenemang i Bl Stället i Angered sanktionerades av Göteborgs Stad 2018. Burka Songs 2.0 skulle visas, men både visningen och den efterföljande diskussionen avbröts. Göteborgs tidigare ordförande i kommunfullmäktige, Ann-Sofie Hermansson, försvarade flytten på sin egen blogg, där hon argumenterade “Att klappa extremister är något av det farligaste man kan göra.”

Personligt ansvar

Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi är två kvinnor som har uppmärksammats för sitt arbete med den muslimska kommittén för mänskliga rättigheter (MMRK). De kände sig förtalade och bestämde sig för att på egen hand vidta rättsliga åtgärder mot Ann-Sofie Hermansson. De har ålagts att dela upp politikerns 376 300 kronor i hovrättsarvode.

Göteborgs tingsrätt slog bland annat fast att begreppet “extremister” inte kan anses vara ärekränkande eftersom det saknar en specifik innebörd. Ann-Sofie Hermansson, som befanns oskyldig, firade domen som en triumf för yttrandefriheten och demokratiska värderingar. Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi beslutade sig dock för att överklaga domen, och hovrätten har redan meddelat sin dom. Göteborgs socialdemokratiska parti avsatte ledaren Ann-Sofie Hermansson.

Hon avslöjar ytterligare information i podcasten “Spännande möten” angående maktkampen som hon hävdar föranledde hennes avgång. Det var dock inte så svårt när jag väl förstod att de planerade att jag skulle störta. Ann-Sofie Hermansson säger lika mycket på podden. 2018 fick Socialdemokraterna endast 20,4 % av rösterna i Göteborg, rekordlåg nivå för partiet. S tappade all makt i Sveriges näst största stad efter valet, då V, MP, och Fi gjorde upp alliansordförandeposterna.

Ann-Sofie Hermansson, som varit kommunstyrelsens ordförande sedan 2016, avgick som gruppledare för Socialdemokraterna året därpå efter att hon avsattes. Podcasten “Spännande möten” innehåller en intervju med henne där hon avslöjar ytterligare information om historiens ursprung. Det var en kamp om kontrollen, som Hermansson ser det.

Att jag vägrade ge mig spelade roll. Jag bestämde mig för att kämpa när frasen “Vi vill att du avgår, gärna snällt och tyst” föreslogs. Det är heller inget du behöver stressa över. Även om du förlorar en kamp, som Ann-Sofie Hermansson uttrycker det, kommer ditt liv att gå vidare. Man måste acceptera omständigheterna som de är.

Ann-Sofie Hermansson har alltid varit dedikerad till att erkänna orättvisor. Hon har i intervjuer sagt att hon fick rådet att “tona ner” av partiet innan hon till slut kastades ut. De vars mål avvek från mina triumferade till slut. Du borde bara följa med strömmen. Att välja slagsmål är inte nödvändigtvis fel. Jag lägger inte huvudet i händerna eller smyger iväg med svansen mellan benen när jag reser mig upp, säger “Soffan” i podden.

Över ett och ett halvt år har gått sedan hon vräktes. Nu ägnar hon dagarna åt att plocka skräp i Göteborg. Hermansson har sagt, “Jag måste betala räkningarna, och det verkade vara det enklaste och säkraste sättet att få ett nytt jobb.” Göteborgs socialdemokratiska distriktsstyrelse, med ordförande Anna Johansson i spetsen, var först med att uppmana Hermansson att avgå. Fullmäktigefraktionen i partiet ställde liknande krav efteråt. Innan deras bråk på festen var Anna Johansson och Ann-Sofie Hermansson bästa vänner. Johansson insisterade dock på att det inte var fråga om en maktkamp.

Frigiven utan skuld för grov förtal

När två ledamöter i den muslimska kommittén för mänskliga rättigheter fick reda på att två av deras kvinnliga medlemmar kallats “extremister” av Ann-Sofie Hermansson på sin blogg eskalerade situationen snabbt under 2018. Göteborgs stad hade tidigare tillåtit en visning av Burka Låtar 2.0, men det beslutet ändrades senare, och visningen och efterföljande debatt avbröts. Göteborgs tingsrätt fann henne oskyldig på samtliga punkter.

Ann-Sofie Hermansson Familj
Ann-Sofie Hermansson Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!