Michel Tornéus Familj

Michel Tornéus Familj
Michel Tornéus Familj

Michel Tornéus Familj – Trésor Michel Den 26 maj 1986 föddes den svenska längdhopparen Komesha Tornéus. Trots sina bästa ansträngningar kunde han inte ta sig vidare till finalen i inomhus-EM 2009, världsmästerskapen 2009 eller världsmästerskapen inomhus 2010. Hans språng på 7,94 meter 2005 vid 19 års ålder gjorde honom känd , ligger strax under det svenska juniorrekordet med 1 centimeter. I juni 2009, på Ullevi, uppnådde han ett personbästa på 8,11 meter i längdhopp.

I längdhopp vid friidrotts-EM 2010 placerade han sig först för Sverige i First League-sektionen och nionde totalt. Efter en långsam start på inomhussäsongen 2011 vann han fyra raka tävlingar, inklusive XL Galan inför sina hemmafans med ett personbästa på 8,13 meter. 2012, vid friidrotts-EM i Helsingfors, tog han sin första medalj på seniornivå.

Sedan, vid olympiska sommarspelen 2012, kom han bara en centimeter från en medalj i längdhopp. Han började året starkt med att sätta nytt nationellt rekord i längdhopp inomhus för Sverige. Vid EM i friidrott inomhus 2013, som hölls i hans hemstad Göteborg, satte han ett nytt nationellt rekord med ett hopp på 8,27 meter i första omgången och slutade tvåa, två centimeter efter mästaren Aleksandr Menkov, med ett språng på 8,29 meter.

Tornéus slog det svenska inomhusrekordet på väg till sin första internationella guldmedalj vid EM i friidrott inomhus 2015. Han slutade åtta i herrarnas längdhopp vid friidrotts-VM 2017, som hölls i London. Han hoppade 8,18 meter. Tornéus lämnade laget för gott 2019. Michel Tornéus och Jasmine Takács är de utvalda dansarna i det senaste avsnittet av Let’s dance. Michel Tornéus tävlar i Let’s dance i år. Han kommer att tävla tillsammans med Jasmine Takács, hans danspartner, om det stora priset och glassskon.

Var kommer Michel Tornéus ifrån, och vem är han?

Den 26 maj 1986 föddes Michel Tornéus i förorten Botkyrka i Stockholms huvudstad. I maj fyller han 35 år. Han står på en höjd av 185 centimeter. Michels Instagramkonto (under handtaget micheltorneus) växte snabbt till över 14 000. Appen har också bekräftat hans identitet. Tidigare var han ganska aktiv inom träning och friidrott, men nu är alla fotografier som folk ser på honom när han dansar. Master of Masters har vunnits av Michel Tornéus, en elitidrottare.

Michel Tornéus har haft en fruktbar karriär som elitidrottare. Han är tidigare längdhoppskonkurrent för Hammarby IF och Sverige. Det svenska längdhoppsrekordet på 8,44 meter innehas av Michel Tornéus. Han har vunnit flera guldmedaljer vid SM-VM. Tornéus tog till exempel hem brons vid 2014 inomhus-VM i Sopot redan i mars. I längdhoppstävlingen vid inomhus-EM i Prag slog Michel inte bara det svenska rekordet han satte 2013 med en centimeter, utan han vann också guld.

Michel Tornéus Familj

Michel tävlade även i EM 2016, som hölls i Amsterdam. Han kvalade in med säsongens bästa språng och vann silver i finalen med ett hopp på 8,21 meter. Efter sin professionella karriär tävlade han och slog Frida Hansdotter i finalen i SVT:s Mästarnas mästara 2020. Om 2020 verkligen är året då Michel kröntes som “Mästarnas mästare”, så är det så.

Michels partner, barn och mamma och pappa är på bild här

Hans mamma är från Boden, Norrbotten, och hans pappa är från Kongo-Kinshasa, enligt Let’s Dance-profilens anoruppgifter. Michel Tornéus och hans 32-åriga flickvän Gabriela Montti bor i Stockholm. Gabriela är delägare i en frisörsalong på Södermalm i Stockholm som heter Montti Lundberg.

Michel och Gabriela Montti har två barn tillsammans. Michel tillkännagav födelsen av Leahs yngre syster på Instagram 2018. Han är uppdaterad, därför ingår han i Let’s dance. Michel Tornéus har tidigare sagt att han är exalterad över att delta i Let’s dance på grund av dansen. När han fick reda på att han skulle vara med i TV4:s Efter fem gjorde han det redan. Det trotsar tron. Men, sa han, det här kommer att bli väldigt roligt, och jag är exalterad över det.

