Margitta Wendin Familj

Margitta Wendin Familj
Margitta Wendin Familj

Margitta Wendin Familj – Margitta är bosatt på Stora Skraggen 1 i Djursholm; hon föddes den 30 december 1953. Hennes nuvarande villa eller herrgård var hennes för tretton veckor sedan (den 1 september 2023). Nils och Gustav är bara två av de många hon delar bostad med här. Någon vill ha Margitta. Fram till den här månaden har vi gjort 177 meddelanden om henne. Som ägare är Margitta ganska engagerad i ett antal organisationer.

Stockholms stad är där de flesta som söker Margitta i denna roll befinner sig. Med i Viaplay-serien “Börje” är Hedda Stiernstedt, som porträtterar Margitta Wendin, Börje Salmings första fru. Viaplay-serien “Börje” kommer att krönika hockeystjärnans liv och karriär, inklusive hans äktenskap med Margitta Wendin, innan hans alltför tidiga död i amyotrofisk lateralskleros (ALS) den 24 november 2022, vid 71 års ålder.
Förhållandet förklaras i detalj av Nyheter24. I början av 1970-talet korsade Margitta Wendin och Börje Salming vägar medan Salming var spelare för Brynäs IF.

Kan Margitta Wendin ha varit Börje Salmings första fru?

Börje Salmings första fru var Margitta Wendin, det stämmer.

Hur lång tid var Börje Salming och Margitta Wendin gifta?

Katarina Pettersson var Börje Salmings hustru senare i livet, men paret splittrades i mitten av 2000-talet. Hustrun Pia Salming var hans make när han gick bort.

Bildades en familj av Margitta Wendin och Börje Salming?

Två barn föddes till Börje Salming och Margitta Wendin: Anders Salming 1974 och Teresa Salming 1976.

Margitta Wendin Familj

Är Margitta Wendin Hedda Stiernstedts roll i “Börje”?

I Viaplay-serien “Börje” gestaltar Hedda Stiernstedt Margitta Wendin, medan Valter Skarsgård spelar Börje Salming. Under TV4-programmet “Efter fem” skickade Margitta video till Stiernstedt en önskan. Det har varit en fröjd att få följa dig och resten av skådespelarna i den här produktionen, även om det har varit utmanande och känslosamt för oss alla.

Hur är Margitta Wendins liv nu?

Margitta Wendin, som för närvarande är bosatt i Stockholm och fyller 70 strax före räkenskapsåret 2023–2024, har främst undvikit rampljuset. Tragiskt nog gick hockeystormen Börje Salming bort för precis ett år sedan på grund av komplikationer orsakade av amyotrofisk lateralskleros (ALS). En dokumentär om honom debuterade för några dagar sedan på SVT, och en dramaserie på Viaplay ska krönika hans liv.

Pia Salming, 56, och hennes dotter och en friidrottare vid namn Bianca Salming, 24, har varit de som oftast pratat om sin pappa och man Börje under hela hans karriär och sjukdom. Att Börje har fyra barn från två äktenskap och ännu fler barnbarn är nog okänt för de flesta. Anders Salming (nu 49 år) och Teresa Salming (numera 47 år) är barn i hans första äktenskap med Margitta Wendin (numera 69 år).

Ytterligare två barn, Bianca och Rasmus Salming, som båda är 28 år, föddes nästan tjugo år senare. Den här gången med sin andra fru, Katarina Pettersson, som är 58 år. Anders, Teresa och Rasmus Salming, som är avkommor till Börje Salming, bor i detta hus än idag. Anders är Börjes äldste son; han är grafisk designer för ett arkitektföretag, gift och pappa till fyra barn, enligt LinkedIn. Teresa Salming verkar vara gift med två barn; hon arbetar som kontorschef för Första AP-fonden.

En säkerhetsfirma anställer Rasmus Salming i rollen som kundansvarig. Han bor ensam i en lägenhet i Stockholm, även om det inte är självklart om han är singel eller inte. Slutligen, det minst viktiga är att Bianca Salming är en enastående idrottare, och de flesta känner henne. Salminggenen, en ny dokumentär, debuterar i SVT den 23 november och presenterar henne mycket mer detaljerat.

