Frank Andersson Död

Frank Andersson Död
Frank Andersson Död

Frank Andersson Död – Den svenske mellanviktsbrottaren (90 kg) Frank ivind Stefan Andersson, född 9 maj 1956 i Trollhättan och avled 9 september 2018, vann guld vid VM 1977, 1979 och 1982 och brons sommaren 1984 OS i Los Angeles. Under hela 1990-talet var han en framgångsrik proffsbrottare i både Japan och USA.

Atletisk yrke

Frank Andersson var en legendarisk mellanviktsbrottare för Sverige. Han började sin karriär nära hemmet i Trollhättan, men han rycktes snabbt upp av Djurgrden IF och blev en stöttepelare där. Med sin karaktäristiska grekisk-romerska teknik vann han junior-VM 1973 och 1975, samt fyra EM (1976, 1978, 1979, 1981), tre världsmästerskap (1977, 1979, 1982) och ett OS-brons medalj (1984). Han fick guldmedaljen av Svenska Dagbladet 1977.

Under 1970-talet, när Frank Andersson var på höjden av sin karriär, tävlade han för SAIK-klubben i Sundsvall, dit han värvades av Pelle Svensson, en legend inom sporten som senare blev advokat. Frank Andersson tillbringade en säsong i fotbollslaget i GIF Sundsvall. Frank Andersson tävlade i sina sista OS 1984 i Los Angeles.

Frank Andersson Död : September 9, 2018, Karolinska Universitetssjukhuset, Solna

Även om guld hade varit hans mål, fick han nöja sig med brons. Trots att han tog emot medaljen slutade det med att Andersson gav den till en taxichaufför. Andersson sysslade även med professionell brottning ett tag i början av 90-talet. Redan 1991 tävlade han i Japans New Japan Pro Wrestling, och 1993 hade han flyttat till USA:s World Championship Wrestling (WCW). Han återvände till brottningen 2014 och vann omedelbart titeln Stockholmsmästare.

Jobba i media

Efter att ha erkänt att han inte kunde sjunga släppte Andersson och bandet Kinells singeln “Frank/Franks Disco” 1977; CD-skivan innehåller en discolåt som spelas i bakgrunden medan han intervjuas. Andersson har gjort några framträdanden i film och TV, bland annat en cameo i Göta Kanal (1981). År 2000 tävlade han för Trollhättan i Stadskampen. Han var en del av rollistan i 2004 års Expedition Robinson VIP (som sändes 2005) och Kanal 5:s intervjuprogram Ett herrans liv (2006).

Frank Andersson och hans danspartner Charlotte Sinclair placerade sig på andra plats i TV4:s Let’s dancing 2011. När TV3 höll ett “kändislopp” 2013 kom Andersson i topp. Frank Andersson medverkade på 2015 års säsong sju av Master of Masters. Han var redan känd för att ha hjärtproblem, och när han fick en förkylning tidigt i programmet begränsade det hans prestation kraftigt. Han var den första medlemmen i grupp 2 som lämnade.

Frank Andersson Död

Integritet

Efter att hans speldagar var över arbetade Andersson som djurskötare och hejade på Djurgrden IF i en rad olika sporter. Innan han påbörjade sina obligatoriska tvååriga militärtjänstgöring 1981 och 1982 sa 25-årige 0509 Andersson: “Om jag inte gillar det stannar jag inte” i Idrottsplutonen Bohusläns regemente (I 17). Andersson bodde och arbetade som författare i Spanien. Från 1996 till 2013 välkomnade Andersson fem barn: tre söner och två döttrar. Hans dödsort antecknades som Kärrtorp. 2010 fick Andersson en ADHD-diagnos.

Död

Andersson fick hjärtbesvär i slutet av augusti 2018 och lades in på sjukhuset. Han hade ett svårt hjärtingrepp den 6 september men fick svårigheter några dagar senare. 62 år gammal avled han den 9 september på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna efter att läkare beslutat att ta bort hans livstöd.

Dokumentär

Dokumentären Min pappa Frank Andersson hade premiär på TV4 den 28 december 2020. Båda delarna fokuserar på Andersson och hans äldste son Isac, som föddes 1996 men hade begränsad kontakt med sin pappa innan han gjorde den här dokumentären. Vi sörjer förlusten av Frank Andersson. Den före detta brottningsstjärnan fyller 62 år. Agent Mattias Frisk sa till Sportbladet, “Jag saknar honom redan, det tror jag att alla gör.”

Frank Andersson, en legendarisk figur inom proffsbrottningens värld, lades in på sjukhus i slutet av augusti med hjärtsvårigheter. Han gjorde en åtta timmar lång operation på torsdagen där ett mekaniskt hjärta implanterades. Frank Andersson, som opererats på Karolinska sjukhuset i Solna, avled i söndags på grund av komplikationer. Hans exfru, Jeanette Bouvin Nygren, hans dotter, Montana, hans brorson, Svante, hans bror, Tommy, och hans vän, Robert Gidlöf, besökte honom alla på sjukhuset.

