Thorleifs Död

Thorleifs Död
Thorleifs Död

Thorleifs Död – Sångaren Thorleif Torstensson har dött av covid-19-förgiftning. Dancehalllegenden gick bort i hemmet efter en veckas sjukvård. Hans dotter kontaktade oss för tre eller fyra dagar sedan för att berätta att pappa var ganska sjuk, så vi blev förvånade över att slutet kom så plötsligt. Hasse Magnusson, en gammal Thorleifs-bandkamrat, beklagar att de inte fick prata med frontmannen eftersom showen gick så snabbt.

Thorleifs, ett band som spelar elektronisk dansmusik, är oerhört populärt. De grundades i Norrhult, Småland, 1962 och fortsatte att uppträda till 2012. ‘Grt inga torar’ och ‘Om du tande stjörnnarna’ är två av bandets mest populära låtar. De sjöng “Sweet kissin’ in the moonlight” i Melodifestivalen 2009. Thorleif “Tolle” Torstensson, bandets sångare, har nyligen gått bort. I ett uttalande till Expressen gjorde familjen beskedet.

Thorleif Torstensson avled tyst i sömnen den 10 januari 2021, efter en lång kamp mot covid, och hans familj beklagar att meddela er om hans bortgång. Han har ett stort hjärta och hans musik har gett lycka och tröst till otaliga liv. Vi ber dig vänligt att ge vår familj utrymme att sörja förlusten av en älskad make, far, farfar och svärfar. För det utmärkta bemötande han fick på intensiven på Halmstad lasarett är vi evigt tacksamma.

En dålig situation, enligt chefen

Den 71-årige mannen tillbringade den föregående veckan på sjukhuset. Detta fungerar som bara ytterligare en varnande berättelse om faran som denna sjukdom utgör. Bandets manager, Niels Kvistborg, tycker att det är dåligt. Enligt bandkompisen Hans “Hasse” Magnusson berodde det plötsliga dödsfallet på att sjukdomen utvecklades snabbt.

Hans dotter kontaktade oss för tre eller fyra dagar sedan för att berätta att pappa var ganska sjuk, så vi blev förvånade över att slutet kom så plötsligt. Vi veteraner i bandet fick inte en chans att chatta med honom eftersom allt hände så snabbt. Thorleif Torstensson var en musiker med många talanger. Han var en multiinstrumentalist som också sjöng och spelade saxofon. Han vann “Brassman of the Year” vid Guldklaven Dance Band Awards 2003. Panelen tilldelade honom sitt högsta pris 2019, så spola framåt några år.

Torstensson knöt samma år ihop med sin mångåriga älskling Lisbeth Nilsson. Han berättade för Expressen om allt roligt de hade i Skummeslövsstrand fram till småtimmarna på morgonen. Det var himlens skönt! Thorleif Torstensson, som då var 69 år, påpekade att “lokalen var helt rätt för våra närmaste och andra gäster.”

https://youtu.be/DNwKm4FB64Q
Thorleifs Död

Född i Klaverström, Uppvidinge kommun, 1949, har Thorleif Torstensson bott där hela sitt liv. Han tillbringade sina sista dagar i Bstad. Medlemmen i det småländska bandet Thorleifs känd som Hans-Willie “Hasse” Magnusson har gått bort. Han var 73 år när han gick bort efter en kort tids sjukdom.
Bandkamraten Kim Lindahl sa till Expressen att han var som en storebror och någon de alltid kunde lita på.

Enligt artikeln avled Hans-Willie “Hasse” Magnusson, som led av skelettcancer, medan han sov vid 23-tiden. på måndag. Familj, vänner och kollegor delar alla i sorgen över hans bortgång. Enligt Kim Lindahl, som pratat med Expressen om honom, var han “som en storebror” och “någon man alltid kunde lita på”.

Femtio år lång medlem

1962, efter att ha hört Thorleifs spela på en skolfest i seda, bestämde sig Hasse Magnusson för att gå med i bandet. Han stannade kvar i gruppen fram till upplösningen 2012. Magnusson flyttade till Norrhult och tog över familjeföretaget efter att bandet splittrades. Även sångaren Thorleif Torstensson gick bort förra året efter covid-19. Sångaren Thorleif Torstensson avled tyst den 10 januari 2021, omgiven av sina nära och kära efter att ha drabbats av covid, skriver hans familj i ett uttalande.

Thorleifs bildades ursprungligen i Norrhult, Småland 1962, och upplöstes 2012. Grt inga törar, Om du tande stjörnern och Med dej wil ja leva är några av bandets mest kända låtar. Dansbandet samarbetade med hiphop-teamet Just D för att producera singeln Tre gringos från 1996. Melodifestivalen var en tävling som Thorleifs deltog i 2009 med låten Sweet kissin’ in the moonlight.

