Sara Wimmercranz Familj

Sara Wimmercranz Familj
Sara Wimmercranz Familj

Sara Wimmercranz Familj – Sara, hemmahörande i Saltsjö-Duvnäs på Strandpromenaden 91, föddes den 6 juni 1980. Den 19 juli är Saras speciella dag. För fyra år sedan (det här datumet 2019) flyttade hon till en annan typ av boende. Hon och hennes pojkvän Jon har bosatt sig här. Som sådan är Sara eftertraktad. Hittills denna månad har vi delat nyheter om henne 177 gånger.

Sara är typen som slår till på egen hand. Nedan hittar du en lista över de organisationer i vars styrelser hon sitter. Stockholms stad är där de flesta söker Sara när de behöver henne. När andra riskkapitalister ger ett företag vidare är det Sara Wimmercranz som lägger sina pengar på det. Hon kämpar för att fler kvinnor ska ta risken att starta egna företag och för en mer rättvis fördelning av välstånd.

Hon hävdar att även om kvinnor utgör 30 % av alla företagare får de bara 1 % av all riskfinansiering. Att växa upp i lmhult inger en entreprenörsanda hos medborgarna. Det kanske inte stämmer för alla, men det är det för 42-åriga entreprenören och riskkapitalisten Sara Wimmercranz, som just nu är aktuell som en av drakarna på SVT:s Draknäst.

Saras tidiga övertygelse om att allt är möjligt inspirerades av hennes barndomshjälte, Ingvar Kamprad.
I lmhult, när ett problem uppstår, tar de boende helt enkelt till jobbet. Jag gick därifrån med övertygelsen om att ingen utmaning är svårhanterlig eftersom jag kommer från ett land där människor har försökt odla på Europas fattigaste jord i hundratals år och även grundat Ikea.

Önskar att pengar delas mer rättvist

När hon växte upp i USA bosatte sig Sara så småningom i Stockholm, där hon skulle fortsätta att vara med och grunda mångmiljonföretaget Footway. Tillsammans med andra e-handelsentreprenören Susanne Najafi grundade hon riskkapitalbolaget Backing minds 2016. En riskkapitalist är i enklaste ordalag en investerare som lägger pengar i ett företag i utbyte mot en nedskärning av vinsten.

Sara och Susanne insåg snabbt att det fanns ett stort tomrum på marknaden som de kunde hjälpa till att fylla. Även om kvinnor utgör 30 procent av alla företagare, får de bara 1 procent av all riskfinansiering. Vilka som blir framtida makthavare och arbetsgivare, vilka som kommer att utses i styrelser etc. avgörs till stor del av tillgängligt kapital. Men på grund av bristande finansiering kan kvinnor för närvarande inte starta egna företag.

Sara Wimmercranz Familj

Därför, om vi menar allvar med att sprida makten lika, måste vi utöka tillgången till finansiella resurser. Vi hoppas få en betydande inverkan på det området. När denna insikt inträffar, kommer riskkapitalindustrin inte att vilja gå miste om potentialen att tjäna pengar. Sara och Susanne insåg snabbt att det fanns ett stort tomrum på marknaden som de kunde hjälpa till att fylla.

Även om kvinnor utgör 30 procent av alla företagare, får de bara 1 procent av all riskfinansiering. Vilka som blir framtida makthavare och arbetsgivare, vilka som kommer att utses i styrelser etc. avgörs till stor del av tillgängligt kapital. Men på grund av bristande finansiering kan kvinnor för närvarande inte starta egna företag. Därför, om vi menar allvar med att sprida makten lika, måste vi utöka tillgången till finansiella resurser. Vi hoppas få en betydande inverkan på det området. När denna insikt inträffar, kommer riskkapitalindustrin inte att vilja gå miste om potentialen att tjäna pengar.

Fraser som “flockbeteende” och “fördomar” kommer att tänka på

Sara och Susanne började kartlägga och analysera branschen och fann att den dominerades av en liten grupp rika, likasinnade riskinvesterare i Stockholms centrala affärsdistrikt. Det är också slutdestinationen för pengarna. Det verkar som att fördomar och flockmentalitet spelar en stor roll för att forma detta nätverk. Vi bestämde oss för att göra saker annorlunda eftersom, om vi kan identifiera och dra nytta av dessa underbetjänade marknader, startups och idéer innan någon annan gör det, kommer vi att ha skapat den största kommersiella möjligheten i historien.

