Fridolina Rolfö Familj

Fridolina Rolfö Familj
Fridolina Rolfö Familj

Fridolina Rolfö Familj – Sveriges mest kända kvinnliga fotbollsspelare, Fridolina Rolfö, föddes i Kungsbacka 1993. Anfallare i FC Barcelona och det svenska landslaget. Hon har spelat för en mängd olika lag tidigare, inklusive Linköpings FC, Bayern München, VfL Wolfsburg och många fler. Fridolina Rolfö har ett nettovärde på över 2 miljoner dollar och är en av de mest betalda kvinnliga fotbollsspelarna.

VÄNLIGEN FÖRKLARA FRIDOLINA ROLFS INKOMST OCH FÖRMÅNDA

Med erfarenhet från några av världens mest lysande damfotbollslag och i hennes lands landslag är det ingen överraskning att Fridolina är bland de mest betalda kvinnliga fotbollsspelarna i världen. Rolfös klubb- och landslagskarriär har hjälpt henne att samla en förmögenhet på bollplanet på 2 miljoner dollar.

När det gäller hennes klubbintäkter är de betydande. Från och med 2018, medan hon var medlem i Bayern München, var hennes årslön troligen i storleksordningen $200 000. När hon spelade för VFL Wolfsburg i Frauen-Bundesliga tjänade hon nästan samma summa per år som hon gör nu i Bayern München. Utöver det har Fridolina nyligen tecknat ett sponsringsavtal med PUMA, vars detaljer inte har offentliggjorts.

I VEM HANDLAR FRIDOLINA ROLF OCH TILL VILKEN EXTRA?

Underbart ursnygga idrottaren Fridolina Rolfö kanske har en pojkvän, men det finns inget officiellt ord om ämnet. Fridolina ska ha dejtat en man som heter Simon Skott, som kan ses på hennes Instagramkonto. Förutom kyssskottet har hon också uppgett att de två tillbringar sina semestrar tillsammans på vägen. Bevisen på tillgivenhet mellan Fridolina och Simon Skott finns rikligt i deras inlägg, därför är det säkert att anta att de är ett föremål. Vi tipsar om denna artikel för den som är intresserad av att lära sig mer om Fridolina Rolfös romantiska historia.

Vilka är då FRIDOLINA ROLFs släktingar?

Det måste finnas andra individer i Fridolina Rolfös liv förutom den skuggige Simon. Hennes farföräldrar är Lars-Inge Rolfö och Ellinore Andersson. Förutom Fridolina är Daniella och Julius Fridolinas syskon. Om du fortfarande är nyfiken är Rolfös Instagram laddad med bilder och filmer om hennes liv och fotboll. Hon verkar vara ganska engagerad i sin publik och uppdaterar dem ofta med nyheter och reflektioner om sina matcher.

ETT YRKESLIV FÖR FRIDOLINA ROLF

Trots att hon skrev på med Tölö 2008 spelade Fridolina Rolfö bara 59 matcher för Jitex, där hon gjorde 16 mål. När hon spelade för Jitex i Damallsvenskan för första gången 2011 gjorde hon nio mål. Göteborgs-Posten utsåg 2011 Rolfö till årets kvinnliga juniorspelare. Rolfö kom till Linköpings 2014 och gjorde prompt hattrick i sin första match för klubben, en match mot Liverpool, de regerande engelska mästarna i UEFA Women’s Champions League. I maj i år skrev hon på ett tvåårskontrakt med de regerande Frauen-Bundesliga-mästarna från Vfl Wolfsburg. Fridolina Rolfös mandattid i klubben upphörde den 30 juni 2021, då hennes kontrakt gick ut. Hon engagerade sig i Barcelona i minst två år den 7 juli 2021.

Fridolina Rolfö Familj

INTERNATIONELLT TEAM

Landslagstränaren Pia Sundhage såg Fridolina Rolfö spela och bestämde sig för att ta upp henne till U19 svenska landslaget så att hon kunde tävla i UEFA Women’s U19 Championship 2011-12. Med hennes stöd slog Sverige Spanien med 1-0 på övertid för att vinna turneringen. Hennes OS-lag 2016 slutade med en silvermedalj.

I en 5–1-seger över Thailand i dam-VM 2019 gjorde Fridolina Rolfö sitt första mål i turneringen.
Med sitt lags ensamma mål i semifinalen drev den briljanta fotbollsspelaren sin trupp till finalen vid olympiska sommarspelen 2020 i Tokyo. På grund av det målet fick det svenska laget spela mot kanadensarna i mästerskapsspelet, där de till slut förlorade i en straffläggning. EM i England 2022 gick inte heller så bra, så Fridolina Rolfö får hoppa över dem för att tävla i världscupen i Australien och Nya Zeeland 2023.

Landskapet

Landslagstränaren Pia Sundhage såg Fridolina Rolfö spela och bestämde sig för att ta upp henne till U19 svenska landslaget så att hon kunde tävla i UEFA Women’s U19 Championship 2011-12. Med hennes stöd slog Sverige Spanien med 1-0 på övertid för att vinna turneringen. Hennes OS-lag 2016 slutade med en silvermedalj.

