Harry Potter Stjärna Död

Harry Potter Stjärna Död
Harry Potter Stjärna Död

Harry Potter Stjärna Död – Enligt Dagbladet har Michael Gambon gått bort. Den brittiske skådespelaren är mest känd för sin skildring av “Dumbledore” i “Harry Potter”-serien. Gambons ålder angavs till 82. AP rapporterar att den brittiske skådespelaren Michael Gambon har dött. Gambon började sin skådespelarkarriär på Londons Royal National Theatre, där han medverkade i ett antal hyllade produktioner, inklusive Othello, Hamlet och Macbeth.

Hans framträdande i Broadway-pjäsen “Skylight” gav honom en Tony Award 1997. För de flesta kommer Gambon dock alltid att vara Albus Dumbledore från “Harry Potter”-filmerna. Han har spelat rollen som Hogwarts rektor sedan den tredje filmen i serien, efter Richard Harris, som tragiskt gick bort i oktober 2002. Under loppet av sin karriär har Gambon medverkat i mer än 50 filmer och TV-program. Huvudrollen i den brittiska tv-serien “The Singing Detective” från 1986 var en av hans mest uppmärksammade skådespelarroller.

82 år gammal var Michael Gambons ålder. Skådespelaren Michael Gambon har tyvärr gått bort. Han blev framträdande under de senaste åren som skådespelaren som Albus Dumbledore i Harry Potter-filmerna och efterträdde Richard Harris i rollen. Sex filmer presenterade honom som Hogwarts rektor. Irländaren Michael Gambon kom in i världen 1940.

Gambons far bestämde sig för att flytta familjen till London efter andra världskriget, och han har kallat Storbritannien hem ända sedan han var sex år gammal.1962 gjorde han dock sin skådespelardebut i Dublin i en föreställning av “Othello” av William Shakespeare på Gate Theatre. Sir Laurence Olivier såg Michael Gambon i “Rickard III” och bjöd in honom att gå med i National Theatre Company året därpå.

Olika polis- och komikerroller

Gambon tillbringade de närmaste åren i biroller i Shakespeare-shower tills han fick en plats på Londons West End, där han blev känd för sitt komiska skådespeleri. Filmen “Othello”, där han medverkade tillsammans med Laurence Olivier och Maggie Smith, var början på hans parallella skådespelarkarriär. Senare, i Harry Potter-filmerna, skulle de spela rivaler på skärmen.

Efter att ha fått stor uppmärksamhet för sin roll som kommissarie Maigret i den brittiska serien baserad på Georges Simenons franska polispersona, vann han en brittisk Emmy för sin huvudroll i serien “The Singing Detective” 1986. Han efterträdde Richard Harris, tio år hans senior, i delen.

En titelorder har mottagits

Gambon kunde 1999 ta emot en utmärkelse av Storbritanniens drottning eftersom hans far hade ordnat så att han blev brittisk medborgare. Det föreslogs ursprungligen att Sir Ian McKellen skulle spela Hogwarts rektor Albus Dumbledore efter Richard Harris död under den andra Harry Potter-filmen 2002, men McKellen tackade nej. Michael Gambon, som har varit med i de senaste sex avsnitten av serien, fick frågan. Jag låtsas bara vara någon annan genom att odla skägg.

Prestationen är inte särskilt anmärkningsvärd. I intervjuer uttalade han, “Verkligen, jag är inte en karaktärsskådespelare alls, jag spelar bara olika versioner av mig själv.” I ett uttalande uppgav Michael Gambons familj att han dog av lunginflammation på ett sjukhus. 82 år gammal var Michael Gambons ålder. Enligt nyhetstjänsten PA har skådespelaren Robbie Coltrane gått bort. Hans skildring av Hagrid i Harry Potter-filmerna har gett honom en utbredd berömmelse.

Åldern för Robbie Coltrane vid döden var 72. Robbie Coltrane, en stjärna i “Harry Potter”, har gått bort vid 72 års ålder. Nyheten meddelades av hans representant på den brittiska nyhetsbyrån PA. Som Rubeus Hagrid medverkade Coltrane i alla åtta “Harry Potter”-filmer. Hans arbete som Dr. Eddie “Fitz” Fitzgerald i TV-serien “Cracker” gav honom nominering för bästa skådespelare för brittiska Baftas tre år i rad.

Harry Potter Stjärna Död

James Bond-filmerna “GoldenEye” och “The world is not enough” inkluderade honom båda som en bifigur. Hans roll som Hagrid i Harry Potter-filmerna kommer att säkerställa hans arv. Agenten Belinda Wright sa enligt uppgift i ett uttalande till Mirror, “Denna roll gav glädje för barn och vuxna runt om i världen och genererade en flod av fanbrev varje vecka i 20 år.”

Någon som har varit “fruktansvärt saknad”

Flera bekanta och arbetskamrater har lagt ut sympatimeddelanden på nätet. Coltrane är “en av de roligaste människorna” och “en otrolig skådespelare”, enligt Daniel Radcliffe, som spelade Harry Potter. Jag är tacksam för möjligheten att ha känt och arbetat med honom, och jag är djupt ledsen över hans bortgång, säger han.