Eftersom han sällan dansar är han redo för en ny utmaning. När jag går ut kommer jag nästan aldrig upp på dansgolvet. Jag föredrar att vara på fötterna och omgiven av människor. Efter detta planerar jag dock att äntligen ge mig ut på dansgolvet. Senare förklarade han för Aftonbladet att för honom var det mer utmanande att sitta än att dansa.

Michel Tornéus är nu med i den svenska reality-baktävlingen “Hela kändis-Sverige bakar” tillsammans med modellen Filip Kaspersen Lamprecht. Trots sin nuvarande sysselsättning var Tornéus en idrottare i världsklass och håller fortfarande det svenska längdhoppsrekordet på 8,44 meter. Han vann nio längdhoppstitlar och en trestegstitel vid svenska mästerskapen mellan åren 2005 och 2015

Biografi, ålder och resning av Michel Tornéus

När detta skrivs är Michel 36 år gammal (efter att ha fötts den 26 maj 1986). Hans pappa är från Kongo-Kinshasa och hans mamma är från Boden, Norrbotten, men han är uppvuxen och född i Botkyrka, en förort till Stockholm. Michel står på höga 184 cm.

Professionell friidrott för Michel Tornéus

Vid 19 års ålder gjorde Michel sitt avtryck som längdhoppare med ett språng på 7,94 meter 2005, bara en centimeter från det svenska juniorrekordet. Därefter deltog han i junior-EM, U23-EM, inomhus-EM och VM alla i Berlin, Tyskland 2009. Han spelade länge med Hammarby IF och slog många rekord när han tävlade i EM, VM och OS. Hans bästa längdhopp är 8,44 meter, och han har tagit 31 medaljer på internationella tävlingar mellan 2005 och 2018.

Proffsidrottare till gymnasiets lagbänk

Michel har omskolat sig mycket efter att ha lämnat arbetsstyrkan. Han utbildade sig i PR på Stockholms Berghs School of Communication och arbetar nu som produktionsledare.

Har Michel Tornéus ett förhållande med någon?

Michel är fåordig om sitt privatliv, men vi vet att han har ett förhållande med en kvinna som heter Gabriella och att de har två döttrar som heter Cleo och Leah. De har bosatt sig i Segeltorp, strax utanför Stockholm. Säsongen Michel Tornéus har haft är en av mod. 32-åringen tog sig dock till final i EM för tionde gången i rad i somras i Berlin. Medan han var där, översköljdes hans prestationer av landsmannen Thobias Nilsson Montler på femte plats. Men nu har Tornéus något att hurra för, och han gör det vid längdhoppsgropen.

Snabb handling

Den 32-årige mannen delar nyheten om sitt andra faderskap på Instagram, och det verkar som att sjukhusupplevelsen var snabb den här gången. Enligt Tornéus berättelse dök familjen upp klockan 13.34. i måndags, och ungen var där vid 13:55. Michel och Gabriella, hans partner sedan fyra år, är redan föräldrar till sin dotter Leah. Många unga människor idag håller 34-årige Michel Tornéus högt.

Michel Tornéus har varit en inspiration inte bara på grund av sin atletiska skicklighet, utan också på grund av sitt arbete för att förbättra samhället i Borkyrka, förorten där han växte upp. Det ligger i de flesta människors instinkt, tror jag, att vilja visa upp sitt arv och ursprung. Jag hoppas kunna visa för ungdomar att jag är precis som dem genom att ha tillbringat tid i samma trappuppgångar, fastnat i samma hissar och rusat till tåget och shoppat i samma kiosker.

Bara ibland dyker det upp intressanta berättelser från den miljön. Det är lätt att förbise alla underbara och trevliga evenemang som äger rum där. Michel Tornéus och hans bror var tvungna att lita på sin mamma, som hade många jobb, så att de kunde delta i fritidsaktiviteter, inklusive friidrott. Mamma gav oss varsitt par nya skor i början av terminen.

De är tillräckliga; bara inte kränka dem. Eftersom du inte ville smutsa ner dina skor tog du bort dem innan du spelade fotboll på gymmet. Hon ingav i oss en stark vilja att lyckas. Hon har heller aldrig dikterat för oss vad vi måste göra. Men du gör saker rätt om du överhuvudtaget gör dem.

respekt för Henrik Larsson

Under uppväxten, tillägger han, fanns det en “vi och dem-känsla” mot barn från rika områden. Man antog att de klarade sig betydligt bättre än tidigare. Oavsett om det var lunchpengar eller mellanmål. Och denna idé om att vara bekymmerslös och obekymrad. Jag tittar på alla när jag passerar dem på gatan. när någon kommer fram till mig. Jag tänkte att de alla bara kunde åka dit och glömma allt dumheter du oroade dig för och fortsätta med sina liv.

Michel Tornéus Familj
Michel Tornéus Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!