I en 5–1-seger över Thailand i dam-VM 2019 gjorde Fridolina Rolfö sitt första mål i turneringen. Med sitt lags ensamma mål i semifinalen drev den briljanta fotbollsspelaren sin trupp till finalen vid olympiska sommarspelen 2020 i Tokyo. På grund av det målet fick det svenska laget spela mot kanadensarna i mästerskapsspelet, där de till slut förlorade i en straffläggning.

TEM i England 2022 gick inte heller så bra, så Fridolina Rolfö får hoppa över dem för att tävla i världscupen i Australien och Nya Zeeland 2023. Fridolina Rolfös pappa, Lars-Inge, märkte direkt att deras dotter hade en naturlig fotbollstalang. Han hävdar att hon kunde “se spelet” och han håller med.

På lördag är det bronsspel i fotbolls-VM. Fridolina Rolfö, som spelade för Kungsbacka men var avstängd till semifinalmatchen mot Ryssland, får sin chans att spela mot England på söndag. I dag är hon en av de mest kända spelarna i landslaget och en stöttepelare i laguppställningen. År 2008 markerade en förändring. Då hyllades hon som 14-åring som Hallands “Årets överraskning” på stadens årliga fotbollsbankett.

Och nu delar hennes stolta och upprymda pappa, Lars-Inge Rolfö, med sig av sin egen upplevelse av det ögonblicket. När Fridolina Rolfö strosar nerför Castelldefels strandpromenad fångar hon vår uppmärksamhet. En strand som ligger tjugofem kilometer söder om centrum. Den berömda fotbollsspelaren får välja platsen. Hon och hennes pojkvän Simon bor inom tio minuter därifrån.

Jag tycker om att spendera tid här på stranden när vädret tillåter. Jag tar ett bad och läser en bok, och ja, jag trivs verkligen här. 28-åringen är nybörjare från ett träningspass på klubbens Ciutat Esportiva Joan Gamper-anläggning. Träningscentret ligger lite ur vägen, därför väljer de att bo här snarare än i själva staden. Även om hon önskar att hon kunde tillbringa mer tid här, måste hon gå träning under dagen, så hennes besök kommer att begränsas till kvällarna.

Världen fick en av damfotbollens bästa vänsterfötter när Daniella Rolfö födde sin syster den 24 november 1993. Daniella, bara sex år gammal, kysste henne passionerat utan att minnas vad hon tänkte. Det tog inte lång tid för det äldre syskonen att se att Fridolina kanske har en framtid inom proffsfotbollen.

Fridolina mailade SportExpressen Föreningsliv, “Hon var anledningen till att jag började spela för att jag såg upp till henne och hon spelade fotboll själv och hon är sex år äldre än mig.” Under min tid på mellanstadiet minns jag tydligt att hon vann erkännande för sitt idrottsmannaskap och den popularitet hon åtnjöt bland sina kamrater. Jag motiverades av henne inte bara inom idrotten, utan även inom andra områden i livet.

Redan innan hon lagligen kunde delta var hon redan väldigt passionerad för fotbollssporten. Att rulla en boll till henne var det enda som fick henne att fnissa. Enligt Daniella hade varken hennes föräldrar eller hennes två bröder och två systrar (Ellinore Andersson och Lars-Inge Rolfö) någonsin upplevt något liknande. De två har ett yngre syskon, Julius (född 1999), som går under smeknamnet “Fidde” från Daniella.

Det fanns inget sätt att vända tillbaka, sa den äldre systern

Det fanns inget som kunde hålla henne upprymd. Hon kunde inte få nog av att spela sporten, så hon insisterade på att stanna på planen. Hon hade gemensamma 93:or/92:or träningspass. Efter att hon kom hem var det första hon insisterade på att vi skulle springa på ängen (Fixsjön, Kunabacka kommun) där vi bodde.

Karriären började i IFK Fjärs, ett damlag i fotboll som ligger söder om Kungsbacka. Fridolina flyttade 2009 till Tölö IF, som inte ligger så långt borta. Enligt Daniella “hade hon talangen tidigt”. Fridolina var också en oerhört värdefull medlem av teamet. Enbart snällhet fick räcka, sa hon till sig själv på Fjärs, när hennes lag var som lägst. Det var tydligt på hennes tonfall att hon menade att de måste triumfera. Hon blåste rakt igenom hela det andra lagets försvar. Klarade målet framgångsrikt. Hon var i början till mitten av tonåren då.

Inspirationen till detta kom från henne, sa Fridolina

I sitt mejl utvecklar Fridolina: “Jag fick en tidig förebild i henne.” Jag såg hennes entusiasm för sin aktivitet och bestämde mig för att prova själv. Även om jag redan hade motivationen att bli fotbollsfanatiker, var det hon som gav mig den första drivkraften. Hennes orubbliga uppmuntran var ovärderlig för mig.

Fridolina Rolfö Familj
Fridolina Rolfö Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!