Dante Zia Familj

Dante Zia Familj
Dante Zia Familj

Dante Zia Familj – Svenske kocken och programledaren Dante Zia föddes den 19 februari 1993 i Hyby församling, Malmöhus län. Zia är ett av fem syskon från sin svensk-italienska familjs Holmeja-hem i Skåne. Han innehar titeln civilingenjör. Han var värd för TV4-dokusåpan Weekend med Zia 2022 tillsammans med musikern Oscar Zia, som han är äldre med.

Zia deltog i Sveriges Mästerkock 2018 och blev sexa. Han var värd för ett flertal barnprogram på SVT, inklusive Sommarlov (2021–2022), Fixaräventyret och Fixarfesten, där han fungerade som bakexpert. Han har även varit kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Pasta al Dante (2020) och Dantes bästa mat (2023) är Zias två kokböcker för barn och tonåringar. Det upptäcktes att Dante Zia är en nybörjare i gänget när programledarna för Sommarlovet på SVT 2021 tillkännagavs. Det ska bli intressant att se! Men vem är egentligen Dante?

Känner du till Dante Zias ålder och hemvist?

Idag är Dante Zia 28 år gammal, efter att ha kommit in i denna värld den 19 februari 1993. Hans nuvarande bostad är Malmö, men han är född i Holmeja.

Kan du berätta för mig vilka Dante Zias släktingar är?

Paolo Zia, 53, och Elisabet Zia, 55, är Dantes föräldrar. Han har fem syskon, en av dem är den kända artisten Oscar Zia.

En av Oscar Zias bröder är Dante Zia

Mellan bröder uppmuntrar Dante och Oscar Zia varandra i sina respektive yrken. Oscar är Dantes storebror. Oscar hoppades mot förhoppningen att Dante skulle göra bra ifrån sig på Sveriges Mästerkock när han var med i tävlingen. Att få honom att delta är väldigt roligt. Oscar Zia hade tidigare sagt till Nöjesbladet, “Jag gör allt för att kunna äta hans mat så ofta som möjligt” i ett sms. Jag litar på honom dock; han är otäck. Det är min uppriktiga önskan att han tar med sig autentisk italiensk mat till tv-apparaten.

Dante Zia Familj

Pasta al Dante kom till tack vare Dante Zia, en svensk mästerkock

Dante har en djup kärlek till köket. Dessutom deltog han i Sveriges Mästerkock 2018. Till sist slutade han på en sjätte plats. Men han fortsatte med att göra just det. Det var det första steget på hans extraordinära kulinariska äventyr. Pasta al Dante, Dantes kokbok, publicerades i december 2020. Bokens recept är organiserade i tre svårighetsgrader, vilket gör att läsare kan anpassa sig utifrån sin kunskap och tillgänglig tid.

Oscar hoppades mot förhoppningen att Dante skulle göra bra ifrån sig på Sveriges Mästerkock när han var med i tävlingen. Att få honom att delta är väldigt roligt. Oscar Zia hade tidigare sagt till Nöjesbladet, “Jag gör allt för att kunna äta hans mat så ofta som möjligt” i ett sms. Jag litar på honom dock; han är otäck. Det är min uppriktiga önskan att han tar med sig autentisk italiensk mat till tv-apparaten.

Livet med kärlek av Dante Zia

Dante Zia är tyst och reserverad med hjärtefrågor. Hur fortskrider egentligen relationen med kocken? Även för Dante förblir det en gåta. Enligt vad Dante Zia säger till Hänt är det lite disigt.

Vem är Dante Zia, höjdmässigt?

Höjden på Dante är något som många tycker är ovanligt. Oscar Zias höjd är 187 cm vilket är känt. Hur mycket längre eller kortare är storebror? Mindre förlängd. Dante Zia avslöjar för Hänt att han är 179,6 centimeter lång.

Skulle du råka ha Dante Zias Instagram hantera av en slump?

Förutom sitt upptagna matlagnings- och värdschema upprätthåller Dante också en aktiv närvaro på sociala medier. Hans Instagram-handtag är dantezia, och han har mer än 13 000 följare när detta skrivs. Bland Dantes många underhållande och kulinariska inlägg på sociala medier. Framträdandet på “Sveriges mästerkock” kastade Dante Zia till stjärnstatus som en framstående barn-tv-personlighet och kock.

Dante Zia har haft fullt upp i år och medverkat i TV4 och SVT Barn. Om du är intresserad av Dante Zia eller hans nya show “Weekend at Zia” med hans bror Oscar, har du kommit till rätt ställe. Med fyra år av framträdanden på bästa sändningstid i SVT och TV4 har programledaren och kocken Dante Zia blivit välkänd. Han har två program som sänds i år på SVT Barn och TV4 — “Sommarlov” i Malmö och “Helg på Zia” i Italien.

