Lasse Berghagen Död

Lasse Berghagen Död
Lasse Berghagen Död

Lasse Berghagen Död – Lasse Berghagen har gått bort. På torsdagskvällen vid elvatiden avled han. Efter en lång och svår kamp mot sjukdomen har vår käre Lars Berghagen gått bort. Familjen förklarade i ett mejl till TT att “han genomgick en hjärtklaffoperation i september som hans kropp aldrig återhämtade sig från.”

En 78-årig framstående artist och programledare, han eller hon dog i går. Familjemedlemmar bekräftar för TT att artisten Lasse Berghagen har gått bort. Idag, vid elvatiden, slumrade han till. Lasse Berghagen genomgick en hjärtoperation och låg i koma i veckor; han återfick medvetandet i slutet av september. Hans 57-åriga dotter, Malin Berghagen, sa att han avled på sjukhuset.

Hans hälsa har varit ett pågående problem, och han fick skjuta upp ett antal sommarshower som ett resultat. Han genomgick en omfattande hjärtoperation i början av september för att ersätta en defekt hjärtklaff. När pappa lades in på sjukhuset förra gången klagade han över att han mådde illa, och tester visade att bakterier hade koloniserat en närliggande hjärtklaff.

Eftersom klaffen också var av låg kvalitet fick han antibiotika utskrivet. Så småningom fastställde dock kirurger att ventilen fortfarande behövde bytas ut eftersom bakterierna redan hade skadat den för mycket. Enligt Maria Berghagen, 47, dottern, var det nödvändigt att bryta upp allt för att få bort allt.

Det fanns komplikationer

På grund av problem under operationen fick Lasse Berghagen sövas på Karolinska sjukhuset i Solna.
Enligt Malin Berghagen är situationen riktigt svår för hennes pappa. Familjen rapporterade goda nyheter om hans hälsa i mitten av september. Lars, vår långa pappa, gör stora kliv i rätt riktning. Men, som jag nämnde, stegen är små, trots hans enorma skor”, skrev döttrarna på Instagram. Familjen bestämde sig, efter samråd med TV4, för att sända programmet den 8 oktober. En miljon människor tittade på programmet.

Lasse Berghagen Död

Anställningar som sträcker sig över decennier

Lasse Berghagen arbetade i närmare 60 år. Han kom in i skivbranschen för första gången 1965 och 1969 hade hans hitsingel “Teddybjörnen Fredriksson” blivit ett världsomspännande fenomen. Som programledare för SVT:s “Allsng p Skansen” från 1994 till 2003 blev han en av Sveriges mest älskade artister och tv-personligheter.

Hans vänner och kollegor i näringslivet sörjer nu hans bortgång. Det är tråkigt som diskvatten och totalt osannolikt. Att inte ha honom här längre är en udda sensation. Ibland kan han ringa och komma med några uppmuntrande ord. Anders Lundin, som tog över sånguppdraget efter Lasse 2003, säger att han är förkrossad över beskedet.

Det karaktäristiska temat “Stockholm i mitt hjärta”, som Lasse Berghagen komponerade under sitt första år som programledare för “Allsng p Skansen”, används än idag. Vid tre separata tillfällen gick Berghagen in i Melodifestivalen, med 1975 års “Jennie Jennie” som slutligen gick ut som segrare. Låten “Hey clown” skrev han tillsammans med Benny Andersson på 1960-talet.

Malin Berghagen föddes 1966 av Lasse Berghagen och hans hustru Barbro “Lill-Babs” Svensson. Han gifte sig med Eva Berghagen, då 71, 1976 och samma år föddes Maria. Det finns också många barnbarn i Lasse Berghagens arv. Berghagen uppnådde högsta HWH-examen och var aktiv medlem i ordenssällskapet Stallbröderna.

Familj

Malin Berghagen föddes 1966 av Berghagen och hans hustru Barbro “Lill-Babs” Svensson, som han var gift med 1965 till 1968. Dottern Maria Berghagen Enander (1976) bor för närvarande med Olof Röhlander.

Menande

Under den tiden gick showens tittarsiffra från 600 000 till över 2 000 000. Strapetz (1971), Positiva Klubben (1984) och Tocka släkten (1991) var alla varietéer han var värd för tillsammans med Inga Gill. Efter tre försök vann hans framförande av “Jennie Jennie” 1975 Melodifestivalen.

Utmärkelser

Lasse Berghagen har under sin karriär fått många utmärkelser. Han har hedrats med SKAP-stipendiet, Tigertassen-priset för folkets parker, Edvardpriset från Kvällsposten och Lisebergshyllningen för hans bidrag till att förbättra livskvaliteten i Sverige.

Stockholms stad honbelönade honom med S:t Eriksmedaljen 2002. 2003 fick han det blå bandet för att ha fullgjort den åttonde nivån i Illis quorum meruere labores. Berghagen fick 2004 ett stipendium från Svenska Frimurarorden och Nordiska Första Johanneslogen för “bevarandet och utvecklingen av det svenska levnadssättet”.

