Är Eminem Död

Är Eminem Död
Är Eminem Död

Är Eminem Död – Eminem (ibland stiliserad EMINM) är artistnamnet på den amerikanske rapparen, musikern och skivproducenten Marshall Bruce Mathers III, som föddes den 17 oktober 1972 i St. Joseph, Missouri.
Album av Eminem sålde 33,2 miljoner exemplar bara i USA under 2000-talet. Från 1995-2010 samlade han ihop 110 miljoner i albumförsäljning. Dessutom har Eminem utmärkelsen att bli den första rapparen att ta hem en Oscar.

Biografi

Han tillbringade mycket av sin barndom i Detroit. Hans initialer, M&M, är anmärkningsvärt nära i engelskt uttal vad som senare blev hans scenmoniker, Eminem. På grund av sin uppväxt i USA och hans hängivenhet för hiphop har Eminem tillbringat det mesta av sitt liv med att interagera med afroamerikaner där. Eminem hade en tuff barndom eftersom hans far övergav familjen strax efter att barnet föddes. I intervjuer har Eminem avslöjat att han som barn gjorde flera försök att kontakta sin far genom skriftlig korrespondens, men hans brev blev obesvarade.

Flera av Eminems låtar (inklusive Cleaning Out My Closet, My Mom och Sing For The Moment) hävdar att hans mamma Deborah Mathers-Briggs missbrukade droger (inklusive Valium) och misshandlade honom. Eminem har gjort det tydligt i sin musik att han föraktar sina föräldrar. Vid 8 års ålder började Eminem skriva rap, och vid 14 års ålder uppträdde han redan offentligt. Steppin’ On To The Scene EP var ett sexspårsalbum som släpptes av Bassmint Productions 1992 och som inkluderade Eminem.

Som M&M bidrog han med sång till tre spår på albumet; Chaos Kid skötte sången för de återstående tre spåren. Hans debutsingel, Fuckin’ Backstabber, släpptes 1995. Även det året spelade han in sitt första självbetitlade demoalbum, med titeln Soul Intent. Låtar som “Biterphobia” och “F*ckin’ Backstabber with Proof” från “Fuckin’ Backstabber” och “Biterphobia” avrundar albumet.

Han gav också ut ett soloalbum 1996 med titeln Infinite. Kritikerna var delade på Eminems senaste album, och vissa sa att hans sound är för härlett från Nas och AZ. Efter succén med Infinite släppte Eminem den mörkare EP:n The Slim Shady. I början av sin karriär samarbetade Eminem ofta med en annan Detroit-rappare vid namn Royce Da 5’9″.

Eminem har nyligen uttalat att ramsorna var den viktigaste delen av hans tidiga rappkarriär. Ett exempel på detta är rädsla för bett. Låten har många svåra ramsor. Som en del av Detroit-kollektivet D12 har Eminem arbetat tillsammans med sina kolleger Dr Dre, Nate Dogg, 50 Cent och Xzibit. Han är också ägare till skivbolaget Shady Records, under vilket artister som D12, 50 Cent, Obie Trice och Status Quo har släppt album.

1999 Tysklandsturné för Eminem

Lose Yourself, med på soundtracket till Eminems film 8 Mile från 2004, fick en Oscar för bästa filmmusik. Eminems 8 Mile soundtrack dominerade de amerikanska airplay-listorna i november 2005. När “Curtain Call” släpptes av Eminem hösten 2005 cirkulerade rykten om att detta skulle vara slutet på hans musikaliska karriär. När den amerikanska tidningen Detroit Free Press rapporterade att detta skulle bli Eminems sista album släppte han “Encore” senare samma sommar.

Några veckor senare var han tvungen att överge den pågående världsturnén på grund av sitt sömnmedicinsberoende, men han bekräftade senare i en intervju att så inte var fallet: “När jag vet vad jag ska göra härnäst säger jag till du. Jag har alltid förnekat att “Encore” var min sista release. Jag vet bara att mina rappdagar är räknade.

2004 blev han allmänt känd efter att han och hans band, D12, framförde sin låt “My Band” medan de var klädda som medlemmar av Guns N’ Roses vid MTV Video Music Awards (VMA). Två medlemmar av D12 klädde sig till gitarristerna Slash och Buckethead, och Eminem gick som sångare Axl Rose. Allt detta var menat att vara ett parodi på Guns N’ Roses notoriskt tumultartade personliga liv och fejder på scen.

Relapse, Eminems album från 2009, blev kritikerrosat. Släppt den 7 april, “We made you” är debutlåten från Relapse. Många kända personer, inklusive Jessica Simpson, Sarah Palin, Amy Winehouse, Lindsay Lohan, Britney Spears och Ellen DeGeneres, är måltavlor för Eminems satir i musikvideon.

