Per Skoglund Familj

Per Skoglund Familj
Per Skoglund Familj

Per Skoglund Familj – Per Skoglund, tv-programledare och välkänd travare, har en passion för hästar. Han sköter sina egna hästar och håller även koll på travet för TV4. Och det är trots hans fruktansvärda allergisymptom. I P4 Extra-intervjun avslöjar han att han fick utstå mobbning på grund av sitt fotografiska minne.

Ett av de populäraste inslagen i TV4:s Nyhetsmorgon med journalisten Per Skoglund.
Han delar det vanliga livet med en annan framstående figur i travvärlden, Paula Ahlström, och parets unge. Livet för Per Skoglund, 41, och Paula Ahlström, 46, som båda jobbar i travbranschen, kretsar mest kring hästar.

För över tio år sedan köpte han en fastighet i Blsta för att hon och hennes hästar skulle kunna flytta från Malmö till landsbygden. I en tidigare intervju med Expressen avslöjade paret att de först blev intresserade av varandra genom en gemensam vän. Det spreds genom ett nätverk av gemensamma vänner.

Vi var oskiljaktiga kompisar. När jag skulle göra mig redo att börja på Jägersro och genomföra segerintervjuer var han till stor hjälp. Paula Ahlström säger, “Han var en stor startplatta för mig på den tiden.” Skulle det vara du och jag? Per Skoglund ser paret tillsammans i TV4:s travsändningar, där de jobbar som programledare och reportrar, och vet att de var förutbestämda att vara tillsammans.

Sanningen är att vi förmodligen alltid var förutbestämda att vara tillsammans. Han erkänner i Expressen-intervjun att det är möjligt att de båda var överdrivet exalterade. Paula Ahlström håller med. Trots våra stora olikheter kan jag inte komma på någon jag tycker mer om än Per. Vi kan båda vara oss själva eftersom det är så tillmötesgående, förklarar hon.

Att vi får spendera varenda sekund av hans liv med oss

De knöt ihop säcken 2014 och 2015 välkomnade de sitt första barn, en son som heter Ossian.
Men med tanke på hur upptagna de är med TV och sina egna hästar skulle det vara lätt att anta att de inte har tid att umgås så mycket som de skulle vilja. Eftersom Paula och jag jobbar hemifrån kan vi tillbringa varje vaken stund med vår son Ossian istället för att skicka honom till dagis.

Per Skoglund Familj

Per Skoglund har tidigare berättat för Sportbladet att varje morgon de vaknar med honom, han följer med dem till stallet, de äter frukost tillsammans, och sedan bestämmer de om och hur de ska köra hästarna den dagen. Han trivs i mitten och välkomnar deltagande från andra i sina högljudda spratt.

Hon, å andra sidan, föredrar en mer passiv roll där hon kan observera och lära av andra.
Trots sina uppenbara skillnader är Per Skoglund och Paula Ahlström en hängiven familj som älskar varandra, sin 4-årige son Ossian och sina hästar. De har återvänt till fastigheten i Blsta där allt började. Paula packade ihop sina hästar och flyttade från Malmö till Stockholm när Per köpte fastigheten för snart åtta år sedan.

Paret etablerade sitt hem och sin framtid i det röda huset med hästarna på bete utanför fönstret. Detta är det enda som betyder mycket för dem. Utöver sitt gemensamma liv har Per Skoglund och Paula Ahlström travporten och hästarna gemensamt. När de diskuterade hur det skulle ha varit att leva med någon som inte delade sin passion för hästar, föreställer de sig hur det skulle ha varit att dela hus med någon som gjorde det. Utan henne, hävdar Paula, skulle Per aldrig ha slagit sig ner på en gård:

Men jag har haft hästar i hela mitt liv, svarar Per till Paula som hävdar att hon bara började med det för att hon “tvingades” skaffa tre hästar när hon flyttade upp. Paula menar att man kanske hade valt att bo i ett hus utan stall om man inte var intresserad av hästar. Då hade man kunnat träna sina egna hästar. Garanti. Paula hävdar att om du inte hade gått igenom allt detta, skulle du aldrig ha ägt en gård.

Om jag hade träffat någon som uppskattade frimärken, vad skulle jag ha gjort? Ingen kommer någonsin att få veta. Men enligt Pers åsikt är en lycklig gift tillvaro omöjlig när den ena partnern har en extrem passion för hästar och den andra inte visar något som helst intresse. Paula tror dock att det finns många andra som delar hennes uppfattning. Per stannar en stund i tyst kontemplation innan han frågar: “Blir det inte svårt?”

