Elisabeth Svantesson Barn

Elisabeth Svantesson Barn
Elisabeth Svantesson Barn

Elisabeth Svantesson Barn – Den svenska politikern och nationalekonomen Elisabeth Svantesson föddes i Lundinska församlingen Lycksele i Västerbottens län den 26 oktober 1967. I regeringen Kristersson har Svantesson varit Sveriges finansminister sedan 2022. För första gången en kvinna av medelmåttig ålder. politiken fungerar som finansminister.

Sedan hon valdes 2006 till att representera rebro länsvalkrets har hon varit ordinarie riksdagsledamot och som ekonomisk och politisk talesperson för Moderaterna. Svantesson tog en licentiatexamen i nationalekonomi från rebro universitet 2006 innan han valdes in i riksdagen. Hon tjänstgjorde som regeringen Reinfeldts arbetsmarknadsminister från hösten 2013 till hösten 2014. Hon valdes enhälligt till förste vice partiordförande den 19 oktober , 2019.

Början

Kyrkoherde Alvar Lundin i Svenska Missionsförbundet och hans hustru Karin (f. Mattsson) är föräldrar till Elisabeth Svantesson. Medan hennes far tjänstgjorde i Lycksele föddes hon där. På grund av hennes fars karriär, rycktes familjen ofta upp med rötterna under hennes uppväxtår. Hon tog examen från Palmcrantzskolan, ett Östersundsgymnasium.

Utbildning

Svantesson flyttade till rebro 1987 för att gå på rebro universitet och studera företagsekonomi i 3,5 år. Hon gick Uppsala universitet till huvudämne i nationalekonomi. Hon tog sin licentiatexamen i nationalekonomi från rebro universitet 2006 och doktorerar för närvarande inom samma område. Hon hedrades som “Årets alumn” på rebro universitet 2016, tillsammans med Telias vd Johan Dennelind.

Karriär inom politiken

Efter att aldrig ha gått med i en politisk ungdomsgrupp gick hon in i politiken på lokal nivå vid 28 års ålder.

Röstrepresentant

Elisabeth Svantesson var ordinarie riksdagsledamot efter att ha blivit invald 2006. I och med detta upphöjdes hon till ledamot i näringsutskottet och suppleant i arbetsmarknadsutskottet. Hon kom in i Riksrevisionens styrelse i november 2009 och var suppleant i ekonomiutskottet från och med oktober 2009.

Elisabeth Svantesson Barn

Efter valet 2010 satt Svantesson i finans- och EU-nämnderna innan han tog rodret i arbetsmarknadsnämnden 2012. Elisabeth Svantesson var Fredrik Reinfeldts arbetsmarknadsminister från hösten 2013 fram till lagvalet 2014. Arbetsförmedlingen var föremål för hennes granskning och hon valde ut Mikael Sjöberg till posten som generaldirektör.

Elisabeth Svantesson ledde Moderaternas migrations- och integrationspolitiska arbetsgrupp 2015 som dess ordförande. Hon fortsatte med att förhandla om migrationspolitik med förvaltningen på uppdrag av Moderaterna hösten 2015, där hon framgångsrikt förespråkade att tillfälliga uppehållskort skulle inrättas som norm.

Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson, partiledare för Moderaterna, presenterade statsbudgetförslaget för 2019 hösten 2018. Motionen gick slutligen igenom med stöd av Kristdemokraterna. Hon har varit vice ordförande i finansutskottet, samt ledamot i EU-utskottet och utrikesutskottet, alla befattningar hon har haft sedan februari 2019.

Dedikation till kristendomen

Elisabeth Svantesson är tidigare medlem i Lifets ord och kommer från en frikyrklig familj. Hon ledde den kristna fraktionen i riksdagen som ordförande från 2011 till 2013. Svantesson går regelbundet i kyrkan och är medlem i Kristet Center. Uppmärksamhet i media uppmärksammades på hennes tidigare aktiviteter och kritik av hennes tro vid tiden för hennes kabinettsnominering. Kristdemokratiska partiets ledare Göran Hägglund reagerade med förvåning på kritiken genom att säga att han tycker att människor av alla trosriktningar endast ska utvärderas utifrån sina handlingar.

Olika arbetsuppgifter

Elisabeth Svantesson fungerade som informationssekreterare för anti-abortgruppen Ja till lieft, som var partipolitiskt obunden och religiös. Svantesson var ordförande för Föreningen Sverige-Israel som dess nationella ordförande 2012 och 2013.

Kontroverser

Det avslöjades i maj 2019 att Svantesson fått dubbelt så mycket betalt för logi. Hennes familj kom från södra Stockholm, dock var hon folkbokförd i Nora kommun mellan 2014 och 2017. För 2016 uppgick det till en utbetalning på 50 000 kronor. TV4:s publicering, som Svantesson efterlevde, fick stor panorering, bland annat av nätverkets egen politiska kommentator, Marcus Oscarsson.