Thorleif Torstensson, som var 71 år när han dog den 10 januari 2021, dukade under för covid-19. Hustrun Lisbeth Torstensson var 58 år när hennes man begick självmord. Lisbeth har äntligen kommit över den förödande förlust hon drabbades av för drygt två år sedan. Jag kommer att bära denna smärta med mig för alltid.

Lisbeth säger till Hänt i vecka, “Jag saknar honom fortfarande lika mycket, men jag har lärt mig att leva med det”, och tillägger att hon “band ihop väskan” genom att återknyta kontakten med Thorleifs och hennes gamla vänner och kollegor. Jag åkte till Malung för Dansbandsvekan och träffade alla våra kompisar och pratade med evenemangsplanerarna. Thorleif och jag har deltagit i en stor dansextravaganza på Kanarieöarna de senaste tio åren.

Jag har inte träffat något annat än underbara människor. Thpå låter mig gå vidare med mitt liv. Lisbeth Torstensson, efter maken Thorleifs död, om kärleken. Camilla rnberg, ett 42-årigt medium med i det svenska tv-programmet Det okenda, och Lisbeth korsades nyligen. Efter 15 års äktenskap kände Lisbeth en stark koppling till sin man under hela sessionen.

Trots att Camilla inte hade några förkunskaper om mig kunde hon ändå avslöja känslig information om både Thorleif och mig. Vilken fantastisk sammankomst vi hade! Vi var med min dotter. Warner bekräftar för Sveriges radio att Thorleif Torstensson, sångare för det svenska dansbandet, gick bort till följd av covid-19.

Han hade ett enormt hjärta och gav så mycket glädje och tröst till så många människor genom sin musik. Tillåt oss den integritet vi behöver för att sörja förlusten av vår man, far, farfar och svärfar. Halmstad lasaretts arbetare som tog hand om honom fick också beröm av hans nära och kära. Torstenssons ledning hävdar att musikern tillbringade föregående vecka på sjukhuset. Thorleifs, ett dansband som startade i början av 1960-talet, spelade fram till 2012.

Och du tande stjörnnarne, Med dej wil ljeva liva och Grät inga törar är bara några av bandets mest kända låtar. Med låten Sweet kissin’ in the moonlight tävlade bandet i Melodifestivalen 2009. Årsmässigt var Thorleif Thorstensson 71. Sångaren för bandet Thorleif, Thorleif Torstensson, har gått bort. Han var 71 år när han gick bort i kölvattnet av covid-19. En vecka innan han gick bort lades Thorleif Torstensson in på ett sjukhus i Halmstad. På Halmstad lasarett, med familjen omkring sig, somnade han till slut. Niels Kvistborg säger till SVT Nyheter att situationen är svår.

Dog i covid-19 lägenheterna

Han dog i covid-19-sviterna i morse. Niels Kvistborg, chef för Thorleif, säger till SVT Nyheter att denna händelse fungerar som en ytterligare varning om tillståndets svårighetsgrad. Gruppen spelade första gången tillsammans i Norrhult, Småland, 1962, och fortsatte med det till 2012. Låtarna “Grt inga torr” och “Om du tande stjrnna” är bland bandets mest kända verk.

Mitt hjärta brister för familjen

Detta är vad Thorleif Torstensson betyder för Richard Herrey, enligt hans tweets. En av alla tiders stora inom svenska dansband har gått bort. Någon som är både sympatisk och artig. Vänligen vet att din familj är i mina böner. Thorleif Torstensson gjorde ett stort intryck, enligt Bert Karlsson, tidigare regissör på ett skivbolag. Det är fruktansvärt att covid dödar den ena personen efter den andra utan någon uppenbar anledning.

Thorleif var en formidabel krigare som också hade en stark vilja. Han hade ett fantastiskt sinne för affärer och visste hur man fick saker att hända. Det första avsnittet av serien “Den svenska dansbandshistorien” ger lite sammanhang för Thorleifs inflytande på den svenska dansbandsscenen. Videon finns på SVT Play.

Sångaren Thorleif Torstensson avled tyst den 10 januari 2021, omgiven av sina nära och kära efter att ha drabbats av covid, skriver hans familj i ett uttalande. Thorleifs etablerades 1962, och deras första album släpptes 1970. Thorleifs spelade in “Grt inga törar”, som blev en av bandets ikoniska låtar, och “I Mexicos land”, som var gruppens första framträdande på Svensktoppen, och båda låtarna placerade sig på tredje plats.

Frasen “Lyckad kombination” beskriver resultatet väl

Låten “Grt inga törar” var en hit för det svenska dansbandet Pippis, men den var inte komponerad av Thorleif. Enligt Thomas Deutgen, mångårig programledare för P4:s dansbandsprogram “P4 dans” i Sverige, var showen avgörande för att lägga grunden för Thorleifs efterföljande framgångar. Han säger till Ekot att texten, som handlar om en misslyckad romantisk koppling, Thorleifs ovanliga röst (en ljus tenor), och saxofonerna fungerar bra tillsammans.

Thorleifs Död
Thorleifs Död

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!