De säger: “Han kan sin Nyhetsmorgon”

De blev båda berömmelse på den lilla skärmen. När Per Skoglunds allergi hindrade honom från att tävla inom sporten tog han istället upp domarprovloppen på Gävletravet. Därifrån har han jobbat hårt för att bli en av travsportens största förespråkare som programledare på TV4, där han har loggat tusentals intervjuer och timmars direktsändning. Utanför den typiska nyhetscykeln var han också värd för tv-program som Nyhetsmorgon.

Per har en imponerande mycket skolgång. På Nyhetsmorgonen spelar han en karaktär och gör det bra. Paula sneglar på Per och tillägger: ”Det var perfekt för dig, förutom att du var tvungen att gå upp mitt i natten. Medan Per erkänner att hans tid i militären var värdefull, både professionellt och personligt, han säger att travsporten för alltid kommer att ha en speciell plats i hans hjärta.

Detta tillvägagångssätt är kontraproduktivt. Det skulle vara annorlunda så länge traven behöll sitt nuvarande utseende. Att arbeta med något som resonerar med min övertygelse är avgörande, och han har funnit att det är fallet med svensk travsport. Att vakna upp på småtimmarna för att jobba med tv-program var inte heller hans grej: “Jag gillar att sova”, säger Per och lutar sig tillbaka i stolen.

Delat hem de senaste åtta åren

Tv-tittarna kommer också känna igen Paula Ahlström. Under skolan började hon sin karriär inom trav-tv med att producera tipsprogrammet “Travhörnan” för TV4 st och Mantorpstravet. Det var roligt, och jag föreställde mig direkt hur roligt det skulle vara att använda på arbetsplatsen. Men vid den tidpunkten var jag fördjupad i min forskning och säker på att jag skulle bli klar. Sen tappade jag bara lite.

Hon kom till Jägersros idrottsdivision efter avslutade studier i media och kommunikation på högskolan. Paula befordrades till att leda intervjuer och skriva rapporter när hon kom till vinnarcirkeln. Och det var vid den här tiden som Paula och Per äntligen träffades. Det spreds genom ett nätverk av gemensamma vänner.

Vi var oskiljaktiga kompisar. När jag skulle göra mig redo att börja på Jägersro och genomföra segerintervjuer var han till stor hjälp. Paula säger, “Han var en fantastisk startramp för mig vid den tiden.” Det behövdes inget “möte” eftersom vi redan var bekanta. De uppskattar att det har gått runt åtta år när de först kom till gården där de har tillbringat hela sitt liv sedan dess.

Per köpte den här gården för att det inte skulle finnas några begränsningar för att jag ska kunna ta med mina hästar, förklarar Paula och tillägger att de hade pendlat i kanske ett år medan hon fortfarande bodde i Malmö. Å andra sidan avslöjade han då att han nyligen hade skaffat en hästgård, vilket innebär att man kunde ta med sig sina hästar. Då testade vi det. Det är sant att ödet bestämde dig och mig att vara tillsammans. Trots det faktum att vi båda förmodligen var exalterade.

Paula Ahlström, expert på att regissera andras berättelser, fick en projekttjänst i Stockholm med att göra dokumentärer om “Årets häst” i väntan på den årliga hästgalan. Hennes kontrakt förnyades och hon började jobba som reporter på Bollnäs vid lunchtid. Det var en vändpunkt i ens liv. Vi hade inte varit här länge, och det verkade inte som en bra idé. Vi kunde hitta ett beboeligt utrymme.

Per Skoglund, 34, och Paula Ahlström, 38, som nyligen profilerades i TV4, är nu nyblivna föräldrar. Paret från Trot TV välkomnade en son i helgen som gick. Paula Ahlström lägger upp en bild på sig själv och sin man Per Skoglund med bildtexten “Mina kärlekar” på Instagram.

Paula Ahlström och Per Skoglund, som båda jobbar på TV4 och mest sysslar med trav-tv, var värd för en stor sommarfest på sin hästgård i Blsta för ett drygt år sedan. Där knöt de till allas förvåning. Bröllopet ägde rum klockan 20:28 den aktuella natten och de nya profilerna och deras gäster festade in på de tidiga morgontimmarna. Det är nu tre personer istället för två. Paret fick sitt första barn, en son, den gångna helgen.

Stora framsteg har gjorts

Paula Ahlström, en nybliven mamma, bildar en bild på Instagram på sin nyfödda son eller dotter med orden “Mina älsklingar”, som visar barnet i famnen på sin far, Per Skoglund. Paula Ahlström är stammis i TV4:s travsändningar; innan dess arbetade hon som skötare åt det kända stoet Ina Scot. Utöver sina travsändningar har Per Skoglund varit ett fast ansikte på TV4 som programledare i flera program, bland annat Nyhetsmorgon, TV4sporten, och det kommande U21-EM i fotboll.

Per Skoglund Familj
Per Skoglund Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!