Game Of Thrones Skådespelare Död

Game Of Thrones Skådespelare Död
Game Of Thrones Skådespelare Död

Game Of Thrones Skådespelare Död – HBO-serien Game of Thrones är baserad på George RR Martins A Song of Ice and Fire-romaner. David Benioff och DB Weiss är showens skapare. Martin har uppgett att Rosornas krig och Sagan om ringen var stora influenser på honom. Serien spelades in på Malta, Nordirland, Island, Kroatien och Marocko mellan 2010 och 2018. Den 17 april 2011, i USA, sände HBO pilotavsnittet. Det fanns 73 avsnitt fördelade på 8 säsonger. Den 19 maj 2019 sände HBO seriefinalen i USA.

Det påstås att den första säsongens tio avsnitt kostade över 312 miljoner kronor, vilket gör den till den mest kostsamma tv-serien någonsin. Säsong 6, som sändes 2016, ägde rum efter händelserna i de böcker som hade publicerats fram till dess. Säsong sju har bara sju avsnitt istället för de vanliga tio, och säsong åtta och finalen har bara sex.

Game of Thrones anses allmänt vara en av de mest framgångsrika tv-programmen genom tiderna. 2017 hamnade serien på sjätte plats på IMDbs lista över högst rankade program över alla genrer, och den har för närvarande rekordet för flest Emmys vunna (59). TV-programmet har hyllats för sin oförutsägbarhet och oregelbundna karaktär, men det har också blivit attackerat för sin omfattande användning av grafiskt våld, sexuella övergrepp och nakenhet.

De efterföljande säsongernas manus och bokbearbetningar har också kritiserats. Framgången med Game of Thrones har fått långtgående konsekvenser. Många föräldrar har valt att döpa sina barn efter karaktärer från programmet, och turismen till de regioner där avsnitten spelades in har ökat avsevärt som ett resultat.

Handling

Somrar och vintrar i serien kan vara i åratal på de mytomspunna kontinenterna Westeros och Essos. Det är många människor inblandade i Game of Thrones och tre huvudtrådar. The Iron Throne of Westeros är i fokus för den första handlingslinjen. Du kan observera de aristokratiska familjernas politiska manövrer när de tävlar om kontroll över kronan eller försöker etablera sina egna oberoende stater.

Den andra tråden följer de två sista överlevande medlemmarna av den avsatte kungliga dynastin när de planerar att återvända till makten från exil. The Night’s Watch, ett uråldrigt brödraskap som svurit att skydda riket från människorna och forntida varelser som bor norr om den 200 meter höga isväggen, är i fokus för den tredje tomtbågen. De döda kommer att uppstå med vinterns början.

Game Of Thrones Skådespelare Död

Sverige

Den 4 maj 2011 hade premiumkanalen C More i skandinavisk betal-TV, inklusive dess on demand-tjänst, premiär för serien. Serien har varit tillgänglig på HBO:s streamingtjänst HBO Nordic sedan 2012. På måndagar klockan 03.00 svensk tid sände C More och HBO Nordic helt nya avsnitt, samtidigt med USA. Det första avsnittet sändes på marksänd SVT den 22 februari 2012 och efterföljande sändningar har varit i repris.

Andrew Dunbar, 30 år gammal, har varit stammis i “Game of Thrones” i ett antal säsonger. Du kan tänka på mig som Alfie Allens “body double” för Theon Grejoy (hans karaktär) och en statist. Skådespelaren, som bara var i 30-årsåldern, dog oväntat på julafton, enligt The Mirror. Samtidigt har en säregen röra utvecklats i ett antal butiker.

Säsongerna 6, 7 och 8 innehöll alla Andrew Dunbar i återkommande roller. Han dök upp som bakgrundsskådespelare i avsnittet “Battle of the Bastards”, som allmänt anses vara en av seriens bästa. Dunbar dök också upp i ett flertal avsnitt som en kroppsdubbel för showens stjärna, Alfie Allen. Nu hävdar flera butiker att skådespelaren gick bort på julafton i sitt hem i Belfast, Nordirland. Familj och andra skådespelare sörjer nu förlusten av Andrew Dunbar.

“Absolut golvat”

Alfie Allen skrev på sociala medier om den tragiska nyheten: “Andrew var en skådespelare som också var stand-in för Theon i Game of Thrones. Ledsen och förskräckt över att höra om hans bortgång. Uppleva den förtida förlusten av en älskad. Jag kan Börjar inte ens förstå hur hans nära och kära måste känna. Allen sa, “Vila i frid Andrew,” i en Instagram-berättelse som inte längre är tillgänglig på hans konto.

