Fanny Roos Familj

Fanny Roos Familj
Fanny Roos Familj

Fanny Roos Familj – Fanny Roos, en svensk kulstötare, föddes den 2 januari 1995. Kulstötning var hennes specialitet, då hon vann varje SM-titel mellan 2014 och 2022. Hon spelade med Ljungby FIK fram till slutet av säsongen 2014, för att sedan gå vidare till Atleticum Växjö SK innan han gör ännu en rörelse 2020, denna gång till Malmö AI. Därmed slog hon det tidigare rekordet på 15,55 sekunder, som Caroline Isgren haft sedan 1985.

Hon satte ett nytt rekord på 15,63 sekunder i finalen, gjorde oavgjort i den tredje omgången och satte sedan ett nytt rekord på 15,82 sekunder i den fjärde omgången, bra för en femteplats totalt. Vid 2015 års inomhus-EM i Prag tävlade Roos men blev utslagen i den preliminära omgången. Roos misslyckades med att ta sig igenom kulstötkvalet vid EM 2016 i juli, Amsterdam, med poängen 16,11 (16,86 behövdes för en sista kaj).

Fanny Roos kvalificerade sig till VM 2017 i London, men hon tog sig inte förbi kulstötkvalet eftersom hennes poäng på 17,31 inte var tillräckligt hög. (17.79 räckte bra till tredje plats). När Fanny Roos hoppade 18,88 meter i Halle den 1 juni 2019 satte hon nytt svenskt rekord. Fanny Roos kastade ett personbästa på 56,89 meter för att vinna SM diskustävlingen i Karlstad den 31 augusti 2019. Roos missade finalen vid friidrotts-VM 2019 med bara 3 centimeter, som ägde rum i Doha, Qatar, i oktober.

Hon kastade 18,59 meter, vilket var väldigt nära hennes personbästa, och vann guld vid friidrotts-VM 2020. Roos kastade 19,29 meter vid inomhus-EM 2021 i Toru, Polen, vilket slog de svenska och nordiska rekorden. En silvermedalj delades ut. Roos kastade kulstötningen 19,42 meter i ett Diamond League-möte i Chorzów, Polen, den 6 augusti 2022 och satte därmed ett nytt svenskt rekord.

Roos kastade en bronsmedalj 18,42 meter i kula vid inomhus-EM i Istanbul i mars 2023. Fanny kastade exceptionellt bra för sin storlek vid sin första turnering när hon var åtta år gammal, enligt en intervju hennes föräldrar gav till P4.

Karriär

Fanny har ett respektabelt CV vad gäller prestationer och utmärkelser. Hon har ett juniorrekordkast på 15,57 meter 2013. Sedan 2014 har hon även sopat kulstötnings SM-titlarna och förra året gjorde hon övergången från Ljungby FIK till Atleticum Växjö SK och därefter tillbaka till Malmö Al. 2018 tävlade hon på La Jolla, Kalifornien, och slog inte bara sitt personliga rekord, utan även det nordiska rekordet som hade stått sig i 29 år. Sedan hoppade hon till totalt 18,68 meter.

Fanny Roos Familj

Tilldela

Hon vann Big Boys and Girls-märket nummer 550 2017 för sina prestationer. Efter ett lyckat stöd på 19,01 meter har hon tagit sig vidare till OS-finalen. Grattis! Svenska ess i kastcirkeln? Fanny Roos och Daniel Sthl. De visar nu offentligt sin relation på sociala medier. “Min fru från Småland”, kallar Sthl henne.

OS-silvermedaljören Fanny Roos och diskusmästaren Aly Raisman visas här. Veckans Friidrottsgala var inramningen för detta foto. På Instagram avslutar Daniel Sthl, “Härlig kväll på Svenska friidrottsgalan med min dam från Småland.” Sthl har gjort det officiellt för Aftonbladet. Parets förlovning tillkännagavs dagen efter att Sthl och Roos planer på att flytta till Malmö och gå med i teamet med den nya tränaren Staffan Jönsson blev allmänt kända.

Gör Malmö till platsen för ditt nästa stora projekt

Det hände efter att den mycket framgångsrika tränaren Véstienn Hafsteinsson bestämde sig för att återvända till sitt hemland Island. Att efterträda Vésteinn är naturligtvis en unik och ödmjuk möjlighet. Staffan Jönsson sa i ett pressmeddelande, “Samtidigt känns det fantastiskt att ta över två världsstjärnor och bygga något fantastiskt här i Malmö.”

Under tiden i Växjö umgicks träningspartnerna med diskuskastaren Simon Pettersson. Pettersson kommer dock inte att spela för Malmö. Istället återvänder han till Sixarby för att träna under sin pappas mentor, Henrik Wennberg. Efter att ha vunnit världsmästerskapet i diskus 2019 fortsatte Daniel Sthl att vinna evenemanget vid de olympiska spelen i Tokyo 2021.

Fanny Roos är det aktuella skottet

Fanny Roos Familj
Fanny Roos Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!