År 2022 valdes en högeradministration för att leda landet. Under de följande åren har hon hållit en konstant profil i pressen. Med M-toppens stigande profil under denna tidsperiod har Nyheter24 genomfört en studie av de mest eftertraktade detaljerna om Svantesson.

Vad är Elisabeth Svantessons ålder?

När hösten kommer 2023 fyller Elisabeth Svantesson 56 år; hennes födelsedag är den 26 oktober 1967.

Hur lång är Elisabeth Svantesson egentligen?

Även om Elisabeth Svantesson har varit blyg med sin längd framstår hon på bilder som minst lika lång som statsminister Ulf Kristersson (M), som är 169,5 centimeter lång.

Har Elisabeth Svantesson någon form av eftergymnasial utbildning?

I hennes eget regeringsbevarade CV står det att Elisabeth Svantesson tog en fil kand i nationalekonomi från universitetet på rebro 1991. Efter ett tioårigt uppehåll gick hon till Uppsala universitet för att skaffa sig en civilekonomexamen. Det var 2006 som hon tog sin licentiatexamen i nationalekonomi från rebro universitet.

Elisabeth Svantessons man, Bjarne, förblir en gåta

Bjarne och Elisabeth Svantesson har knutit ihop säcken. En M-topp och Svantesson träffades när han var 16 år och de gifte sig när han var 21. Fältet som Bjarne Svantesson har valt att arbeta inom. Även om han briljerar i sitt arbete, har han aldrig lagt sitt fokus på att bygga en karriär. Elisabeth Svantesson har tidigare nämnt för DN att han tagit på sig ett stort ansvar hemma och med ungarna.

Elisabeth Svantesson, Moderaternas vice partiledare, är rebro läns första representant i riksdagen någonsin. Om Nora och hennes partiledare Ulf Kristersson får majoritet i höstens val kommer hon sannolikt att utses till minister. ett ämne som Svantesson redan är bekant med. Elisabeth Svantesson, 54 år, och hennes man har gjort Nora till permanent bostad. Förutom sina tre vuxna barn har hon också tre barnbarn. Som partiets vice ledare fungerar hon även som talesperson i ekonomiska och politiska frågor.

Hon är uppvuxen i Norrland, men på grund av sina studier ser hon nu rebro som hemma. I videon ovan diskuterar Elisabeth Svantesson sina intressen, inklusive att läsa, lyssna på musik och shoppa. Elisabeth Svantesson sätter säkerheten i främsta rummet i sina politiska prioriteringar och ser Danmark som en global ledare på detta område.

Hennes far var präst i frikyrkan och hon var ett av fem barn som föddes till hennes föräldrar i stersund. Nu berättar hon om det i en intervju och erkänner att hon och hennes familj fick nöja sig med mindre pengar tidigare. Hon erkänner fritt att marginalerna var riktigt smala. Den svenska finansministern gav en lång intervju till Dagens Nyheter på torsdagen (15/4), där han diskuterade sin religiösa övertygelse och personliga problem med pengar. Regeringen arbetar just nu hårt med den årliga vårbudgeten.

Elisabeth Svantesson är värd för en presskonferens på måndag klockan 8.30 för att prata om budgeten. Inflation, stigande elpriser och förväntade räntehöjningar lägger en tung börda på svenska familjers budgetar just nu, och de kommer bara att bli värre i framtiden. Elisabeth Svantesson säger att hon har erfarenhet av att ivrigt vänta på saker som barnbidrag på grund av sin tidiga start i en familj som resulterade i tre barn. Den 20:e och barnbidraget försenades mycket länge.

Gick till en himmelskådande sammankomst

När jag växte upp, “var det inte alltid tillräckligt med pengar. Så har situationen varit under en mycket lång tid. Medan jag gick på college och studerade ekonomi gick min fru i skolan för att bli sjuksköterska. Förvirrad och slitna lyckades vi få loss det.Som hon beskriver hade familjen inte råd att ta en utlandsresa då, så istället åkte de till Arlanda för att äta på McDonalds och se jetflygplan lyfta och landa.

I ung ålder såg hon på egen hand svårigheten med att ha små medel för att tillgodose grundläggande behov. Vårt utrymme för misstag var verkligen begränsat. Hon var ett av fem barn som fostrats av en missionsförbundsminister och en mamma med psykiska problem. Under hennes uppväxtår var “allt som betydde något” för henne “en skiva ost på en fralla”, säger hon.

Hon säger att hennes svårigheter har gjort henne mer empatisk, men hon påpekar också att många människor bara möter kamp under korta perioder, citerar hennes egen svåra barndom och tillägger, “många har det mycket värre än vi hade då.” Vi kringgick välfärdskontoret helt. År 2022 valdes en högeradministration för att leda landet. Under de följande åren har hon hållit en konstant profil i pressen. Med M-toppens stigande profil under denna tidsperiod har Nyheter24 genomfört en studie av de mest eftertraktade detaljerna om Svantesson.

Elisabeth Svantesson Barn
Elisabeth Svantesson Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!