Torbjörn Jansson Familj

Torbjörn Jansson Familj
Torbjörn Jansson Familj

Torbjörn Jansson Familj – Svenske travkusken och tränaren Torbjörn Jansson föddes den 17 juli 1954. Hans främsta fokus har på senare tid legat på rollen som catch-kusk, eller kusk, för andra tränare. Han har ridit och kört flera kända hästar, inklusive Malabar Circles Lisa America och Dibaba. Han har vunnit OS-travet (1985), Elitloppet (1985), Finlandialoppet (1991), Prix de France (1992) och Internationellt trav (1992) med hästar han har tränat, inklusive Meadow Road och Atas Fighter L.

Swedish Trotting Oaks (1983, 1991), Sundsvall Open Trot (1996, 2010), av Stora Pris (2010), Swedish Tratting Derby (2011), och UET Trotting Masters – finalen (2014) är bara en några av de stora evenemangen där han har triumferat som catchdriver. På Karlshamns travbana den 21 juli 2016 red Jansson Ed Tanic till seger.

Med denna vinst blev Jansson den första och från och med slutet av 2018 enda förare att vinna på var och en av Sveriges 33 banor. Hans utnämning till hedersambassadör för Travet tillkännagavs på Horse Show den 23 februari 2018. Han valdes in i Travet Hall of Fame i juli 2018. Torbjörn föddes den 17 juli 1954 och är för närvarande bosatt i Seglinge 55 i Almunge.

Den 9 mars är det Torbjörns namnsdag. Det har gått 16 år (21 september 2007) sedan han flyttade till sin nuvarande, icke-traditionella bostad. Det är här han och Eva bor. Efterfrågan på Torbjörn har ökat den senaste tiden. Hittills denna månad har vi gjort 74 tillkännagivanden om honom. Torbjörn bidrar med sin tid och energi till en organisation där han sitter i styrelsen. Stockholms stad är där de flesta som söker Torbjörn bor. Vi körde 44 000 lopp och 4 700 av dem var segrar.

När det kommer till svensk travsport är Torbjörn Jansson en legend. Den 68-årige mannen minns tiden då han tränade världens bästa häst, det enklaste beslutet han någonsin tagit och sin väg till återhämtning efter en förödande bilolycka i en intervju med Expressen. Enligt Jansson “skruvade och spikade” sjukvårdspersonalen ihop honom. Söndagen den 31 maj blir månadens sista söndag. Bara två veckor kvar.
De få utvalda väntar.

Torbjörn Jansson Familj

Det är ett av de mest prestigefyllda travloppen i världen, med mycket rykte på spel. Från och med mitten av juli kommer Torbjörn Jansson att ha fyllt 69. Han bor i Upplandstrakten, på gården Seglinge nära Almunge. En av de största travtränarna och kuskarna i amerikansk historia är Jansson.

En riktig gentleman på hans vink och rop. Snäll, intelligent och en glupsk läsare. Bland Sveriges 33 inspelningar är Jansson den enda vinnaren. Han har också toppat listorna i 14 olika nationer. Jansson säger: “Jag är tacksam och nöjd med min karriär.” Vissa travlopp är mer prestigefyllda än andra. Alla som är involverade i racingbranschen hoppas på seger. Elitloppet är hur man stavar det i Sverige.

“Var utan tvekan en av världens bästa”

Det kommer att ha gått 38 år när Torbjörn Jansson triumferade med sin superstjärna Meadow Road. Fölet från mars 1979 blev den bästa travaren i världen under flera år. En styrka som förvisade fransmännen, italienarna och amerikanerna till biroller. Jansson gjorde ett otroligt jobb med Meadow Road som tränare och förare.

Det är inget att skämta med ett rekord på 34 vinster på 43 försök. Det ultimata priset är en plats i elitloppet. Enligt Torbjörn Jansson var vädret kanon och det var trångt på Solvallas gator.

Berätta för mig om några av loppen du såg

I försöket var jag på spår åtta och placerade mig fyra totalt. Spår sju var mitt till slut. Jag tog den tredje ytterplatsen och red tills det bara var 250 meter kvar. Upploppet var ett mästerverk som kommer att minnas för alltid. Torbjörn Jansson bad sin hjälte att gå all out på de sista 300 meterna av loppet, och atleten svarade med att skjuta raketer längst fram i flocken på det fjärde och sista varvet.

Om du skulle vinna, när insåg du det?

Jag minns att jag kände mig självsäker precis innan loppets start. Under mina femtio år av ridning har jag ridit många utmärkta hästar, men ingen kan jämföras med Meadow Road. Utan en fråga var han en av de bästa travarna i historien. Rosalind’s Guy, en finsk skönhet körd av Veijo Heiskanen, slutade på andra plats.