Leta efter affärsmän som har förbisetts

Ett tiotal företag har fått finansiering från Backing minds sedan bolagets start. Nittio procent av dessa startups grundare är antingen invandrare eller kvinnor som är födda någon annanstans än Stockholm. Sara är dock snabb med att tillägga att hon aldrig gör en investering enbart utifrån grunderna. Att vi stöttar dem och deras ambitioner är avgörande.

Vi undersöker siffrorna, till exempel hur snabbt det växer, hur mycket pengar det tjänar och vem företagets grundare är. Vi undersöker lovande områden där vi kan observera tillväxt. Och ofta finns det en företagsägare som ingen har lagt märke till. Elektriskt stucken Sara Wimmercranz är en ledande teknikinvesterare i Sverige. Hon skingra villfarelserna kring entreprenörskap och förklarar för mamma varför fler nya företagare borde bli föräldrar.

Det tredje barnet, Sofia, föddes fem och en halv vecka för tidigt och förlöstes under ett snöfall, vilket ledde till en spektakulär förlossning. Sara Wimmercranz går in på caféet i ett svart linne och dr. mård. Hon bär sitt korta blonda hår hårt tillbakadraget och har en enorm blå Ikea-väska fylld med kläder och elektronik i ena handen. Väska 2.0. Hennes smländska accent är varm och engagerande.

Idag är det måndag! Så hur gick din morgon? Det var fantastiskt. De äldre barnen har äntligen kommit till den punkt där de kan ta hand om sig själva. De lägger ut sina uniformer kvällen innan och cyklar till klassen. Det är otroligt hur snabbt de blir självständiga och säger “hej då mamma” efter att du gjort allt för dem.

Sara och hennes man Jon är stolta föräldrar till tre unga. Efteråt var Sofia 1 och Erik 10. När man är med en speciell person inser man hur fort tiden går. När jag är runt henne känner jag mig genast tillfreds. Du vet att de rastlösa nätterna snart tar slut, försäkrar Sara sin vän, samtidigt som hon själv inte tycker att sömnbristen är särskilt svår.

Sara Wimmercranz, en framgångsrik entreprenör och riskkapitalist, har uppmärksammats som en ledande investerare inom tekniksektorn i Sverige. Hon har varit en av de fem “drakarna” på SVT:s Draknästet och är medgrundare till flera stora svenska firmor.

Familj, för att citera Sara Wimmercranz

Sara och hennes man Jon Wimmercranz har varit tillsammans sedan 2011 och är stolta föräldrar till tre barn: Erik, Anna och Sofia. Innan Sara Wimmercranz blev gravid med dottern Sofia började hon och hennes man IVF-behandling. De gav upp efter två försök och bestämde sig för att försöka igen av en slump.

Jag sa till slut bara “nej”, och nu stänger vi butiken. Vi har bestämt oss för att sluta prova IVF. Vi bestämmer oss för att göra ett sista försök och ha sexuella relationer. Hon gick “naturligt” den sommaren. Jag trodde nästan inte på det själv. Hon avslöjade sin oförmåga att tro att hon väntade för tidningen hösten 2022.

Födde sitt fjärde barn

Sara meddelade i februari 2023 att hon väntade deras fjärde barn. Hon kunde också meddela att hon bar en son senare samma år. Sara Wimmercranz meddelade sin sons ankomst den 31 maj och delade de första bilderna på honom och glädjen han har gett hennes familj på Instagram. Sara Wimmercranz, för närvarande 42 år gammal, är en välkänd riskkapitalist som investerar i nystartade företag och var med och grundade 1 miljard dollar-företaget Footway 2010.

Som en av grundarna av VC-företaget Backing Minds har Wimmercranz uppmärksammats av Dagens industri som en av Sveriges mest inflytelserika IT-investerare.

Sara Wimmercranz genererar en enorm inkomst

Nyheter24 har inhämtat underlag från Skatteverket som visar att Sara Wimmercranz hade en beräknad förvärvsinkomst på 382 700 kronor 2020. Det resulterade i en månadslön på 31 891 kronor för riskkapitalisten. Mödravårdsproblemet består, med uppsägningar av barnmorskor och chefer som till synes skapar rubriker varje dag.

Frågorna är spridda över hela landet, men Stockholmsområdet har fått stor uppmärksamhet i media den senaste tiden. En av de många som är extremt kritiska är teknikinvesteraren Sara Wimmercranz. Hon beklagar i ett Instagram-inlägg, “Hur kommer det sig att de professionella som gör störst inverkan, de vi värdesätter mest, de vi är skyldiga våra barns liv bokstavligen.

Sara Wimmercranz Familj
Sara Wimmercranz Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!