John Taylor Familj

John Taylor Familj
John Taylor Familj

John Taylor Familj – John Taylor beskrivs ofta som “hela Sveriges trädgårdsmästare”, vilket säkert är en korrekt bedömning. Många av oss har haft nöjet att höra hans vackra trädgårdsfilosofi under hans 13 år på tv, som en populär trädgårdspodd på Sveriges Radio och som en välrenommerad trädgårdsföreläsare som reser landet runt.

Strax före påsk träffade vi John för att plocka upp hans hjärna för sommarens trädgårdsråd som detta. Johns schema för dessa dagar är fullt, vad med föreläsningar, äppelodling och skötsel av sin egen lilla koloni, samt producera Garden Times och trädgårdspodcaster. Med ett skratt erkänner John Taylor att sommaren fortfarande är långt borta. Nu när solen har kommit fram i Skne kommer 500 träd att planteras varje vecka mellan nu och påsk för att få ett försprång.

Johns nyaste hobby är att producera cider, och han behöver träden för det. Nu, under etiketten Dryg Cider, reproducerar han den torra hantverkscidern från sitt hemland England genom att bara använda äppeljuice i sitt recept. Över 4 000 träd med ursprung i den skånska skogen ingår i den odling som startade 2018.

Jag har alltid tyckt att det skulle vara härligt att varva en skog med jordbruksmark. Att plantera ängsblommor mellan trädraderna är ett litet sätt att vi kan hjälpa ekologin och landskapet i våra plantager. Målet nu är att slappna av, eller åtminstone sakta ner fysiskt, efter att ha arbetat som trädgårdsmästare i många år.

John hävdar, “Jag har jobbat hårt med min kropp i alla dessa år, och det tar ut sin rätt.” Jag har haft en fantastisk tid i min karriär som trädgårdsmästare, men det är uppfriskande att ha en omställning i takt. Jag har inte grävt färdigt än; Jag gör videor, spelar in podcasts, skriver böcker och håller föreläsningar för att lära ut trädgårdsskickligheten på ett sätt som är lite lättare för kroppen.

“Jag försäkrar dig, jag har inte avslutat mina utgrävningar”. John har under många år av sin karriär arbetat i Malmös Slottsträdgrden. En grupp trädgårdsentusiaster under ledning av John förvandlade en stor, ledig tomt i hjärtat av Malmö till en ekologisk trädgård på 12 000 kvadratmeter, som nu är en av stadens populäraste turistmål. Det är jättekul att tänka tillbaka på att ha hjälpt till med att bygga Malmö Garden Show och Slottsträdgrden. Mer än 700 praktikanter har arbetat i Slottsträdgrden genom åren, så det har fungerat som en utbildningsplats för många yrkesverksamma inom trädgårdssektorn.

John Taylor Familj

John Taylors verk och biografi

John Taylor var 68 år när Brigham Young gick bort den 29 augusti 1877. President Taylor presiderade över kyrkan som president för de tolv apostlarna under de följande tre åren. Han valdes till profet, siare och uppenbarare och president för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga vid generalkonferensen den 10 oktober 1880 och verkade i den egenskapen fram till sin död den 25 juli 1887. John Taylor var alltid beredd att undervisa och försvara sanningen, både under sitt presidentskap och under de föregående decennierna av sin tjänst som apostel. Hans ledarskap och exempel var ovärderliga för de heliga vid en av de mörkaste tiderna i kyrkans historia.

President Taylor karaktäriseras här

President Taylor var enligt uppgift en stilig man som stod på 183 centimeter och hade ett “änglalikt ansikte”. Hans hud var svart och håret var vitt som snö. Med sin raffinerade luft, “var han inte en man som en kompis, hur bekant den än var, dunkade på ryggen sällskapligt eller upphetsat skakade hand med.

Det skulle ha varit olämpligt att behandla den stoltaste monarken med ett sådant förakt. 1 Han var dock inte en arrogant person. Han kom bra överens med alla och var alltid trevlig. President Taylor beskrevs av den brittiske romanförfattaren och världsresenären Sir Richard Burton som “en kraftfullt byggd, lång, något äldre person, med en vänlig blick i sina grå ögon, med ett behagligt ansikte och hög panna.”