Det bästa spelråden någonsin

Mattias Frisk, Franks agent och vän, är djupt berörd av dödsbeskedet som står i Sportbladet. Efter operationen i fredags gick jag för att se hur allt gick. Proceduren gick bra, så jag tänkte att det skulle vara tillräckligtgh av en lösning. Men till slut var det värdelöst.

Hur tänker du om Frank nu?

Detta är ett bra speltips. Att spendera tid med honom var fantastiskt. dessutom utmärkte han sig i sport.

Vill du lägga till någonting mer?

Alla, inklusive jag själv, saknar honom redan fruktansvärt. Jag har sett alla hans roliga sidor, men just nu går mitt hjärta ut till hans barn. Det är de som för närvarande upptar mitt sinne. Frank Andersson, som opererats på Karolinska sjukhuset i Solna, avled i söndags på grund av komplikationer. Hans exfru, Jeanette Bouvin Nygren, hans dotter, Montana, hans brorson, Svante, hans bror, Tommy, och hans vän, Robert Gidlöf, besökte honom alla på sjukhuset.

Det bästa spelråden någonsin

Mattias Frisk, Franks agent och vän, är djupt berörd av dödsbeskedet som står i Sportbladet. Efter operationen i fredags gick jag för att se hur allt gick. Efter det kom han till. Mattias förklarar, “Jag var glad att han var vaken och vi satte oss ner och pratade, och han var en fighter så han sa att det här kommer nog att fungera.”

Han skämtade om att slumra och tillade att han hade ett hopp om att han skulle vakna. Proceduren gick bra, så jag tänkte att det skulle vara en lösning nog. Men till slut var det värdelöst.

Hur tänker du om Frank nu?

Detta är ett bra speltips. Att spendera tid med honom var fantastiskt. dessutom utmärkte han sig i sport.

Vill du lägga till någonting mer?

Alla, inklusive jag själv, saknar honom redan fruktansvärt. Jag har sett alla hans roliga sidor, men just nu går mitt hjärta ut till hans barn. Det är de som för närvarande upptar mitt sinne. Den 9 september 2018 avled Frank Andersson. Hans nära och kära har underrättats om att han dog av lunginfektion orsakad av en aggressiv bakterie. Tommy Andersson, Franks bror, sa till Expressen att han på svenska “hade fruktansvärd otur att få den där bakterien”.

Frank Andersson avled på Karolinska sjukhuset i Solna den 9 september. Hans ålder anges till 62. Brottarlegendarens familj har fått veta om tragedin. Det sju timmar långa hjärtingreppet på Andersson gick smidigt, men två dagar senare ska han ha fruktansvärda smärtor. Enligt Expressen dog Andersson av en lunginfektion orsakad av en aggressiv bakterie.

På fredagen steg han ur sängen och omfamnade sin läkare. Men på lördagseftermiddagen upplevde han olidlig buksmärta. Att ha en blodpropp i magen eller att tamarna svälter efter syre är de vanligaste orsakerna till dessa symtom. Svante Andersson, Frank Anderssons brorson, berättade för Expressen att när de öppnade upp den upptäckte de inte en träsko men insåg så småningom att det var bakterier.

Immunförsvaret fick ett dödligt slag

Antibiotika skrevs ut till Andersson för att bekämpa bakterien, men de var verkningslösa. I labbet är bakterierna de identifierade resistenta mot antibiotikan, men i Franks kropp har de inte kunnat döda den. Svante Andersson berättade för tidningen att patienten i slutändan led av multiorgansvikt efter att ha fått sitt immunförsvar helt undertryckt.

Andersson, trefaldig världscupmästare och OS-bronsmedaljör i brottning, kan redan ha smittats av patogenen. Enligt Frank Anderssons bror, Tommy Andersson, “hade han fruktansvärd otur att få den där bakterien”, men bara på renaste svenska. Familjen till Frank Andersson har underrättats om omständigheterna kring hans bortgång. Den legendariska brottaren gick bort av en aggressiv lungbakterie. Familjen uttrycker nu tacksamhet till sjukhuspersonalen för deras hjälp.

Enligt Franks bror Tommy Andersson kunde Frank tacka kirurgen genom att ge honom en kram. Frank Anderssons hjärtoperation slutade i tragedi när han dukade av för komplikationer. Nu när de har obduktionsresultatet kan familjen berätta svaret för Expressen. Enligt Frank Anderssons brorson Svante Andersson gick hjärtpumpsoperationen smidigt. Enligt Frank Anderssons bror, Tommy Andersson, “hade han fruktansvärd otur att få den där bakterien”, men bara på renaste svenska.

I lördags upplevde han plågsamma buksmärtor

Dagen efter Frank Anderssons operation, i fredags, rapporterade han att han mådde bra. Enligt Svante Andersson vaknade patienten och omfamnade kirurgen i fredags. Men på lördagseftermiddagen upplevde han olidlig buksmärta. Att ha en blodpropp i magen eller att tamarna svälter efter syre är de vanligaste orsakerna till dessa symtom. När de öppnade den hittade de ingen plugg eller något utöver det vanliga, men vid ytterligare inspektion insåg de att det var bakterier.

Frank Andersson Död
Frank Andersson Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!