Celine Dion Död

Celine Dion Död
Celine Dion Död

Celine Dion Död – Hon är mer känd som Celine Dion på engelsktalande marknader. Céline Dion är det yngsta av 14 barn födda av fransk-kanadensiska föräldrar Adhémar Dion (1923-2008) och Thérèse Tangua (1927-2020). Som litet barn började Dion uppträda på sina föräldrars restaurang, Le vieux Baril. 1981, när Dion bara var tolv år gammal, levererades ett kassettband där hon sjöng en låt skriven av hennes mamma till en skivbolagschef av hennes mor och bror.

Som ett resultat, i november samma år, publicerade hon sitt debutstudioalbum, med titeln La Voix du Bon Dieu. 1982, med sin andra låt “D’amour ou d’amitié”, skrev hon historia genom att vara den första kanadensiska artisten som fick en guldskiva i Frankrike. På 1980-talet släppte Dion många album i fransktalande Kanada, där hon snabbt blev en framträdande plats som en av landets mest älskade sångerskor.

ESC och ett globalt yrke

När Schweiz deltog i Eurovision Song Contest 1988 valde de Dion att sjunga för dem i Dublin, Irland. Hon triumferade med låten “Ne partez pas sans moi”, som slog Storbritannien med en enda poäng. Segern öppnade dörren till en internationell karriär även utanför det franskspråkiga området och ett par år senare kom det ultimata genombrottet med “Where Does My Heart Beat Now” och “Beauty and the Beast” för Disney-filmen Beauty and the Odjuret.

Låtar som “The Power of Love”, “Think Twice”, “Because You Loved Me”, “I’m Alive” och “My Heart Will Go On” från 1997 års storfilm Titanic bidrog till att befästa Dions position som en av världens bästsäljande musiker på 1990-talet. Céline Dions album “D’eux”/”The French Album” från 1995 komponerades helt av den franske musikern Jean-Jacques Goldman.

Över 10 miljoner exemplar av detta album har sålts, vilket gör det till det mest sålda franska albumet genom tiderna. Dion visade ett nytt förhållningssätt till sång, och hon har vid flera tillfällen hävdat att Goldman lärde henne att “leva” låtarna istället för att bara “sjunga” dem.

Celine Dion Död

Efter att ha tagit tid från musikbranschen för att fokusera på sin familj 2002, kom Dion tillbaka med ett enormt Las Vegas-framträdande med titeln A New Day… 2006. Konserten hade en blandning av sång, dans och visuella effekter och sålde slut varje kväll sedan lanseringen i mars 2003 .

2007-2008

Efter att ha debuterat som nummer 8 på den svenska albumlistan vecka #47 2007, har hennes album Taking Chances blivit guld i Sverige och sålt över 30 000 exemplar. Dions Taking Chances Tour 2008-2009 startade den 14 februari 2008 och sträckte sig över hela världen. Världspremiären hölls i den sydafrikanska staden Johannesburg. Hon uppträdde på scen i Stockholms Globen den 7 juni 2008. Innan dess var hennes sista resa till Sverige 1997.

Ett samlingsalbum från Céline Dion släpptes i slutet av oktober 2007. A New Day Has Come, Let’s Talk About Love och Falling Into You var alla en del av samlingen. I slutet av oktober 2008 släpptes ytterligare ett album med största hits, denna gång med Dions valda spår. Titeln på albumet är My Love — The Complete Essentials. Låtar som “My Heart Will Go On”, “All by Myself” och “The Power of Love” ingår tillsammans med Dions andra storheter genom tiderna på detta album.

Integritet

René Angélil (1942-2016), en kompositör, manager och tidigare artist, var gift med Céline Dion från och med 1994. De har tvillingsöner 2001 och ytterligare en son 2010. Céline Dion, en känd sångerska från Kanada, har ett sällsynt och oåterkalleligt tillstånd som kallas stiff person syndrome. Enligt National Institute for Health and Welfare är detta tillstånd en autoimmun sjukdom som orsakar stelhet i det centrala nervsystemet och musklerna.

Stjärnans show i Stockholms Friends Arena den 30 september ställdes in tillsammans med resten av turnén på grund av sjukdom. Claudette Dion, sångerskans syster, har nyligen lämnat en uppdatering om sitt syskons hälsa. Hon säger till den franska publikationen Le Journal De Montreal att hon ägnar stor uppmärksamhet åt de bästa forskarnas arbete som studerar hennes sällsynta åkomma.

