Håkan Södergren Familj

Håkan Södergren Familj
Håkan Södergren Familj

Håkan Södergren Familj – En före detta ishockeyspelare från Sverige, Håkan Södergren föddes i Rosersberg i Norrsunda församling den 14 juni 1959. Med Sverige har Södergren tävlat i 162 A-landskamper, samt flera OS- och världscuptävlingar.

Professionell atletisk karriär

Han tillbringade nästan hela sin karriär i Djurgården IF, där han tog fyra SM-medaljer, innan han avslutade sin karriär med Huddinge IK säsongen 1991/92. Han vann två olympiska bronsmedaljer (1984 i Sarajevo och 1988 i Calgary), deltog i 162 matcher för sitt lands A-lag och blev världsmästare i ishockey 1987.

1987 tilldelades Håkan Södergren, som den störste spelaren i Elitserien och för det svenska landslaget, Guldpucken och fick Big Boy nummer 125. När han fick VM-guldet 1987 av Svenska Dagbladet förärades han en kopia av medaljen. ‘Nu fattar vi beslutet’ var det svenska landslagets kampsång framförd solo av Håkan Södergren inför VM 1989.

Senare i livet

På Avicii arenan den 17 november 2022, under Svenska Ishockeyförbundets 100-årsjubileum, framför Håkan Södergren, Lasse Holm, Magnus Bäcklund, och Linda Bengtzing den tidlösa hockeylåten Nu Tar Vi Dom. Efter en framgångsrik idrottskarriär blev han vanlig hockeyanalytiker för Viasat (kanalerna TV6 och Viasat Sport). Han var även värd för Fångarna på fortet för TV3 år 2000. Att sakkunnigt analysera ishockey i toppskiktet sedan 1990 är hans specialitet.

För närvarande är Håkan Södergren bosatt i Oslo, Norge, med sina två söner. Efter tolv år som tränare och sportchef i Vålerenga tillträdde Håkan Södergren rollen som seriechef för Elithockey (den svenska versionen av Hockeyligan) den 1 maj 2009. Profil på Viasat Sedan 2009 har Hkan Södergren, som är 60 år, år gammal, har varit Norges statsminister.

https://youtu.be/HE1hOdN7rxw
Håkan Södergren Familj

Han skulle vara kvar till 2021, men han fick en befordran som ser till att han får betalt till den 31 oktober. Så han planerar att lämna företaget veckan efter det. Det var på hans sista arbetsdag, enligt Södergrens intervju med HockeyNews.se. Jag planerar fortfarande att behålla mitt jobb hos Viasat, även om jag kanske har lite mer spelrum i mina vanliga arbetsdagar.

Jag har faktiskt tänkt att göra allt för att komma i kontakt med dig. Händelserna i november, december och januari blir tydliga för mig vid den tidpunkten. Hkan Södergren satt i Djurgrdens styrelse fram till 2016, även om jobbet som vd nu är vakant och öppet efter Jenny Silfverstrands besked att hon avgår som vd för SHL.

I oktober tillsätts jobbet som generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet, efter nästan 20 år av Tommy Boustedts mandatperiod. Hkan Södergren har å sin sida uteslutit möjligheten att tillträda någon av Stockholms två hockeytränarposter. Södergren har sagt kategoriskt inget lätt. På sina nuvarande positioner hade Jenny och Tommy känt sig trygga, men de är på väg att stöta på svårigheter på Djurgården och inom föreningen.

Parkens ledarskap och förvaltning har alltid haft ett intresse för idrott och Jenny har varit en underbar tillgång för Djurgrden, enligt Södergren, som är kunnig i båda bemärkelserna. Hon har varit nyckeln och den idealiska drivkraften för hela operationen. Att inte veta vad jag ska göra med situationen, som Tommy, får mig att tro att de inte har en plan för att gå vidare.

Som är typiskt för kröningar av det här slaget planerar Hkan Södergren att tillbringa mer tid hemma under de kommande månaderna, trots att han har bott för länge i Norge. Eftersom jag äger ett hem i Sverige och min mamma bor i Rosersberg, tänkte jag att jag skulle ta det lugnt och spendera mer tid där. Vi måste dock tydligt erkänna att det inte är utan utmaningar att korsa den jämförelsevis smala gränsen mellan Norge och Sverige. Vid deadline (31 oktober) tror jag att mycket kan förändras.

FÅ HELA HISTORIEN om hur den nya vd:n för SHL är “en rolig och spännande utmaning.”

Den krävande positionen som seriechef i Norge och expertkommentator för Viasats hockeysändningar har fallit på Hkan Södergren. Nu när jag har jobbat för mig själv i fem år har tiden rusat iväg. Till att börja med är det den hektiska hockeysäsongen, och sedan kommer det faktum att du kommer att arbeta större delen av tiden från april till augusti.

Mycket tyst från mig medan jag väntar på Stanley Cup och Virtual Madness. Det faktum att jag visste att jag kunde få ett långt sommarlov var den främsta anledningen till att jag bestämde mig för att ta en paus. I slutet av förra säsongen spenderade Djurgrden 17,5 miljoner dollar på sina spel; de har dock inga planer på att göra det den här säsongen.