Förvirringen efter Andrew Dunbars död

Enligt Daily Mail var Andew Dunbar även DJ utöver sin skådespelarkarriär. Dessutom var han guide vid flera olika “Game of Thrones”-konvent. Polisen uppges inte se dödsfallet som misstänkt. Samtidigt har det varit en bisarr och sorglig röra sedan Dunbars bortgång. Bilden av Dunbar utan hans “Game of Thrones”-dräkt har fått stor spridning av media efter hans död på julafton. Andrew Dunbar ser dock inte ut så på bilden.

Det finns faktiskt en arbetande skådespelare i USA som delar samma namn. Sedan Darren Kent, från “Game of Thrones” och “Dungeons & Dragons”, gick bort i veckan vid 36 års ålder, har denne Andrew Dunbar tagit sig till sociala medier för att förneka sin död. I Sverige var han prförmodligen bäst känd som getvallaren som grät framför Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) när han begravde sin dotter i finalen av säsong fyra.

Men han var också med i shower som “Eastenders”, “Danny boy” och “Mirrors”. Hans kortfilm “You know me” (som han skrev och regisserade) vann januaripriset 2021. Den berömda “Game of Thrones”- och “Dungeons & Dragons”-skådespelaren Darren Kent gick bort i veckan vid 36 års ålder. I Sverige kändes han förmodligen mest igen som getskötaren som grät inför Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) när han begravde sin dotter i finalen av säsong fyra.

Men han var också med i shower som “Eastenders”, “Danny boy” och “Mirrors”. Hans kortfilm “Du känner mig” (som han skrev och regisserade) vann januaripriset 2021. Premiären av Game of Thrones 2011 skickade chockvågor över hela världen, och den sista säsongen av programmet sågs av miljontals människor fram till finalen 2019.

Men vad blev det egentligen av de berömda skådespelarna? Vad gör de nu och hur har de förändrats sedan dess? Nyheter24 utreder. Efter mer än två år har skådespelarna och besättningen i den hit HBO fantasyserien Game of Thrones haft gott om tid att gå vidare från sina roller som sina fiktiva skapelser.

Jon Snow’s (Kit Harrington)

Kit Harington, en 34-årig britt, blev känd över hela världen för sin roll som Jon Snow. Harington kollade in sig på rehab för stress och alkoholism kort efter att han slutat använda svärd och andra Game of Thrones rekvisita. Det blir ljusstyrka efter regnet. Harington, som för närvarande är gift med Game of Thrones-medspelaren Rose Leslie och har ett litet barn, kommer nästa gång att ses i november 2021-släppet av Marvel-bilden Eternals. Tror du att du kan ha stött på 34-åringen på sistone? Om så är fallet kan det bero på hans cameo i den nyligen släppta vårfilmen Friends: The Reunion.

Arya Stark, spelad av Maisie Williams

Förutom sin utvecklande skådespelarkarriär är Maisie Williams, som bara var 14 när hon spelade Arya Stark för hela Game of Thrones-publiken, nu en framgångsrik digital entreprenör. 24-åringen har sedan dess startat mjukvaruföretaget och appen Daisie, som kommer att underlätta partnerskap mellan artister som arbetar inom olika områden. Efter det kommer hon att dyka upp i Pistols, en biografisk show om livet för Sex Pistols gitarrist Steve Jones.

Williams är också en regelbunden del av den globala modescenen, där hon ofta ses tillsammans med sin modedesignerpartner Reuben Selby. Hennes outfits får ständigt komplimanger av fans. Enligt franska nyhetsmedier har skådespelaren och regissören Max von Sydow gått bort. Bland hans många roller under sin imponerande karriär är Antonius Block i den klassiska filmen The Seventh Seal (1957).

Under säsongen 2016 av Game of Thrones porträtterade han den treögda korpen von Sydow nominerades till en Oscar 2012 för sitt arbete i filmen Extremely Loud & Incredibly Close (2011). För sin roll i Exorcisten (1973) nominerades han till en Golden Globe som bästa manliga biroll. Von Sydow utsågs till fransk hederslegion till riddare samma år, 2011. I Frankrike är den högsta civila utmärkelsen hederstiteln. Von Sydow naturaliserades som fransk medborgare 2002. Catherine von Sydow, hans fru, bekräftade för Paris Match att han gick bort den 8 mars i Frankrike.
Max von Sydows ålder, i år, var 90 år.

Game Of Thrones Skådespelare Död
Game Of Thrones Skådespelare Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!