På grund av detta var Börje och Pia Salming aldrig föräldrar

Pia Salming, Börjes tredje fru, var steril. Enligt vad han berättade för Hänt för två år sedan hade de länge diskuterat att skaffa familj, men nu när hon är utbildad polis och jobbar där blir det utmanande att ha små barn. Dessutom hon Är 53 år gammal nu, så jag tvivlar allvarligt på att hon kommer att få några barn. Allt är i vår smak.

Börje Salming, som hade avslöjat sin ALS-diagnos bara månader tidigare, avled fredligt vid 71 års ålder den 24 november förra året. Hockeylegenden spelade in en Viaplay-serie som ska krönika hans liv och karriär precis innan han gick bort. Showen har precis haft premiär. Skådespelaren Valter Skarsgård porträtterar Salming i serien “Börje – En legends resa”, medan Hedda Stiernstedt porträtterar sin första fru Margitta Wendin.

Margitta Wendin: “Stor dignitet” enligt Hedda Stiernstedt

Flera tillfällen inträffade före och under inspelningen där Hedda Stiernstedt träffade Margitta Wendin. En person av enorm värdighet, hon är. Jag tyckte att de små referenserna hon erbjöd mig var väldigt hjälpsamma. Namnet “Smulan” är en av de små beståndsdelarna som vi behållit. Förutom att vara ganska stöttande mot varandra var hon och Börje väldigt tillgivna och roliga. Det lilla jag visste om deras förhållande var baserat på vad jag hörde från dem båda. Hon säger till Filmtopp att de ansträngt sig för att behålla det även under de tuffa tiderna.

Det enda som “Beginning”-serien får fe

Valter Skarsgård tar sig an en kirunadialekt i serien i regi av Amir Chamdin. Det var dock oklart vilken dialekt Margitta Wendin – som ursprungligen kommer från Gävle – skulle ha. Jag kan inte få känslan av att någon i Gävle ska försöka skära av mig. Jag och vår dialektcoach arbetade noggrant, men när det blir nödvändigt att improvisera försvinner hälften av manuset. Det finns små nycklar som ser ut som tjocka “L” och sådana saker, och du har ingen aning om hur du hittar dem. Filmtopp informeras av Hedda Stiernstedt, som utvecklar:

Beslutet att bevara Margittas dialekt var likaså mitt och Amirs. När Margitta hörde det var hon allt annat än extatisk. Haha, vad hon egentligen menar är att hon aldrig brukade prata så och slutade säga elaka saker när hon var yngre. När det kommer till svensk ishockey är han där uppe med de bästa av dem. Han nådde den mogen ålder av 71. När det kommer till ishockey är Börje Salming där uppe med alla tiders storheter från Sverige och världen över.

Han var en 16-årig NHL-veteran som åkte skridskor med Toronto Maple Leafs på 70- och 80-talen. Vid de senaste ceremonierna i Stockholm, Sverige och Toronto, Kanada, hyllades han väl. Förutom sin fantastiska idrottskarriär var han make, far och farfar. Börje Salmings fullständiga biografi presenteras här.

Som barn förlorade han sin far

Börje Salming kom till denna värld i Kiruna den 17 april 1951. Erland, hans far, var gruvarbetare med samiska anor. Men Salmings uppväxt kantades av att han dog i gruvan när Börje var fem år. Eftersom hans mamma var ensamstående förälder hade han ingen som följde med honom till lekar eller träningar. Enligt hans intervjuer var han tvungen att vara svår i början, men han hade stor respekt för sin ishockeystore storebror, Stig Salming.

Han började spela hockey för Gävle

Innan han värvades av Brynäs IF när han var ungdom spelade Salming för Kiruna AIF. Där vann han och hans storebror Stig Salming den svenska titeln i rygg mot rygg. 1972 valdes han till den nationella truppen och vann brons vid VM 1972. Det var en VM-silvermedalj från 1973. Medan han fortfarande var tonåring blev han draftad till National Hockey League samma år.

Han kom till Nordamerika före många andra europeiska spelare och hjälpte till att bana väg för deras karriärer. Efter att ha tillbringat sin sista säsong med Detroit Red Wings, tog Maple Leafs i Toronto, Kanada, 16 säsonger i National Hockey League. Innan han gick i pension spelade han hockey för Stockholmslaget AIK. Invalda i Hockey Hall of Fame är få och långt mellan, och Börje Salming är bland dem.

Margitta Wendin Familj
Margitta Wendin Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!