Hon avslöjar att Célines tredje syster, Linda Dion, har flyttat in hos henne för att ge assistans och vård. Enligt mig behöver hon sova mer än något annat just nu. Hon strävar hela tiden efter att överdimensionera och övermanna alla andra. En dag, när ditt hjärta och din kropp är äldre, kommer de att förklara allt för dig.

Trots Célines bästa ansträngningar, säger Claudette, “att hitta mediciner som fungerar” är otroligt utmanande. Systern försäkrar oss om att familjen behåller sin optimism trots rådande omständigheter. René Angélil, make till sångerskan Céline Dion, gick bort nyligen efter en lång kamp mot cancer.
Nyhetsorganisationen citerar en släkting som är familjetalesperson.

Enligt rapporter dog 59-årige Daniel Dion av cancer i halsen, tungan och hjärnan. I oktober kommer Céline Dion inte att uppträda i Helsingfors. Eller i Köpenhamn, Oslo eller Stockholm. Courage World Tour, som Céline Dion inledde 2019 och innehöll 53 föreställningar, ställdes in på grund av coronaepidemin.

På grund av hälsoproblem uppgav Dion i januari 2022 att hon inte skulle kunna uppträda i Nordamerika och att hon måste skjuta upp den europeiska delen av sin turné. I fredags avslöjade Dion på Twitter på fredagen att även den europeiska delen av konsertturnén nu är inställd.

Håll dig optimistisk

“Mitt hjärta brister, men det är bäst att vi ställer in allt tills jag verkligen är redo att stå på scen igen”, skriver Dion på Twitter, trots att hon har en obotlig cancer. En av en miljon människor lider av stiff person syndrome, en autoimmun sjukdom som kännetecknas av intermittenta anfall av stelhet i bålen, armarna och benen.

Muskelkramper eller spasmer kan utlösas av allt från höga ljud till intensiva känslor. Denna ökade känslighet går hand i hand med styvheten. Personer med SPS är mer benägna att skada sig när de faller eftersom deras normalt skyddsreflexer inte slår in när de hör ett högt ljud, vilket leder till tätare och allvarligare fall.

Céline Dions tolkning av “My Heart Will Go On” från filmen Titanic är utan tvekan hennes mest välkända låt. Céline Dion, en känd sångerska från Kanada, har ett sällsynt och oåterkalleligt tillstånd som kallas stiff person syndrome. Enligt National Institute for Health and Welfare är detta tillstånd en autoimmun sjukdom som orsakar stelhet i det centrala nervsystemet och musklerna.

Stjärnans show i Stockholms Friends Arena den 30 september ställdes in tillsammans med resten av turnén på grund av sjukdom. Claudette Dion, sångerskans syster, har nyligen lämnat en uppdatering om sitt syskons hälsa. Hon säger till den franska dagstidningen Le Journal De Montreal att hon försöker lära sig så mycket hon kan av de främsta experterna på området för detta sällsynta tillstånd.

Hon avslöjar att Célines tredje syster, Linda Dion, har flyttat in hos henne för att ge assistans och vård.
Enligt mig behöver hon sova mer än något annat just nu. Hon strävar hela tiden efter att överdimensionera och övermanna alla andra. En dag, när ditt hjärta och din kropp är äldre, kommer de att förklara allt för dig. Trots Célines bästa ansträngningar, säger Claudette, “att hitta mediciner som fungerar” är otroligt utmanande.

Systern försäkrar oss om att familjen behåller sin optimism trots rådande omständigheter. Många schemalagda föreställningar mellan februari och juli skrotades. Matchen mot Sverige den 30 september kommer dock att fortsätta som planerat. Dion, 54, förklarar i en Instagram-video att hon precis fick diagnosen “stiff person syndrome”, en sällsynt autoimmun sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet och som bara drabbar en av en miljon människor.

Dessa spasmer har en negativ inverkan på alla delar av mitt liv. Ibland gör de det svårt för mig att gå, och de har verkligen hindrat mig från att sjunga lika bra som jag en gång gjorde. Det gör ont i mig att behöva berätta att detta betyder att jag inte är redo att börja min turné i Europa i februari, säger kanadensaren i bandet som publicerats i både franska och engelska språkversioner. På grund av Céline Dions hälsoproblem fick turnén skjutas upp ytterligare ett år i våras efter att ha skjutits upp flera gånger på grund av coronaviruset.

Celine Dion Död
Celine Dion Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!