När “Sveriges Mästerkock” 2018 var 2018 placerade sig Dante Zia på sexa

Att delta i tävlingsshowen “Sveriges Mästerkock” gjorde att Dante Zia uppmärksammades av hela den svenska befolkningen. 2018 avslutade Dante showen på sjätte plats.

2022 kommer Dante Zia att presentera SVT Barns Sommarlov

Förutom att vara en väl ansedd programledare på SVT Barn är Dante hemsk i köket. Shower som “Fixarfesten” och “Dantes maxadematta” har gett Zia grönt ljus att dyka upp. Dessutom är han värd för “Fixaräventyret” tillsammans med Malin Olsson, som han skapade “Sommarlov” med förra året. Återigen gästas “Sommarlov” i år av Dante och Malin. Det gör de i samarbete med Angelika Prick, Ida On och Alexander Hermansson.

Det finns fem syskon i Dante Zias familj

Som ett av fem syskon kommer Dante Zia från en stor familj. Paolo Zia och Elisabet Zia är hans föräldrars namn. Han har en artistbror som heter Oscar Zia.

En av Oscar Zias bröder är Dante Zia

Familjen Zia är välkänd, och Dante Zia är bara en medlem. Till och med Oscar Zia, hans bror, spelar flera instrument. Oscar kan lista sina talanger som skådespelare, programledare och artist på sitt CV. “Helg på Zia” är ett TV4-matprogram som Dante och Oscar Zia har landat. Nu kan vi meddela dig, äntligen! Efter att ha filmat “Weekend at Zia’s” med Oscar i Italien förra sommaren meddelade Dante Zia på Instagram i våras att programmet skulle sändas på TV4.

Är Dante Zia i ett förhållande?

När det gäller deras romantiska förhållande är han fånig. Istället för att diskutera ett potentiellt romantiskt intresse, lägger han upp bilder på mat och scener från tv-program som han har medverkat i på sina sociala mediekonton. Oscar hoppades mot förhoppningen att Dante skulle göra bra ifrån sig på Sveriges Mästerkock när han var med i tävlingen.

Framträdandet av Dante Zia i “Sveriges mästerkock” slungade honom till stjärnstatus som barn-tv-kock och programledare. I år har Dante Zia program som sänds på TV4 och SVT Barn. Det som följer är omfattande information om Dante Zia och hans nya show “Weekend hos Zia”, som han är värd för tillsammans med sin bror Oscar.

Det var efter att ha medverkat i den svenska matlagningstävlingen “Sveriges Mästerkock” som Dante Zia blev känd i hela landet. Dante placerade sig på sjätte plats i 2018 års program. SVT Barn-programledaren Dante är inte bara en kritiskt känd personlighet, han är också hemsk i köket. Föreställningarna “Fixarfesten” och “Dantes maxadematta” står i Zias regi. “Fixaräventyret” är en annan satsning som han är engagerad i. Han återgår till sitt samarbete med Malin Olsson från förra årets “Sommarlov” för att arrangera det.

I årets “Sommarlov”-värdar finns även Dante och Malin. Det gör de i samarbete med Angelika Prick, Ida On och Alexander Hermansson. Dante Zia kommer från en stor familj; han har fem syskon utöver sig själv. Familjen Zia inkluderar Paolo, Hans pappa, och Elisabet, Hans mamma. Oscar Zia, en konstnär, är hans syskon.

Dante är inte den enda tjänstemannen i Zia-familjen. Mina lirsträngar är hos Oscar Zia, Hans bror. Oscar kan legitimt hävda att han är en skådespelare, programledare och artist på sitt CV. “Nu kan vi äntligen avslöja det! När det gäller Dante Zias romantiska status är han fånig. Han nämner inte en potentiell flickvän i sociala medier, men han laddar upp bilder från flera tv-serier han har medverkat i.

När SVT 2021:s Sommarlovspresentatörer tillkännagavs var Dante Zia ett av de nya ansiktena, så det ska bli intressant att se hur han passar in. Men vem är Dante egentligen? Dante Zia föddes den 19 februari 1993, vilket gör honom 28 år gammal idag. Dante kommer från en stor familj; hans föräldrar är Paolo och Elisabet Zia, och han har fem syskon, inklusive Oscar, en känd artist. Oscar höll tummarna för att Dante, som tävlar på Sveriges Mästerkock, skulle prestera bra.

I ett tidigare sms från Oscar Zia till Nöjesbladet stod det: “Jag gör allt för att kunna äta hans mat så ofta som möjligt.” Han insisterade och sa: “Jag är verkligen orolig och ber att allt löser sig.” Men jag tror på honom eftersom han är utmärkt. Det är min uppriktiga önskan att han inkluderar lite äkta italiensk mat i sitt TV-program.

Dante Zia Familj
Dante Zia Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!