Kalle Norwald Familj

Kalle Norwald Familj
Kalle Norwald Familj

Kalle Norwald Familj – Kalle Norwald är auktoriserad sexolog med meriter inom sociologi, psykoterapi och medicin. Han undervisar i kurser och seminarier om sexualitet och håller workshops i ämnen som sexologi, HBTQ-frågor, sexuella normer och mänsklig sexualitet. Kalle Norwalds bakgrund inom socialt arbete, sexologi och psykoterapi ger honom en tydlig utsiktspunkt i ämnet mänsklig sexualitet.

Att arbeta i en mängd olika miljöer–från grund-och gymnasium till sociala tjänster till sjukvård till högre utbildning–har gjort det möjligt för honom att få inblick i den mängd människor för vilka sexuell och reproduktiv hälsa är en högsta prioritet. Han har lång erfarenhet av alla aspekter av familje- och äktenskapsliv.

Kalle Norwald intervjuas av Motherhood om att vara adoptivpappa, att glömma sonens första möte och vad man ska göra när blinddejten han ställt upp står vid altaret. Det var sista gången jag tog semester. Proffsen här är inte rädda, men du har ingen aning. Långvariga sms-samtal förekommer mellan oss proffs och bröllopets produktionsteam.

I årets säsong av Gift vid första ögonkastet diskuterar Kalle Norwald naturligtvis upplevelsen av bröllopsdagen för en grupp främlingar som aldrig träffats tidigare. När deras ansökan om gemensam adoption godkändes i ett annat land än Sverige skrev Erik och Kalle Norwald historia som det första samkönade paret i Sverige. Kalle Norwald tillägger, “Som många andra människor reagerade vi med att bli väldigt glada, nervösa och rädda.”

Böcker förvaras i en midjehög Billy-bokhylla på hans behandlingskontor på Södermalm i Stockholm. Böcker inom områdena psykoterapi, psykologi och sexologi hyllas efter ryggradsfärg. Kalle och Erik, ett Stockholmspar, visste att de ville bilda familj för ganska länge sedan. Adoption sågs också som ett hållbart val under mycket lång tid.

Ingen av dem brydde sig särskilt mycket om det biologiska, och att adoptera ett barn skulle innebära att de fick ett bra hem. Haken var att det i princip var ouppnåeligt från början. Det var det enda fallet vi kände till där två män fick adoptera internationellt utan någon koppling till adoptionslandet, skriver Kalle och Erik på bloggen hbtqfamiljer.se.

Kalle Norwald Familj

De inspirerades av historien om ett homosexuellt par från Danmark som framgångsrikt hade adopterat från Sydafrika. Sveriges tidigare internationella adoptionspolicy för samkönade par har krävt att en förälder ska vara medborgare i adoptivlandet. Sedan, som Kalle Norwald säger till GP, kommer adoptionen att ske i landet.

Rättsliga reformer i Colombia

Lyckligtvis ändrades adoptionsreglerna i Colombia precis när Kalle och Erik lämnade in sina papper. Landets lagar ändrades så att könet på ett pars medlemmar är irrelevant. Att vi var i Colombia var irrelevant. Enligt Kalle Norwald närmade sig teamet processen “mycket öppet”, utan hänsyn till faktorer som nationalitet och etnicitet.

Den goda nyheten är att han och Erik kan bli föräldrar nu. Efter nästan två år av adoptionsförfaranden är detta ett verkligt aldrig tidigare skådat val. Just nu väntar de på besked om att ett barn i Colombia ser fram emot att träffa dem. Vi följde efter flocken och blev samtidigt upprymda, oroliga och livrädda.

Inga säkra garantier

Samkönade par har samma möjligheter att adoptera som heterosexuella par har. Föräldraklasser krävs, och det kommer att göras en utredning om lagen som gäller familjer. Att adoptera ett barn från en splittrad familj innebär ett antal utmaningar. Vi delade erfarenheter och råd om föräldraskap och livet i allmänhet. Ett läkarintyg och en psykologisk utvärdering läggs till utredningen beroende på adoptionsland.

En yngling väntar nu i Colombia, förhoppningsvis på adoption. Inget är dock säkert och domstolarna är inte klara med sitt arbete förrän barnet är i Sverige med Kalle och Erik. Om allt går som det ska bör det ske någon gång nästa år. Detta betyder inte bara mycket för oss som blivande föräldrar, utan det ger också andra samkönade par med adoptionsmål något att se fram emot.