Även Harry Potter-författaren J.K. Rowling visar henne respekt. Jag var så lyckligt lottad att ha känt honom, arbetat med honom och skrattat med honom, tillägger hon; “han var en otrolig talang, helt sin egen.” Stephen Fry, en profilerare som har lyssnat på varje “Harry Potter”-ljudbok, använder också Twitter för att reflektera över Coltranes liv och arv.

Han informerar oss om att över fyra decennier hade gått sedan deras första möte. “Så länge, kära vän. Du kommer att saknas enormt, skriver han. BBC said Coltranes manager bekräftade hans död. Robbie Coltranes representant Belinda Wright släppte ett uttalande till BBC som bekräftar hans död och hyllar hans “unika talang”, och säger att han dog på ett sjukhus i Falkirk, Skottland.

“Han hade ett skarpt intellekt och en otrolig humor förutom att han var en fantastisk skådespelare”, skriver Wright. Coltrane hade djup, styrka och briljans, enligt skådespelaren och komikern Stephen Fry, som arbetade med honom på sketchserien “Alfresco” i början av 1980-talet.” Så länge, kära vän. Fry beklagade på Twitter hur mycket den bortgångne skådespelaren skulle BBC sa att Coltranes manager bekräftade hans död.

Robbie Coltranes representant Belinda Wright släppte ett uttalande till BBC som bekräftar hans död och hyllar hans “unika talang”, och säger att han dog på ett sjukhus i Falkirk, Skottland. “Han hade ett skarpt intellekt och en otrolig humor förutom att han var en fantastisk skådespelare”, skriver Wright.

Coltrane hade djup, styrka och briljans, enligt skådespelaren och komikern Stephen Fry, som arbetade med honom på sketchserien “Alfresco” i början av 1980-talet. “Så länge, kära vän. Fry beklagade på Twitter hur mycket den bortgångne skådespelaren skulle saknas. Anthony Robert McMillan (som Robbie Coltrane) föddes i Rutherglen, en förort till Glasgow. Han föddes in i en framstående affärsfamilj men avvärjde traditionen som en ung man genom att bli intresserad av progressiva saker som Greenpeace och Amnesty International utöver sin skådespelarkarriär.

Efter att ha etablerat sig i den oberoende komediscenen i mitten av 1990-talet, fick Coltrane ett brett erkännande genom sin roll som rättsmedicinsk psykolog i tv-serien “Cracker”. Hans efterföljande framträdanden i James Bond-filmerna “Goldeneye” och “The World Is Not Enough” var också anmärkningsvärda, men han är mest känd för sin skildring av den vänlige skogsvaktaren Rubeus Hagrid i Harry Potter-filmerna.

Karaktären av en metoo-anklagad tv-kändis som han spelade i 2016 års miniserie “National treasure” gav honom ett pris. Från och med sin karriär på 1930-talet fortsatte den brittiske skådespelaren att spela i mer än 200 filmer, TV-program och radiosändningar, som rapporterats av Mirror. Dessutom tjänade han sitt land under andra världskriget. De flesta känner igen Leslie Phillips från hennes roller i “Carry on”-filmerna och som den snåriga sorteringshatten i “Harry Potter”-filmerna.

Sömnrelaterad död

På måndagskvällen, vid en ålder av 90 år, gick Leslie Phillips lugnt bort i sömnen efter en lång tids sjukdom. Zara Carr, hans 63-åriga änka, släppte ett uttalande där hon beklagade förlusten av både sin man och världens största underhållare. BBC bekräftar döden av den skotske skådespelaren Robbie Coltrane, med hänvisning till Wright, hans agent. På ett sjukhus i Falkirk, Skottland, dog han. “Han hade ett skarpt intellekt och ett otroligt sinne för humor förutom att han var en fantastisk skådespelare”, skriver Wright.

Skådespelaren föddes som Anthony Robert McMillan i Rutherglen, en förort till Glasgow. Han föddes in i en framstående affärsfamilj, men avvärjde traditionen som ung man genom att bli intresserad av progressiva saker som Greenpeace och Amnesty International utöver sin skådespelarkarriär.

Hagrids dödsolycka i Harry Potter

Hans roll som Rubeus Hagrid i Harry Potter-filmerna gav honom stor berömmelse. Både “Goldeneye” och “The World Is Not Enough” presenterade honom som en Bond-skurk. Karaktären av en metoo-anklagad tv-kändis som han spelade i 2016 års miniserie “National treasure” gav honom ett pris. Hans roll som Hagrid i Harry Potter-filmerna kommer att säkerställa hans arv. Belinda Wright, citerad i Mirror, sa att rollen väckte glädje för människor i alla åldrar runt om i världen. Hon tillade att hon fick fanmail varje vecka i 20 år.

Skådespelaren Michael Gambon har gått bort. Det har den brittiska nyhetsbyrån PA rapporterat. Gambon har ersatt Richard Harris som Harry Potters mentor Albus Dumbledore från och med den tredje filmen i serien, och har sedan dess blivit allmänt känd för sin gestaltning av karaktären. Michael Gambons tv-serie “The Singing Detective” från 1980-talet var en kritisk och kommersiell framgång över hela världen.

Filmerna “Gosford Park” och “The Chef, the Thief, His Wife, and Her Lover” var bara två av de många som han spelade i senare i sin karriär. Efter att ha återhämtat sig från lunginflammation fyllde han 82 år.

Harry Potter Stjärna Död
Harry Potter Stjärna Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!