Även om Hkan Södergren har ett starkt intresse av företagets verksamhet, kommer han sannolikt inte att acceptera en tjänst som vice vd eller generalsekreterare. Jag tvivlar på att jag kommer att kunna fortsätta arbeta mer än en halv livstid vid min höga ålder av 61. Det måste ses om detta por tenderar att öka antalet Viasat-användare eller om människor är intrasslade i någon annan aktivitet. Mycket av det beror på din nivå av intresse och entusiasm för det.

Enligt Hkan Södergren nöjer han sig med sin tjänst som assisterande tränare för ett ishockeylag i minor league och har inga planer på att ta på sig något ytterligare ledaransvar inom sporten. Vad tror du? Är det värt att ägna en månad åt att läsa en bok? I Djurgårdens vinterlista ingick Fredrik Schlyter, som medverkade i 16 matcher. 21-åringens kontrakt är på två år. Enligt friidrottschefen KG Stoppel är “en Djurgårds- och Stockholmsskicklighet som övertygade mycket under hans inline från yresö/Hanviken.”

När Djurgrden behövde förstärka sin roster lånade de in Fredrik Schlyter, en 21-åring som hade 36 poäng (12+23) på 33 matcher för Tyresö/Hanviken förra säsongen. Han förlorade sina första fem matcher, som alla var i första set. Sedan dess har han vunnit fem raka. Parterna har skrivit på ett tvåårskontrakt, därför verkar det som om han stannar i Djurgården.

Att få fortsätta spela för Djurgrden är en ära. Enligt Schlyters pressmeddelande skulle det vara en “extremt cool” upplevelse att spela inför en utsåld Hovet-publik nästa säsong. sportsändaren KG Stoppel: Varje dag dyker Fredrik upp på jobbet, och han är bara en vanlig spelare. Eftersom det är den punkt då hans självsäkerhet när det gäller att kontrollera pucken kommer att ha vuxit, bör vi också förvänta oss att se resultat. Det har en enorm potential.

Släkten Södergren av Hkan

Timothy Liljegren, som nyligen hade återvänt från Toronto, blev den nyaste Virtual Machine-debutanten i Tre Kronor efter att ha valt att spela den ungerska medborgaren på torsdagsmorgonen. Det var uppenbart att hans ton kunde ha varit mer återhållsam. Man kan inte begära mycket mer av den 24-årige försvarsspelaren från National Hockey League än vad han visade under träningen med Rasmus Sandin, hans tidigare kollega i Toronto.

Så fort första kvarten började slog Liljegren och Sandin till. Om du är i strejkzonen kommer någon av dem att bli en mardröm. De öppnade äntligen sina ögon på grund av det. Oscar Lindberg i Tre Kronor tog dock ledningen i det ögonblicket när han gjorde ett mål, vars första insats han satte förbi den lättskräckte ungerske kaptenen Dominik Horvath.

Det var Lindbergs tredje försök på VM i Tammerfors, så det borde Horvath ha förutsett. Nokia Arena, Skelleftes idealiska spelplats, och puckarna som används av motståndarna är båda pepprade. På förlängningen gjorde två av de främsta målskyttarna i ligan för Tre Kronor, vilket ledde till 2-0 över tyskarna.

Är jag en boxare? Ja det är jag. Efter att den pålitlige specialisten Carl Grundström satt scenen gjorde Jacob de la Rose det första av sina två mål. Även om det svenska laget hade det kämpigt i den första perioden jämfört med resten av matchen, hade Tre Kronor små problem med att kontrollera bollen och skapa målchanser.

Efter att Jesper Wallstedt gjort tre utmärkta stopp i rad gjorde den svenske sarven äntligen mål, och Wallstedt höll nollan i VM på andra försöket. Timothy Liljegren och Rasmus Sandin är våra nya affärspartners, men vi måste rådgöra med dem. Tonen var vänlig. Det verkar som att Liljegren och Sandin kom bra överens när han kom in i matchen för Tre Kronor.

När den första perioden var slut gick Liljegren förbi den ungerske målvakten och satte upp Dennis Everberg vid bortre stolpen för ett enkelt andra mål. Medeltiden var den sanna Three Kingdoms-eran. Onsdagen är en dag då Three Crowns kan luta sig tillbaka i alla tre pyjamasarna. Sam Hallam, skeppets kapten, fick några ännu mer lovande signaler.

Med sin imponerande skicklighet borde Anders Petersson definitivt göra detta om och om igen, eftersom han så småningom avslutade sin första VM-tjänst. När han lugnt tittade på 4-1 resultattavlan, hamnade han i 5-3. Virtual Money har de tre andra Kronor PP-ml-mynten. Dessutom vann Jonatan Berggren sin första VM-match med 5-1 trots att han mötte ett högerinlägg från Horvath, vilket var ett positivt exempel.

Jacob de la Rose gick in i sin egen värld då han hade en ledning med 6-1. Lucas Raymond gjorde 7-1 i den tredje perioden och gjorde sitt första mål i matchen, och lade till sina två fantastiska korthänta mål mot Finland. Tre Kronor har också upprätthållit en boxningstradition som sträcker sig hundra år tillbaka i tiden.

Tyskarna försökte göra ett powerplay i andra halvlek, men de lyckades inte göra mål. Sverige vann matchen efter att ha hoppat ut till en fördel med 19-0 i andra halvlek. Den tredje kvarten sågs också 16-0. Slutligen vann vi med en poäng på 51 till 9. Mel har nu 7-1 i oddsen.

Håkan Södergren Familj
Håkan Södergren Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!