När jag träffade honom 1884, anmärkte en annan historiker, “Mr. Sedan Taylor var 77 vid den tiden klev en vithårig, trevlig man med ett ovalt ansikte, djupt liggande grå ögon, en hög panna och sammanpressade läppar fram. Han verkade så beslutsam som man kunde förvänta sig av någon som hade utstått mycket svårigheter, med en antydan av sorg.

Tid som ägnas åt att växa upp

John Taylors föräldrar var hängivna kristna som uppfostrade honom till att studera Bibeln, ha tro på Gud och sätta sin tillit till Jesus Kristus. Han föddes 1808 i grevskapet Westmoreland i nordvästra England. James och Agnes Taylor, strax efter deras sons födelse, lät döpa honom till den anglikanska kyrkan.

Hans bakgrund som anglikan gav honom en djup respekt för religiösa konstformer, Bibeln och kraften i både personlig och gemensam bön. John Taylor växte upp med en stark känsla av tro och en djup kärlek till Gud. “En bränna tidigt skede i mitt liv lärde jag mig att närma mig Gud”, talade han till sista dagars heliga när han kallades som president för kyrkan. Vid ett flertal tillfällen sökte jag Herrens råd genom att gå ut på fälten för att be.

Han hade haft en syn av “en ängel i himlen med en basun för sin mun som basunerade ett budskap till folken” när han var en ung pojke. Han kände Guds närvaro starkt under hela sin tonårstid, även om han inte insåg att visionen var profetisk förrän långt senare. Jag hörde musik som lät som om den hade spelats av änglar eller andra övernaturliga varelser när jag var ensam eller ibland till och med när jag var med andra människor.

Han konverterade till metodism från Church of England när han var runt 16 år gammal. Nästa år fick han den sällsynta rollen att tjäna som kyrkans lekmannaminister. Redan då präglades hans liv av den typ av tapperhet som kommer av att ha tydliga övertygelser. Hans övertygelse härrörde från personlig erfarenhet. Samtidigt hade han en djupgående upplevelse av att Gud kallade honom att dela evangeliet i Amerika.

Han letade efter Guds rike

John Taylor lämnades i England för att sälja familjegården och göra upp med andra familjeföretag när hans föräldrar och syskon åkte till Toronto, Kanada 1830. Efter det gick han ombord på ett fartyg i England och begav sig till New York. En våldsam storm träffade fartyget medan det färdades och skadade många andra fartyg i regionen. Fartygets kapten och befälhavare var beredda att dö, men John Taylor hörde Anden säga: “Du ska åka till Amerika för att predika evangeliet.”

Jag gick ut på däck vid midnatt och kände mig lika lugn bland de brusande elementen som om jag hade suttit i salongen hemma,” sa president Taylor. Jag trodde på att jag skulle kunna ta mig till Amerika och slutföra mitt uppdrag där. 7Han anlände till säkerhet i New York, och efter några månader gick han med sina föräldrar i Toronto, där han fortsatte att hålla fast vid sin tro på metodistteologin och började predika den.

Leonora Cannon, en hängiven metodist som nyligen hade flyttat till Kanada från England, var hans själsfrände under denna tid. De var båda mycket engagerade kristna som delade en passion för lärande och varandra när de knöt ihop säcken den 28 januari 1833 i Toronto. Medan han var i Kanada började han och några vänner läsa Bibeln på allvar för att lära sig mer om sanningen.

Äldste Parley P Pratt i de tolv apostlarnas kvorum sändes på mission till Toronto under denna period av intensiva studier. Äldste Pratt kom till Toronto och började omedelbart be lokala ministrar och stadstjänstemän om ett utrymme för att hålla hans predikningar. Hans överklagande avslogs dock.

Äldste Pratt hade svårt att få någon att lyssna på honom, inte ens John Taylor trots alla rykten han hade hört om kyrkan.Denna person såg ingen chans att lyckas i Toronto och återvände till sin familj i Taylor för att ta farväl. Äldste Pratts granne, John Taylor, kände igen honom som en Guds man och bjöd in honom på måltider och möten.

John Taylor Familj
John Taylor Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!