Torbjörn Jansson och hans ögonglob åkte på världsturné och vann lopp under några år. I USA mötte vi hård konkurrens. I jämförelse med Meadow Road kan de flesta hästar inte ens komma nära. Åren 1984 och 1985 var ekipagets bästa någonsin. Graf Kalman Hunyday Memorial i Österrike och Nations Prize i Italien gick båda till Janssons stjärna. Året därpå svepte paret de tre stora loppen på Meadowlands travbana i Rutherford, New Jersey: Olympic Trot, Elite Race och Status of Liberty Trot. Nytt rekord i böckerna 1.11.1.

Elva Elitlopp genomfördes av Torbjörn Jansson. Den senaste inträffade 2011 när Brioni och Joakim Lövgren segrade över den italienska hästen Lisa America som slutade åtta i finalen. Eftersom jag inte längre äger en gyllene häst, tvivlar jag på att jag kommer att delta i några fler Elitlopp. Jag planerar dock att gå på Solvalla och jag kan till och med delta i fler lopp.

Vilken påverkan hade att vinna Elitloppet på ditt liv?

En ny sorts uppmärksamhet gavs till mig.

Så, hur gick det?

Du måste uppskatta det faktum att folk till och med lägger märke till dig inom detta område.

Övergiven vid sex års ålder

Meadow Roads körning som ett band avslutades 1986. Den unga stjärnan, alla sex, blev skadad och var tvungen att gå i pension. Under sin otroliga karriär vann hästen 3,2 miljoner kronor, varav 350 000 kronor på Elitloppet. Meadow Road gick bort den 23 augusti 2006, 27 år gammal.

Torbjörn Jansson är uppvuxen på landsbygden i ml, Dalsland. Travtränare var pappa Torstens yrke. Han tränade bara i begränsad omfattning, men det var hans liv. Torbjörn Jansson bestämde sig efter att ha gått nian för att bli tränare för travhästar. Beslutet var enkelt. När jag tänkte tillbaka på hur många av mina klasskamrater som gått åt olika håll efter gymnasiet visste jag att jag ville göra en satsning på trav.

Så, hur känner du om beslutet du tog idag?

Det är omöjligt att avgöra om ditt val är det rätta eller inte. I mitt fall har allt fungerat bättre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag har rest långt och vunnit flera stora lopp. Detta ger mig en oändlig glädje. 1979 kom Torbjörn in på området professionell coaching. Han lärde sig mycket i skolan tills han var gammal nog att klara sig själv.

Hkan Wallner, Berndt Lindstedt, Tommy Hanné, Stig H Johansson och Gunnar Nordin är bland de arbetsgivare jag haft. Det här är de personer som har haft en betydande inverkan på mitt liv. Jag var länge Gunnar Nordins medarbetare. Där spreds min berömmelse först.

Torbjörn Jansson höll en gång i tiden ett stall på 100 hästar och en personalstyrka på 33 personer. Det blev ett lyckligt slut, men tränaren och kusken av travhästarna betalade dyrt för deras insatser. Ju större stall du har, desto fler problem måste du ta itu med regelbundet. Jansson hävdar att coachning är ett svårt arbete.

För att förtydliga, vad menar du med det?

Jag tillbringade varje vaket ögonblick med att tänka på hur jag skulle förbättra min prestation och resultaten. Det var mycket stress på mina axlar.

Varför solade du dig inte i din triumf?

Sant, men jag festade inte. Jag förväntade mig att nästa dag skulle komma. nya träningspass, tävlingar osv.

Frasen “betyder allt för mig” kommer från hur mycket Eva betyder för mig

Torbjörn och Eva Jansson är gifta. 1976 kopplade de ihop sig över sitt gemensamma travintresse. Hon är självklart väldigt viktig för mig, och hon har alltid gjort mycket extraarbete för verksamheten. Hon brukade följa med mig på mina tävlingsresor, men det gör hon inte längre. Eva är vår hundtränare och tävlande. Hon kan också hittas som vallar får.

Torbjörn arbetade som tränare för sitt liv fram till år 2000. Det finns 6 327 miljonärer i Torbjörn Janssons hemstad Uppsala. Medianinkomsten i hans område på 741 97 är 370 574 kr och andelen invånare med utestående avdrag är 5,6 %. I detta postnummer tjänar kvinnor 78,9 procent lika mycket som män, vilket är högre än riksgenomsnittet på 73,6 procent.

Almunge församling är hans bostad. Torbjörn Jansson (69 år) och Eva Karlsson (67 år) är de enda boende listade på detta boende. En Border Collie från 2023, en Border Collie från 2012, en Border Collie från 2021 och en annan hund är alla listade som invånare. Sveriges statsminister Tage Erlander från Socialdemokraterna presiderade över Torbjörn Janssons födelse.

Det året bytte Sveriges manliga fotbollsmästare namn till GAIS, och befolkningen nådde 7 234 664. Han föddes på sommaren, vilket gjorde honom till en cancer (kinesiska: Hästens år). Han är en medelålders man. Torbjörn är ett skandinaviskt namn som kombinerar elementen Thor och björn. Om 139 dagar firar vi hans namnsdag och om 269 dagar fyller han 70. Nu har han en fru.

Torbjörn Jansson Familj
Torbjörn Jansson Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!