Han kan nu bära Royal Society Pro Patrias enorma guldmedalj runt halsen med hjälp av ett blått band. Efter en offentlig omröstning utsåg läsarna av tidningen Lands honom till den bästa TV-värden genom tiderna. Den enda personen som någonsin slagit en golfboll från Norge, över Sverige och in i Finland, hans prestation erkänns av Guinness Book of World Records. Just denna golfsving inträffade vid Treriksröset.

Guldmasken fick Berghagen för sitt arbete som medproducent på Chinateaterns revy Chinarevyn. 2011 belönades Berghagens Så mycket bättre, som ursprungligen sändes 2010, med TV Crystal Award för bästa underhållningsprogram. Redan 2011 belönades Berghagen med Lasse Dahlquist-stipendiet vid Brännö brygga. 2012 fick Lasse Berghagen Trubadurpriset av Nils Ferlins Stiftelse.

Den 19 mars 2013 mottog han 2013 års Anders Sandrews hedersstipendium som ett erkännande för hans exceptionella konstnärliga prestationer. Musikaliskabutikens Nybrokajens läge fungerade som distributionscentral. Evert Taube-stiftelsen delade ut Evert Taube Sjösala-priset till Berghagen 2014, där det står om honom: “Genom hans texter, musik och scenframträdande är Lasse vår tids Evert Taube.” Alla Astri Bergman Taubes konstverk ingår i försäljningen.

2019 mottog Berghagen ett stipendium som gavs av poeten Bo Setterlind. Berghagen får Cornelis Vreeswijk-stipendiet 2021. I morse rapporterades den populära artisten Lasse Berghagens död på alla Bauer Medias radiostationer. Detta inkluderar Mix Megapol, NRJ och Rockklassiker.

Det är sant att vi tog med oss ett nyhetsflöde från TV4 i omloppsbana. Anna Chrona, kommunikationschef på Bauer Media, som äger radiokanalen, bekräftade att det hade talats och uttryckte ånger för händelsen. Mellan klockan 8 och 9 ska stationen enligt uppgift tillbakavisa anklagelserna, som rapporterats av Anna Chrona. Bauer Media undersöker detta för att säkerställa att det inte händer igen. Detta kommer att utredas så att det slutar hända i framtiden. Anna Chrona hävdar att även om nyheterna är från Tv4 så är programmet hennes.

För att förklara de fyra

Fredrick Malmberg, TV4:s nyhetschef, sa att felet upptäcktes innan radiosändningen, men “nyheten” gick inte att stoppa. I slutminuterna innan det går i luften försöker nyhetsankaret skynda på att ställa in programmet efter att ha insett att han gjort ett stavfel i sitt manus. Bauer Medias teknik är dock helt hands-off. Nyheten är förödande, enligt vår mening. Malmberg hävdar, “Jag vet inte hur rutinerna på Bauer Media ser ut, men det är klart att det borde ha stoppats på något sätt.”

Att bli sömndrogad

I går berättade Aftonbladet att Lasse Berghagen genomgått en stor hjärtoperation och är sövd i dag. Som ett resultat har denna vecka varit tuff och svår för alla. I en intervju med Aftonbladet berättade Malin Berghagen att hennes pappa har varit drogad sedan i lördags. Klockan var exakt 10:00 när inledningen av Mix Megapol-reportaget löd: “En rättelse från en tidigare sändning. Lasse Berghagen har opererats i hjärtat och lever just nu men väldigt sövd.

Hennes dotters avslöjanden

Malin Berghagen, Lasses dotter, delade en bild och bildtext på Instagram av radioolyckan på lördagsmorgonen. Hennes familj och jag är upptagna med att bejaka kärlek, liv, hälsa och omsorg, så det är inte mitt ansvar att instruera en klumpig arbetare om hur hon ska slutföra sin uppgift. INTE lurig, sensationell journalistik.”

Som en extra bonus “sänder hon kärlek och tålamod till de som är mixade på kanalen.” De som har följt pappas lära bör också “släppa taget”. På lördagsmorgonen uppgav många radiostationer felaktigt att artisten Lasse Berghagen hade dött. Kvällstidningarna säger att Bauer Media har bett om ursäkt för sammanblandningen.

Enligt Anna Chrona, radiostationernas kommunikationschef, kom nyhetstelegrammet från radiostationernas TV4-partner. Fredrick Malmberg, kanalens nyhetschef, har erkänt historien men har lagt skulden på Bauer Medias tekniska infrastruktur.

Systemet Bauer Media använder, säger han till Aftonbladet, är helautomatiserat, därför är mänsklig interaktion helt enkelt inte tänkbar. Lasse Berghagens döttrar berättade för Aftonbladet dagen före gaffeln att deras pappa varit drogpåverkad i ungefär en vecka efter hjärtoperationen. Hon säger att hennes pappas tillstånd är allvarligt men stabilt, säger Malin Berghagen.

Lasse Berghagen Död
Lasse Berghagen Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!