På grund av familjeförhållanden var vi tvungna att adoptera i yngre ålder

Saymom och Jacob, ett annat samkönat par i Sverige, skrev historia i början av året genom att bli landets första att adoptera internationellt. Men det var Saymoms brasilianska arv som till slut gjorde det möjligt för paret att förverkliga sitt mål att bilda familj. Han har lång erfarenhet av alla aspekter av familje- och äktenskapsliv.

Kalle Norwald intervjuas av Motherhood om att vara adoptivpappa, att glömma sonens första möte och vad man ska göra när blinddejten han ställt upp står vid altaret. Det var sista gången jag tog semester. Proffsen här är inte rädda, men du har ingen aning. Långvariga sms-samtal förekommer mellan oss proffs och bröllopets produktionsteam.

I årets säsong av Gift vid första ögonkastet, Kalle Norwald diskuterar naturligtvis upplevelsen av bröllopsdagen för en grupp främlingar som aldrig träffats förut. Böcker förvaras i en midjehög Billy-bokhylla på hans behandlingskontor på Södermalm i Stockholm. Böcker inom områdena psykoterapi, psykologi och sexologi hyllas efter ryggradsfärg.

Mer än en miljon människor ställer in varje vecka för att se dokusåpan där främlingar gifter sig och bor tillsammans i fyra veckor. De filmar praktiskt taget nonstop medan de är inneslutna under myggnät. Projektet har väckt mycket diskussion bland tittarna. Årets ämnen inkluderade upplösningen av paret som spelades av Märtha Bonnevier och Axel Kratz, vilket inträffade före slutet av showen.

Märthas bristande attraktion kan ha bidragit till bristen på kemi mellan de två. Min förståelse för attraktion fördjupas, och jag inser hur utmanande det är att hitta en lämplig partner. innevarande säsong, enligt Kalle Norwald. Det är en sak att diskutera tycke och attraktion i teorin, men det är en helt annan sak att uppleva dem på egen hand.

Han fortsätter att påminna oss om att människorna vi tittar på är riktiga människor precis som vi, och att de befann sig i en hemsk omständighet som vi bara kan föreställa oss. Kom ihåg det och utsträck nåd till dig själv, råder han. Tänk på att mycket elimineras och att de inblandade är vanliga människor med känslor och ångest över att vara med i kameran. Med mig själv som exempel kan jag säga att jag var bekant med min framtida make. Ändå var jag lite orolig inför ceremonin.

Men när du lägger till en massa kameror och en massa människor du inte känner till mixen, kan pressen få dig att agera och säga några bisarra saker. Som människor arbetar vi på det här sättet. Adoption i ett land där varken Erik eller Kalle Norwald har några familjeband är första gången för Sverige. Född i Kopparberg bor Erik Norwald nu i Stockholm.

Både Erik och Kalle hade länge velat bilda familj, men det har varit utmanande. Eftersom nästan inga homosexuella par någonsin fått sin ansökan om adoption utanför Sverige godkänd utan att ha kopplingar till nationen i fråga har det istället ansetts vara omöjligt. Ett danskt par som adopterade ett barn från Sydafrika var det enda sådana fall de kände till. De ansökte till Adoptionscentrum efter att ha tillbringat ett år i föräldraklasser, gått igenom en familjedomstolsutredning och samlat in många dokument och intyg.

Vilken oklanderlig timing

Två dagar senare ringde Adoptionscentrum upp paret. Erik Norwald sa till P4 rebro att den nya lagen i Colombia trädde i kraft precis efter att de var klara med alla papper. Enligt de nya reglerna i Colombia ska könsidentifiering inte användas för att filtrera blivande adoptivföräldrar.

Otroligt snabbt

Deras ansökan godkändes och de fick besked i september. De skulle sannolikt bli föräldrar inom två år, i motsats till de fyra år det skulle ta för en sydafrikansk adoption. Erik och Kalle Norwald kan nu börja förbereda sig ordentligt för att bli pappor, även om de inte vet säkert förrän adoptionen är klar.

“Vi är så djupt glada över det här tillkännagivandet och vi hoppas med detta inlägg att framtida pappor kommer att förstå att det inte är omöjligt”, skriver paret på bloggen för webbplatsen hbtqfamiljer.se. Innan de får återvända till Sverige som föräldrar måste de först skaffa ett födelsebevis och sedan tillbringa en betydande tid i Colombia.

Kalle Norwald Familj
Kalle Norwald Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!