Recovery, uppföljningsalbumet av Eminem, släpptes den 22 juni 2010 med den första singeln “Not Afraid”. Hans tredje nummer ett på Hot 100-låtlistan, “Not Afraid” var också en stor framgång internationellt. Senare hade Recovery ännu en smash med Love the Way You Lie, ett samarbete med Rihanna.

Albumet Recovery blev det mest spelade albumet på Spotify, och singeln “Love the Way You Lie” blev den mest spelade låten på tjänsten. En musikvideo till “Love the Way You Lie” med Megan Fox och Dominic Monaghan finns också på Rihannas album Loud, och Eminem har sedan dess släppt uppföljningsspåret “Lovehur du ljuger (del II)”

“I Need a Doctor” släpptes 2011 tillsammans med Dr. Dre och har ett framträdande från Eminem. Deras samarbetsspår “Fast Lane” släpptes den 5 april samma år. “Bad Meets Evil: Hell The Sequel” släpptes den 14 juni 2011 och innehöll samarbetslinjer från både honom och Royce Da 5’9. Musikvideon “Space Bound” hade premiär på iTunes den 25 juni 2011.

Både “Drop the World” och “No Love” har Lil Wayne som en kollaboratör tillsammans med Eminem. Nya albumet “The Marshall Mathers LP2” kom ut den 5 november 2013. Albumet blev en omedelbar hit, och det klättrade snabbt till toppen av Spotifys lista av de mest lyssnade albumen. Rihanna gör en annan cameo framträdande på en låt som heter “The Monster” i detta album. Efter bara några veckor toppade denna succé Spotifys listor som tjänstens mest streamade låt. Funs Nate Ruess dyker upp på albumets “Headlights” som en speciell gästartist.

Är Eminem Död

Den första skivan av Eminem och andra Shady Records-rappares dubbelalbum SHADYXV, som släpptes den 24 november 2014, innehöll helt nytt innehåll. Den andra skivan innehöll återutgivningar av äldre låtar av olika musiker som tidigare hade spelat in för Shady Records men som sedan hade gått vidare.

Det fanns bara ett nytt spår på den andra skivan, en demoversion av Eminems hitlåt “Lose Yourself” som hade två tidigare outgivna verser. När det styrande partiet i Nya Zeeland använde “Lose Yourself” utan tillstånd i en valkampanj den 1 maj 2017 blev låten föremål för en rättegång.

Alteregon

Han har använt ett antal alias i sin karriär. Under namnet Eminem, som han skapade från sina initialer (M&M), är hans musik mer introspektiv, intim och rättfram. Hans “onda” eller provocerande jag representeras av aliaset Slim Shady. [5] Den sida av honom som kallas Slim Shady är den som hjälper andra, är våldsam och säger vad han än tänker på.

Integritet

Båda Eminems äktenskap med Kimberly Anne Scott slutade i skilsmässa. När han var 15 och hon var 13 träffades de först för första gången. Precis som Eminem hade hon en tuff barndom och var tvungen att fly med sin tvillingsyster, Dawn. Efter att de två tjejerna flyttade in hos Eminem och hans mamma började han dejta Kim. De knöt knuten 1999 och skildes 2001. Efter en andra skilsmässa i april 2006 gifte de sig i januari samma år.

1995 välkomnade Eminem och Kim sin dotter till världen, Hailie Jade Scott Mathers. De adopterade en dotter, Alaina Marie Scott, den 3 maj 1993 och hon blev parets dotter. Även om Alaina är Kims tvillingsyster Dawns biologiska dotter, har hon aldrig blivit uppfostrad av henne. Whitney, Kims dotter från ett tidigare förhållande, föddes 2002 och Eminem adopterade henne 2006.

Objektet verkar vara en vanlig CNN-pjäs, med rubriken “Rapper ‘Eminem’ Dies in Car Accident” och ett färgfoto av den påstådda bilolyckan. Artikeln antyder att Eminem skulle ha blivit mördad i en bilolycka när han var på väg till en fest. När CNN Swedens chefredaktör Klas Eriksson blev kontaktad av Aftonbladet.se påstod han sig inte känna till saken. Men när Atlanta-högkvarteret har kontaktats elimineras möjligheten att det är ett bedrägeri.

Att “det såg verkligt ut”

Även om Eminem fortfarande är vid liv kommer dödsryktena att bestå. Många av Eminems följare har kontaktat Aftonbladet för att förhöra sig om kändisens död efter att ha läst om det på rapparens officiella hemsida. I helgen släpptes förmodligen MTV:s syn på händelserna. Ändå är det fortfarande en bluff. Även om adressen och sidan verkar väldigt lika vid första anblicken, var artikeln verkligen placerad på en separat server.

Är Eminem Död
Är Eminem Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!